Прашања до сите Кајганџиски знаме вејци

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Локација
skopYEAH
Веб-сајт
be.net
Одамна се мислам да ве прашам сите вас ООООО големи знамевејци и другари и другарки од портокаломанџестава позадина.

Се случуваше што се случуваше, бидна што бидна, немири/протести/собирања/кафиња/пива/фирми/знамиња/чадови/скари/мари/кокошки/петли/све по список.....кај се сега сите тие работи?
Ретко пишувам во политика зашто ми е преку полов орган. Али па постојано ве читам, како можете значи како можете да се на ваков начин ругате сите?
Да ти ебам патриотите, до вчера другари и задено чалгаџиски песни пеевме, а сега очи нејќеме да си видиме. Ми текнува пред Соборна кога се собравме за прв пат да поделиме флаери и постери, па се организираше кој каде ќе носи и што кога како ќе се лепи. Па кој и зашто ќе дојде, кој што ќе рече на микрофон. Кај сте сега, како што се нарекувавте БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ? Очите ќе си ги извадите, душата ќе си ја исцицате еден на друг?
Кога се кревала револуцијата на времето (не ми текнуваат ни години ни имиња, историја имав двојка затоа што на професорката и купував цигари и кафе) не било важно што си, колку пари имаш, какви цигари пушиш, важно било КОЈ СИ? А кој сум? Јас сум МАКЕДОНЕЦ, и другите се МАКЕДОНЦИ, и сите сме МАКЕДОНЦИ (е Македонски имав три на четири:) во средно)
Почнавме заедно и сложно, од еден најмасовен форум за дискусии во Македонија, до најмасовен протест на плоштадот Пела. Уште се вртат слики од Кајганџии и Кајганџики по весници, уште се спомнува тој протест и пивата што се пиеа после протестот во Блу Кафе (сега Бариста)

Е после тоа што се случи? Незнам. Ве снема, почнавте да се раскарувате еден со друг, очите си ги вадевте на форумов. Тоа МАКЕДОНЕЦ и МАКЕДОНЦИ го снема, остана пред Фреш.

ЗОШТО?

Сега ќе прашам нешто друго.
Каде сте МАКЕДОНЧИЊА?
Зарем Светот како поле на културен натпревар меѓу народите стана поле на вулгарни изрази? Ебати животот. Да гледаш како се распаѓаш и да не пробуваш да направиш ништо со тоа.
Да го гледаш Зевсус како се пизди со Трн Во Око, Братот и сите останати. Да гледаш како полека но сигурно сите си се вртат кон една мноооогу важна работа - ПАРИТЕ. Па да ти ебам и пари и куќа и све. За пари се знае кој работи....ваљда не сте вие тоа.

Можеби имам погрешна слика во главата за целава случка, или јас сум погрешно створен и научен од мојот дедо (бог да го прости) дека за земјата своја се умира.
Ме потсеќа ситуацијава на Балканкан, сцената со Тони Михајловски каде во Стаклара или на филмот Косово кажува За татковината се’....

пак ќе повторам, ако сум ја сватил целата слика погрешно, извинете.
Јес да сум мал, имам не цели 20 години, ама сакам и пробувам да сватам што се случува. Се надевам дека заслужувам некои одговори, не само од горе наведените, така ми дојдоа како пример. Искрено против вас горе немам ништо против, можеби таков ви е животот, променлив-бурен....но ова се случува со сите на форумов, со сите во државава.

Уште ова, преку полов орган од политички партии и книшки. ИМЕТО Е ВО ПРАШАЊЕ БЕ ПИЗДА ЛИ МУ МАТЕР

Ееее Гоце, Гоце...јас исто како тебе се чудам и стално зборам, ама џабе е. Џабе... Очи си вадиме еден со друг место да сме сплотени. Се караат која партија е подобра и чив е поголем луѓево...тоа е реалната ситуација, за жал.:(

О
Каде сте МАКЕДОНЧИЊА?

Кои од македончињатa , србоманите , бугарофилите , комуњарите , зашто јас кога ке влезам на тема Политика ( а тоа поретко и од тебе го правам ) , јас налетувам на такви , т.е. на таква делба и препокување помеѓу Македонците а преку Пенис од истото .
За кое име правиме муабет , Шехерезада рече дека ке не однесе во НАТО за пола година но не прецизираше со кое име , Бранко е за стилски фигури во името, Гвујо преговара за ''компромис'' за кој се залага Америка , нашиот голем пријател , а преводот на тој компромис ни е добро познат. Испаѓа , целата политичка елита се залага за промена на нашето име , упс , по втор пат грешам , за компромис . Нема кој да не организира за да излеземе во огромен број на улица и јасно и гласно да го искажеме својот став .
Али знаеш што е најбитно , Здравко Чолич го наполни цел плоштад . . .

Добро бе Точкест, фала на загриженоста и на сомнежот неоснован што го фрлаш дека баш јас сум се вртел околу парите (до кои пари, од оние што сум ги дал од свој џеб ли?) кога можеш да прашаш кој имал пристап до некакви си пари.

Со кого сум јас скаран?

Или треба да преќутам и да поминам преку тоа дека еден од “браќата“ ни заби нож во грб повикувајќи овде јавно на промена на името?

Тој што си ги заборавил зборовите на протестот кои ги кажа пред толпата народ, кој ги лажеше другарите за неговите мотиви, сега се обидува да внесе раздор меѓу нас, да не демотивира, раскара секој со секого одејќи со 300 различни варијанти посебно кај секого, значи проблемот може ногу лесно да се дефинира,а мотивите можат да бидат најразлични.

Во тоа е суштината на “конфликтот“, а се сомневам дека ти лично би простил и би поминал преку сето ова доколку некој што ти се претставувал за близок и како човек и во целите, ти изврши типично предавство како од учебник.

Па уште има образ да се појавува и етикетира овој бил онаков или ваков, за сите има етикета ама само себе си се изоставил, за да испадне обратна работава, кој на кого му забил нож во грбот.

Кои од македончињатa , србоманите , бугарофилите , комуњарите , зашто јас кога ке влезам на тема Политика ( а тоа поретко и од тебе го правам ) , јас налетувам на такви , т.е. на таква делба и препокување помеѓу Македонците а преку Пенис од истото .
За кое име правиме муабет , Шехерезада рече дека ке не однесе во НАТО за пола година но не прецизираше со кое име , Бранко е за стилски фигури во името, Гвујо преговара за ''компромис'' за кој се залага Америка , нашиот голем пријател , а преводот на тој компромис ни е добро познат. Испаѓа , целата политичка елита се залага за промена на нашето име , упс , по втор пат грешам , за компромис . Нема кој да не организира за да излеземе во огромен број на улица и јасно и гласно да го искажеме својот став .
Али знаеш што е најбитно , Здравко Чолич го наполни цел плоштад . . .

Значи до песната е,или до оркестарот?:toe:

Ах бе Точкест...да седнеме некој ден со Деки на кафе лаф муабет, да ти станат некои работи појасни, не ќе беше лошо. Со чифте без барут не се војува момче...не крши глаа многу многу за другите, глеј си ти ТВОЕТО...

Кој сакаш да се грижи за твоето?? Ај ќе почнам да кењам многу, повеќето погрешно ќе ме разберат а и така сум напизден вечерва ќе отерам многу у триста :) Само ќе ти кажам...глеј си го ТВОЕТО...остај квази-патриоти освен на форум за к*р не ги бива не се секирај.

П.С сериозен бев за кафето :)

Точкест,
Сè дури умот наш мисли за земјата наша
Сè дури срцата наши пулсираат течност- боја на знамето наше
Изгубено е само она од кое си се одрекол!

Абе Точкест, момче младо, не генерализирај и ти, се е по старо, само што Зевсувиќ исфрустриран од фактот дека не лапна некоја паричка од политичките фактори затоа што не се наметна како некој фактор (основната идеја кога ја регистрираа МЦИ) - сега е фрустриран, и демек ќе им се осветува со тоа што ќе агитира за промена на име, ќе руга партии и слично.

Кој бил - ќе биде. Кој бил со задни намери како Зевсувиќ, со намера да печали пари со маска на државни демек интереси се откри. Толку од него.

Абе Точкест, момче младо, не генерализирај и ти, се е по старо, само што Зевсувиќ исфрустриран од фактот дека не лапна некоја паричка од политичките фактори затоа што не се наметна како некој фактор (основната идеја кога ја регистрираа МЦИ) - сега е фрустриран, и демек ќе им се осветува со тоа што ќе агитира за промена на име, ќе руга партии и слично.

Кој бил - ќе биде. Кој бил со задни намери како Зевсувиќ, со намера да печали пари со маска на државни демек интереси се откри. Толку од него.

...ej me iznenadi...........znaci ovie neisfrustriranive politicari ko Gwujo & Co. PARI LAPAAT , pa ne se bunat ko Zevsov????................ jas se si mislev PATRIOTI i PRERODBENICI ....sa... :)

Jaс си имам едно знаме на тераса, плус уше едно кое со Гоца и со Аршлох си го веевме сами пред Собрание.

Фала.ком.мк/шосезамараш.хтмл

Jaс си имам едно знаме на тераса, плус уше едно кое со Гоца и со Аршлох си го веевме сами пред Собрание.

Фала.ком.мк/шосезамараш.хтмл
и јас имам 2-3 знамиња

Ispagja deka patriotizmot se kupuva so pari.:tapp: Interesno.Arno rekle makedonec mozes najlesno da go kupis EDEN VOL CINI 100 LIRI A MAKEDONECOT GO POTKUPILE ZA 10 .

и јас имам 2-3 знамиња

Браво.
Сега, размисли она шо ти е во потпис кој го спонзорира, кому доделува награда спонзорот за 23 октомври... па после пишувај бате. Ок?

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Браво.
Сега, размисли она шо ти е во потпис кој го спонзорира, кому доделува награда спонзорот за 23 октомври... па после пишувај бате. Ок?

Добро кажано......

абе за македонијава ако си не треба да гледаш нит партии нит пари...нишо...работи си ти пак...гледај да имаш пари за излегување...за тебе за фамилијата...за другарите...

НО сепак партиите и другите работи оставете ги настрана...кога ке дојде време за македонијава за името за уставот,знамето итн итн итн

ке се собереме пак сите...беше плоштадот пела..беа и многу други протести.....имаше (не многу) народ..пак ке има

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom