Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Дека има определен ден за одење во црква тоа прв пат слушам,затоа што концептот на Христијанството низ Стариот па после Новиот завет и секогаш ќе биде ДА СЕ ОБРАЌАМЕ НА БОГ ЧЕСТО А НЕ САМО КОГА ЌЕ ИМАМЕ ПОТРЕБА,никаде во Стариот и Новиот Завет не пишува кога Бог им наредува на неговите да кажам ''извршители'' на неговите заповеди во кој ден да доаѓаат,барем јас не сум сретнал лично.И моите не биле во црква,за жал,но ја спомнав Венчавката како обред кој го има во Христијанството покрај оној државен во општина.

Сеа за твоето прашање ако се тргне религијата дали ќе постои сатанизмот... значи ако не постои Бог тогаш ние сме настанале од мајмуни или со онаа Биг бен експлозија,но злото кај луѓето ќе постоеше дефинитивно.Во Стариот Завет имаш еден куп зла кога Сатанизмот не бил во таква голема експанзија како денеска иако Бог тогаш интервенирал многу често во човечката историја лично.Сатанизам нели по дефиниција,е правење зло за наштетување на Бог и неговата Црква,а сега... за лош човек не треба Сатанист да биде :) имаш овде на форумов еден куп Атеисти кои се полоши од самите Сатанисти :)
Нема ништо да ти објаснувам затоа што ќе нема полза. Но не е така како што мислиш.
Само ќе те прашам. Си слушнал некогаш да јават од некоја зоолошка дека некој мајмун станал човек?! :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Знаеш или незнаеш?
Знам,ама не ми дава угледот и годините да кажам затоа што ќе испадне дека се правам најпаметен.. затоа прашав што е целта на одговорот не ми кажа..

Гледам, ептен огромно познавање - дури се плашам да навлезам во муабетот...

Тој што сака да знае, ќе му требаат поеќе книги освен скоцканиот нов завет со исфрлените апокрифни дела...
Како може да се изгради став од избрани 4 а отфрлени многу други?
Отрковението без еврејска кабала и грчка кабала е само добра фантастика... тоа им е јасно на многумина...
Не велам дека не содржи тајни, но не се тие кои ги продаваат христијаните...

Нема ништо да ти објаснувам затоа што ќе нема полза. Но не е така како што мислиш.
Само ќе те прашам. Си слушнал некогаш да јават од некоја зоолошка дека некој мајмун станал човек?! :)
Не сум слушнал,тоа сум го учел во школо а и ти исто така..[DOUBLEPOST=1404590313][/DOUBLEPOST]
Гледам, ептен огромно познавање - дури се плашам да навлезам во муабетот...

Тој што сака да знае, ќе му требаат поеќе книги освен скоцканиот нов завет со исфрлените апокрифни дела...
Како може да се изгради став од избрани 4 а отфрлени многу други?
Отрковението без еврејска кабала и грчка кабала е само добра фантастика... тоа им е јасно на многумина...
Не велам дека не содржи тајни, но не се тие кои ги продаваат христијаните...
Како не бееее... што не земеш ти Евангелије да напишеш!?

Не би рекол. За мене е повеќе еден вид на софистициран сарказам...реакција на глупоста, поточна нејзина пародија.
Сега тука може ли да се вметне твојот цитиран коментар кои ми го прати пред малку? :)
Не сум слушнал,тоа сум го учел во школо а и ти исто така..[DOUBLEPOST=1404590313][/DOUBLEPOST]
Јас не сум учел баш така? У кое средно учиш, ако не е тајна. Или у кое основно си учел, ако не е тајна. Па да видиме кој професор/наставник по историја е подобар. Или сепак се се сведува на ученикот? :)

Знам,ама не ми дава угледот и годините да кажам затоа што ќе испадне дека се правам најпаметен.. затоа прашав што е целта на одговорот не ми кажа..
Како се вика човекот што е на чело на Црквата на Сатаната и каде е нејзиното седиште?! Тоа е основна работа....ти како експерт по сатанизам, треба у 3 наутро да те разбудат да знаеш!
Ете можеш да кажеш на пример и што се користи како олтар? Како се поставува? Во која форма е олтарот?
Ајде! Не ме разочарувај!

Не сакам луѓето да веруваат, сакам да знаат и имаат искуство, затоа не пишувам евангелија !!! Мене ми е доволно што пишувам блог на нет...

Лесно е да се создаде религија и догма - тешко е да се создадат научни методи и пракса и да се натера еден човек пред да прифати или отфрли, да проба да научи и во пракса да си ги испроба силите !

Има такви сатанисти - сакаат да пробаат па да знаат дали ги бидува или не... :)

Сега тука може ли да се вметне твојот цитиран коментар кои ми го прати пред малку? :)

Јас не сум учел баш така? У кое средно учиш, ако не е тајна. Или у кое основно си учел, ако не е тајна. Па да видиме кој професор/наставник по историја е подобар. Или сепак се се сведува на ученикот? :)
Јас средно сум завршил пред неколку децении,не гледам која е позадината на имињата на школите.[DOUBLEPOST=1404590703][/DOUBLEPOST]
Како се вика човекот што е на чело на Црквата на Сатаната и каде е нејзиното седиште?! Тоа е основна работа....ти како експерт по сатанизам, треба у 3 наутро да те разбудат да знаеш!
Ете можеш да кажеш на пример и што се користи како олтар? Како се поставува? Во која форма е олтарот?
Ајде! Не ме разочарувај!
Јас ова го знам на памет,кажи ми барем 2 добри причини зашто би ти кажал,ЗАТОА ШТО НЕ ЗНАЕШ ПА ЈАС ДА ТЕ ОБРАЗУВАМ едната, другата ?

Јас средно сум завршил пред неколку децении,не гледам која е позадината на имињата на школите.
Се сомневам. :)
Ок. Тогаш има ли разлика од човеколики мајмун до мајмун?

Не сакам луѓето да веруваат, сакам да знаат и имаат искуство, затоа не пишувам евангелија !!! Мене ми е доволно што пишувам блог на нет...

Лесно е да се создаде религија и догма - тешко е да се создадат научни методи и пракса и да се натера еден човек пред да прифати или отфрли, да проба да научи и во пракса да си ги испроба силите !

Има такви сатанисти - сакаат да пробаат па да знаат дали ги бидува или не... :)
Е штета ама еден ноторен факт морам да ти кажам,од сите религии и нивни свети книги БИБЛИЈАТА Е ЕДИНСТВЕНА КНИГА КОЈА МОЖЕ НАУЧНО Е ДА СЕ ДОКАЖУВА И Е ДОКАЖАНА :)

Јас ова го знам на памет,кажи ми барем 2 добри причини зашто би ти кажал,ЗАТОА ШТО НЕ ЗНАЕШ ПА ЈАС ДА ТЕ ОБРАЗУВАМ едната, другата ?
Те молам образувај ме! Ете кажи, а јас после ќе постирам линк со кој ќе се докаже или демантира твојата информација. Може?

Е штета ама еден ноторен факт морам да ти кажам,од сите религии и нивни свети книги БИБЛИЈАТА Е ЕДИНСТВЕНА КНИГА КОЈА МОЖЕ НАУЧНО Е ДА СЕ ДОКАЖУВА И Е ДОКАЖАНА :)
Треба да ја погледнеш темата за научни чуда во Коранот... ќе видиш како не е само твојата „научно докажана“ :)
Ништо ти не знаеш во врска со светите книги... си се фатил за христијанската света книга и толку...
Не така...

Сатанистите ќе ве изедат живи заради вакви муабети :D

Се сомневам. :)
Ок. Тогаш има ли разлика од човеколики мајмун до мајмун?
Искрено да ти кажам сакаш ? НЕМАМ ПОЈМА.. зошто ? затоа што не верувам во еволуција и такви перења :) уште поискрен да бидам,НЕ МЕ НИ ИНТЕРЕСИРА.Може нешто од религиозен аспект да дискутираме,еволуција не знам нити имам желба да ја знам[DOUBLEPOST=1404590909][/DOUBLEPOST]
Те молам образувај ме! Ете кажи, а јас после ќе постирам линк со кој ќе се докаже или демантира твојата информација. Може?
Ај кажи ми дека ме заебаваш!? :facepalm:

Ај кажи ми дека ме заебаваш!? :facepalm:
Кажи како се вика човекот што моментално е на чело на Црквата на Сатаната и во кој град им е седиштето. После твојот одговор, ќе постирам линк со кој ќе видиме колку и што си знаел.
Ако не си способен за ова, тогаш со трол и лажов, едноставно е.
Што ќе биде?

Треба да ја погледнеш темата за научни чуда во Коранот... ќе видиш како не е само твојата „научно докажана“ :)
Ништо ти не знаеш во врска со светите книги... си се фатил за христијанската света книга и толку...
Не така...

Сатанистите ќе ве изедат живи заради вакви муабети :D
Епа ајде и за Коранот да ти кажам и за чудата,чуда може да прави секој... КОЈ Е ПОВРЖАН со Бог или со Сатаната.Немора да си муслиман за да правиш чуда,доволно е да си поклоник(посебен) на Сатаната.. во Индија имаш Гуруа кои прават чуда.. па не се богови..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom