GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
ХахахаТек во Вевчани да ги видиш на Василица. Страшно. Сатанист до сатанист.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ХахахаТек во Вевчани да ги видиш на Василица. Страшно. Сатанист до сатанист.![]()
Ок, разбравме: ако не е православно христијанство, се е сатанизам...Хахахадобро сега,изгледа смешно ама и во Тетово за Бадник има исто така преправање на сите во нешто.. што фактички е паганизам а и еден вид сатанистички акт ЗА СКВЕРНАВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ
![]()
Тебе и на неколку тука можем да ви предавам 4 годишни студии по Сатанизам иако сум Православен христијанин.Тоа што сум безгласна буква е затоа што на наша жалост(на Христијаните) Сатанизмот е во најголема експанзија од било кога и секој ден зема се повеќе и повеќе членови,некој како чисти сатанисти,окултиусти и секташи а други како педери,лезбејки и слични други акти/припадности кои се како дел од агендата на Сатанзимот а тоа е АНТИ-БОГИ ти си уште еден кој што ќе остане само како безгласна буква во однос на овие работи, бидејќи се поголеми од тебе. Уживај и живеј![]()
Не се согласувам околу болдираното.Не не.. погрешно ме разбра.Не реков дека се сатанисти,туку дека тоа е скриен сатанистички празник.Иди во Америка за време на тој празик и ќе видиш по овие што живеат во куќи во дворовите како надгробни плочи,па гробови откопани демек извадиле мртовец,децата преправени во ѓаволи,вештерки... знаеш,од научен аспект т.е од психологијата,слободно прашај психолог ќе ти каже дека детскиот мозок е најлесен за манипулирање.. и целта на Халовин е уште од најрана воздраст да ги научи децата да сакаат такви работи... замисли каква деструкција на мозокот на едно дете од 7 или 8 години е да сака гробови... на наша голема жалост Сатанизмот е нешто што се шири како епидемија низ светот.. патем,има по Јутуб многу сведоштва на поранешни Сатанисти кои објаснуваат што точно се случува на тој ден во нивните затворени кругови,ако најдам ќе постирам линк од еден поранешен сатанистички правосвештеник кој објаснува што точно се случува на Халовин.
Но паганството не е сатанизам. Иако јас лично верувам дека црквата намерно го поставила тоа така со цел да ги заплаши оние кои верувале во својата стара религија.Корените се пагански, но нема религија што е имуна од паганското влијание, така да долга и широка е таа тема.
Не знам зошто да пишам во надводници кога така е.Прочитај убаво што пишав особено тоа за децата.А заборавив да додадам дека Телевизијата е исто така дел од тоа затоа што на Телевизијата во главно може најмногу да се видат насилни содржини дали филмови,вести,цртани важно насилни.Патем тоа што го пишав за Халовин не е моја теорија туку на многу научници кои нема да ги споменам бидејќи јас сам сум ги нашол никој не ми ги кажал како и се останато во животот што сум научил.Паганство во Христијанството има,да,ама тоа Паганство го прави народот а не Црквата затоа што Црквата има строги зацртани верски законски рамки кој обред (крштевка,погреб,венчавка и слично) како и кога се извршува.Земи за пример празникот Задушница,секој град е различно,некој на гроб носи само вино,пченица и вино а некои во други градови носат цели ручеци како мислиш слават прават на гробишта..Не се согласувам околу болдираното.
Каков е тој скриен сатанистички празник? Ако ставеше наводници, можеби некако метафорички ќе го протуркавме, а вака немам никаква претстава што сакаш да кажеш.
Воглавно се сложувам со Ипси. Но нема сатанизам. Ова е паганство (а ако приметуваш во Христојанството има многу пагански ритуали).
И не. Јас мислам дека тоа е привлекување кон црквата. Да беше сатанизам, сите црковни лица, како и верници ќе го бојкотираа, но тоа не е така. Ако не можеш да ме разбереш тоа е исто како и кај нас Коледе.
Како и да е, се работи за манипулација.![]()
А ако ти кажам дека и определениот ден за одење во црква е земен од паганството, што ќе направиш?Не знам зошто да пишам во надводници кога така е.Прочитај убаво што пишав особено тоа за децата.А заборавив да додадам дека Телевизијата е исто така дел од тоа затоа што на Телевизијата во главно може најмногу да се видат насилни содржини дали филмови,вести,цртани важно насилни.Патем тоа што го пишав за Халовин не е моја теорија туку на многу научници кои нема да ги споменам бидејќи јас сам сум ги нашол никој не ми ги кажал како и се останато во животот што сум научил.Паганство во Христијанството има,да,ама тоа Паганство го прави народот а не Црквата затоа што Црквата има строги зацртани верски законски рамки кој обред (крштевка,погреб,венчавка и слично) како и кога се извршува.Земи за пример празникот Задушница,секој град е различно,некој на гроб носи само вино,пченица и вино а некои во други градови носат цели ручеци како мислиш слават прават на гробишта..![]()
Ма денес се е нај нај против христијаните... знаеме и тоа...
Пак ќе кажам - како за кого. За христијаните се што не е во согласност со нивните догми е сатанизам, за муслиманите исто....Но паганството не е сатанизам. Иако јас лично верувам дека црквата намерно го поставила тоа така со цел да ги заплаши оние кои верувале во својата стара религија.
Во секој случај, невозможен е дијалог со некој што е неспособен да свати дека за различни луѓе еден ист назив може да се однесува за различен концепт. И обично таквите се најгласни во промовирањето на "Апсолутни Вистини".
Дека има определен ден за одење во црква тоа прв пат слушам,затоа што концептот на Христијанството низ Стариот па после Новиот завет и секогаш ќе биде ДА СЕ ОБРАЌАМЕ НА БОГ ЧЕСТО А НЕ САМО КОГА ЌЕ ИМАМЕ ПОТРЕБА,никаде во Стариот и Новиот Завет не пишува кога Бог им наредува на неговите да кажам ''извршители'' на неговите заповеди во кој ден да доаѓаат,барем јас не сум сретнал лично.И моите не биле во црква,за жал,но ја спомнав Венчавката како обред кој го има во Христијанството покрај оној државен во општина.А ако ти кажам дека и определениот ден за одење во црква е земен од паганството, што ќе направиш?
Каква врска има венчавката со религијата? Пример моите не биле во црква.
Да, сите тие медиуми шират насилство (не нон- стоп нормално), но и насилството е многу поразлично од сатанизмот.
Дали ако ја тргнеме религијата ќе постои сатанизмот? Дали сето она што го правиме мора да го правиме строго религиозно и ако не го направиме по “верските закони“, ние сме сатанисти?![]()
Фино.Пак ќе кажам - како за кого. За христијаните се што не е во согласност со нивните догми е сатанизам, за муслиманите исто....
Затоа го кажав следново:
Бидејќи имам огромни познавања во Сатанизмот и многу книги и литература прочитано нема да дадам некој особен коментар на ова што пиша.. за воља на вистината,има нешто во Библијата што се вика Откривение и дела според Даниел.Тој што сака да знае,ќе ја најде Библијата и ќе чита,и ќе се потруди да сфати.А тој што не сака,океј може само вака на форуми да напаѓа,навредува и слично..Ма денес се е нај нај против христијаните... знаеме и тоа...
Не знам што насила се правите жртви, не знам навистина...
Не треба така...
Се е анти-бог ако не е според христијанството... абе ајде
Си измислувате ова или она дека е сатанизам само да имате причина да проповедате и да обвинувате...
Тоа е лошо...
И полека со лекциите... погледај уште малку Youtube видеа и прочитај + некој есеј од нет за да така, посуштински опфатиш за ONA или Dragon Rouge
Христијанска работа ова муабетов...
Браво бе алтан! Како те роди мајка толку отракан, ала, вера! (православна нормално!)Тебе и на неколку тука можем да ви предавам 4 годишни студии по Сатанизам иако сум Православен христијанин.
Не би рекол. За мене е повеќе еден вид на софистициран сарказам...реакција на глупоста, поточна нејзина пародија.Фино.
За мене сатанизмот е глупирање на куп идиоти. Толку.![]()
И што ако кажам.. ме прашуваш просто прашање кое чим викам дека имам познавања веројатно го знам.Не ми е јасно што ќе добијам ако го кажам точниот одговор.. повеќе почит од тебе ?Браво бе алтан! Како те роди мајка толку отракан, ала, вера! (православна нормално!)
Ај издвој една информација од ова четириве годишни студии, и кажи ми кој е сегашниов водач на Црквата на сатаната, основана од Лавеј, знаеш оној основачот што не ти текнуваше како се вика...не дека не си знаел кој е, скраја да е!
Значи ајде биди добар како што си гл...прадон, леп и кажи јасно и гласно: Како се вика човекот што е на чело на Црквата на Сатаната и каде им е моменталното седиште, во кој град?![]()
Знаеш или незнаеш?И што ако кажам.. ме прашуваш просто прашање кое чим викам дека имам познавања веројатно го знам.Не ми е јасно што ќе добијам ако го кажам точниот одговор.. повеќе почит од тебе ?
Ќути, овие милитантниве атести тука, слушам и со магии се бават.И на школо одат да учат.Кај и да е и бебиња ќе почнат да јадат...за лош човек не треба Сатанист да бидеимаш овде на форумов еден куп Атеисти кои се полоши од самите Сатанисти
![]()