Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Не е затоа што Сатанистите веруваат во ''БОГ'' односно Сатаната/Луцифер,ГОЛЕМИОТ ГРАДИТЕЛ НА УНИВЕРЗУМОТ како што они го нарекуваат и затоа не е атеизам,друго религија е,бидејќи има цркви,во нив олтари,ПРАВОСВЕШТЕНИЦИ итн.Сатанизмот.. исто така е аномалија на демократијата затоа што е признаен како ЧОВЕЧКО ПРВО НА СЛОБОДА и не е забрануван,напротив во 60те години во Сан Франциско е основана првата црква на Сатанизмот.. го заборавив само името на нејзиниот основач неможам да се сетам.. и сакам да спомнам дека тоа што е Бајрам за Муслиманите,Велигден за Христијаните тоа е Халовин(Ноќ на вештерките) за Сатанизмот.Нема поврзаност или позадина овој празник како со другиве два ама е значаен затоа што на тој ден се грабнуваат најмногу деца(во Америка),во круговите на Сатанистите се жртвуваат многу луѓе,обично се колат деца мали,сексуално се злоставуваат девици,се венчаваат нивните правосвештеници и така натаму и така натаму.
Абре иди пишувај лектирата, ќе ти помине распустов!

Види.....неук си, а си го пикаш газето кај што се мерат патлаци. Што мајка бараш на тема да оправаш криви дрини, кога абер си немаш од истата?!
Имало цркви, правосвештеници, курци палци....и се тоа баш ти го знаеш што имало и што се жртвувало.
Имало и основач од Сан Франциско, ама не ти текнувало како се викал! :pos:

Незнам од каде доаѓате.....има отсек трол во средниве школи или генетска мутација е во прашање?

Не е затоа што Сатанистите веруваат во ''БОГ'' односно Сатаната/Луцифер,ГОЛЕМИОТ ГРАДИТЕЛ НА УНИВЕРЗУМОТ како што они го нарекуваат и затоа не е атеизам,друго религија е,бидејќи има цркви,во нив олтари,ПРАВОСВЕШТЕНИЦИ итн.Сатанизмот.. исто така е аномалија на демократијата затоа што е признаен како ЧОВЕЧКО ПРВО НА СЛОБОДА и не е забрануван,напротив во 60те години во Сан Франциско е основана првата црква на Сатанизмот.. го заборавив само името на нејзиниот основач неможам да се сетам.. и сакам да спомнам дека тоа што е Бајрам за Муслиманите,Велигден за Христијаните тоа е Халовин(Ноќ на вештерките) за Сатанизмот.Нема поврзаност или позадина овој празник како со другиве два ама е значаен затоа што на тој ден се грабнуваат најмногу деца(во Америка),во круговите на Сатанистите се жртвуваат многу луѓе,обично се колат деца мали,сексуално се злоставуваат девици,се венчаваат нивните правосвештеници и така натаму и така натаму.
Сакаш да кажеш дека сите што го слават овој празник се сатанисти?! Па не мислам баш така.
Ова ти е западно христијански празник. Нема врска со сатанизмот.:)

Сакаш да кажеш дека сите што го слават овој празник се сатанисти?! Па не мислам баш така.
Всушност има.... Црквата на Сатаната основана од Антон Лавеј (основачот од погоре) има два официјални празници - 30 април - Валпургиска ноќ и 31 октомври или популарно познат како "halloween" - ноќ на вештерките.

Всушност има.... Црквата на Сатаната основана од Антон Лавеј (основачот од погоре) има два официјални празници - 30 април - Валпургиска ноќ и 31 октомври или популарно познат како "halloween" - ноќ на вештерките.
Настрана од темава, објасни ми го Луцифер малце по убаво, на начинот на кој ти го сфаќаш?

Корените се од Ирска, веројатно кога се населувале на “новиот континент“ го донеле и овој празник т.е. својот “ритуал“.
Суштината ми беше тоа дека ова е празник, католички, а не сатанистички.:)
Се гледаат корените и историјата, се денес што постои може да се нарече “лечење на болест“ т.е. поправање на грешките кои биле правени во минатото и живеење во своето совршенство. :)

Настрана од темава, објасни ми го Луцифер малце по убаво, на начинот на кој ти го сфаќаш?
Па незнам колку моето разбирање има врска со темава, но еве нека ти биде. За мене Луцифер е Егото.
Корените се од Ирска, веројатно кога се населувале на “новиот континент“ го донеле и овој празник т.е. својот “ритуал“.
Суштината ми беше тоа дека ова е празник, католички, а не сатанистички.:)
Се гледаат корените и историјата, се денес што постои може да се нарече “лечење на болест“ т.е. поправање на грешките кои биле правени во минатото и живеење во своето совршенство. :)
Корените се пагански, но нема религија што е имуна од паганското влијание, така да долга и широка е таа тема.

Па незнам колку моето разбирање има врска со темава, но еве нека ти биде. За мене Луцифер е Егото.

Корените се пагански, но нема религија што е имуна од паганското влијание, така да долга и широка е таа тема.

Па нема врска со темава, затоа реков настрана темава.
Него ме интересираше пошо 16 верзии на луцифер има по литературава, една христијанска една сатанска една ваква една онаква, некои му се клањаат, други плашат.. Па си реков да ги прашам овие шо постираат мотивешнали со луцифер по темиве, ото, мото..
Шо е со типчево, кое е, шо е. Бог ли е, демон ли е, креатор на светлината ли е шо ли е?

За мене Луцифер е Егото.
.

Ај ај ај,.....Егото е Луцифер?

И овде ќе ти дадам гол, само не можам сега има утакмица. Ајвазот ми кажа дека Аргентина ќе победи

Требе да умре Егото за да се „родиш“ повторно?

Гледам и хепта те лајкнал со дуплиот јузер.
ај ај ај

Па нема врска со темава, затоа реков настрана темава.
Него ме интересираше пошо 16 верзии на луцифер има по литературава, една христијанска една сатанска една ваква една онаква, некои му се клањаат, други плашат.. Па си реков да ги прашам овие шо постираат мотивешнали со луцифер по темиве, ото, мото..
Шо е со типчево, кое е, шо е. Бог ли е, демон ли е, креатор на светлината ли е шо ли е?
Зависи од концептот...за Лавеј на пример, Луцифер е симбол за телесните задоволства, за сатанистите од "Joy of Satan" тој е астрално суштество....За христијаните е паднат ангел......
Во секој случај, невозможен е дијалог со некој што е неспособен да свати дека за различни луѓе еден ист назив може да се однесува за различен концепт. И обично таквите се најгласни во промовирањето на "Апсолутни Вистини".

Последно уредено:
Не не.. погрешно ме разбра.Не реков дека се сатанисти,туку дека тоа е скриен сатанистички празник.Иди во Америка за време на тој празик и ќе видиш по овие што живеат во куќи во дворовите како надгробни плочи,па гробови откопани демек извадиле мртовец,децата преправени во ѓаволи,вештерки... знаеш,од научен аспект т.е од психологијата,слободно прашај психолог ќе ти каже дека детскиот мозок е најлесен за манипулирање.. и целта на Халовин е уште од најрана воздраст да ги научи децата да сакаат такви работи... замисли каква деструкција на мозокот на едно дете од 7 или 8 години е да сака гробови... на наша голема жалост Сатанизмот е нешто што се шири како епидемија низ светот.. патем,има по Јутуб многу сведоштва на поранешни Сатанисти кои објаснуваат што точно се случува на тој ден во нивните затворени кругови,ако најдам ќе постирам линк од еден поранешен сатанистички правосвештеник кој објаснува што точно се случува на Халовин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom