Прашања на кои сакате одговор, а никогаш не сте го добиле !

• Креатор на темата Креатор на темата Keepitreal
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто на Јапонците и Кинезите очите им се искосени? :)

Искосени им се поради кочан студеното време кое владее во азија и поради постојаното рефлектирање на сончевите зраци од снегот директно во очи, заради тоа сетилото за вид им се приспособило на временските услови. Исто како што на црнците што кожата им поцрнела поради силното афричко сонце. Ако знаеш англиски прочитај повеќе на оваа тема тука

јас се мислам дека под казна некоја ни е ова... поточно во минатиот живот сме биле премногу лоши...па сега се искупуваме за гревовите :cautious:
Ние раѓањето во Македонија го доживуваме како некаква кармичка казна, но за некое африканче од Етиопија или сираче од Сибир би било благослов да се роди во оваа земја наместо во неговата. Се е до перцепцијата и призмаата низ која го гледаме светот. Така што не е казна, туку само состојба на умот. :)

Зашто треба утре рано да станам,а немам никаква работа ???

Дали т.н. интелектуалци скриени во овчина кожа би требало да се нарекуваат интелектуалци воопшто?

Дали т.н. интелектуалци скриени во овчина кожа би требало да се нарекуваат интелектуалци воопшто?

3D64D16E7947807D62253E22D2C9EB02.jpg

Ако мислиш на овој тип интелектуалци ДА.
А ако мислиш на фолирантите што глумат интелектуаци тогаш НЕ.

Зошто жените, и покрај фактот што во плакарчето имаат преку 30 различни модели на штикли од кои користат најмногу 5 модели во текот на цела една година, купуваат по најмалку 3 пара штикли од истиот модел? Навистина сум збунет.

Зошто жените, и покрај фактот што во плакарчето имаат преку 30 различни модели на штикли од кои користат најмногу 5 модели во текот на цела една година, купуваат по најмалку 3 пара штикли од истиот модел? Навистина сум збунет.
Затоа што секоја боја и секој модел не оди со иста комбинација на облека :)
Мене ми се има случено да купам два пара исти чизми(иста боја, ист модел, ист број) само поради тоа што ептен ептен ми беа удобни и убави.

Мене ми се има случено да купам два пара исти чизми(иста боја, ист модел, ист број) само поради тоа што ептен ептен ми беа удобни и убави.

epic-jackie-chan-template.png

--- надополнето: 23 декември 2013 во 23:17 ---
Затоа што секоја боја и секој модел не оди со иста комбинација на облека :)

Моделот е ист, бојата е иста, висината на штиклата е иста, се е исто, а три пара сеo_O

epic-jackie-chan-template.png

--- надополнето: 23 декември 2013 во 23:17 ---

Моделот е ист, бојата е иста, висината на штиклата е иста, се е исто, а три пара сеo_O
Во случај на едниот пар да му се деси нешто по некоја случајност, да си имаме резерва. Ретко кога некоја жена купува три пара исти чевли. Два океј, али три е веќе премногу и непотребно :)

Сигурен си дека се исти? o_O
Машкото исто и женското исто, за чевли кога станува збор е со различна дефиниција.
Ај види на едните да не има некој детал кој не си го приметил, различен од колку кај другите два пара. Барај ситен, мал детал. ;)

Прегледај го приврзокот 79816

--- надополнето: 23 декември 2013 во 23:54 ---
Прегледај го приврзокот 79816

Isnifaris Dzemaili.....mu gi "bomardiraa ovcite":pos:

Сигурен си дека се исти? o_O
Машкото исто и женското исто, за чевли кога станува збор е со различна дефиниција.
Ај види на едните да не има некој детал кој не си го приметил, различен од колку кај другите два пара. Барај ситен, мал детал. ;)

:D
По мое искуство и не мора да е мал детал. Познавам машки што не разликуваат сукња од фустан, и што кафеава и црна коса им е иста боја на коса. :)

@Muranyi ако проверуваш, провери ја и големината на штиклата и начинот на кој завршуваат напред, дали се малку заоблени, шпиц, полузаоблени, скроз заоблени...:X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom