F
Frankie Yale
Гостин
Me претрка DBackПогледни го погоре поставеното глупаво прашање за милијардите...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Me претрка DBackПогледни го погоре поставеното глупаво прашање за милијардите...
Me претрка DBackEве едно пократко и поедноставно
Ааааааааа....:nesvest:
А мор, а кај отидоа твоите согледувања, размислувања, заклучувања, испитувања и тако даље и томе слично?....
Па еве, веќе заклучувам дека твојот врвен домет во размислувањето да Ти била Википедија......:nesvest:
Ах за ова зборував претходно, не е дека нема докази него не сакаш да ги прифатиш. Има разлика... Знаев дека за џабе се мачам со постирање на линкови и со оглед на тоа колку брзо одговори чисто сумњам дека и два реда си прочитал од линкот.Ааааааааа....:nesvest:
А мор, а кај отидоа твоите согледувања, размислувања, заклучувања, испитувања и тако даље и томе слично?....
Па еве, веќе заклучувам дека твојот врвен домет во размислувањето да Ти била Википедија......:nesvest:
--- надополнето ---
Веќе имам напишано: кога на науката ќе почнат да и недостигаат докази, таквите „дупки„ во некоја научна теорија, се „затињаат„ со маса од (не)убедливи зборови, а во тие зборови веруваат само авторите на тие зборови.
Ах за ова зборував претходно, не е дека нема докази него не сакаш да ги прифатиш. Има разлика... Знаев дека за џабе се мачам со постирање на линкови и со оглед на тоа колку брзо одговори чисто сумњам дека и два реда си прочитал од линкот.
Знаев дека за џабе се мачам со постирање на линкови и со оглед на тоа колку брзо одговори чисто сумњам дека и два реда си прочитал од линкот.
Абе ој си легни... лани беше архитект, годинава си физичар... само да се лажело!А дека беше Ти кога јас ја читав таквата литература?...
Ааааааааа....:nesvest:
--- надополнето ---
Веќе имам напишано: кога на науката ќе почнат да и недостигаат докази, таквите „дупки„ во некоја научна теорија, се „затињаат„ со маса од (не)убедливи зборови, а во тие зборови веруваат само авторите на тие зборови.
Википедија ти дава едноставно срочено објаснување за методите кои се искористени за утврдување на старост на земјата.
Aјмо чаршиски муабети сеа, па нели не знаеше како измериле? Ај неме везе битно ете ти доказ кој бараше, тој линкот што ти го постирав е само скратено и просто објаснување за да полесно сфатиш а можеш и да земеш да читаш и цели книги напишани од геолози ако се сомневаш во веродостојноста на тој линк.А дека беше Ти кога јас ја читав таквата литература?...
Она што ми е „најсумњиво„ е тоа што таа цифретина од катаљарди години, се појавува после Дарвоновата небулоза за еволуцијата, а уште „посумњиво„ ми е то, што почетната проценка за старост, изразена во милиони години, денес инфлаторно порасна на 4.7 милијради (!!!) години...
Хмммм,, веројатно, во иднина, со некоја „најнова„ научна метода, ќе имаме проценка од хххххх...години.
Аирлија работа!
Она што ми е „најсумњиво„ е тоа што таа цифретина од катаљарди години, се појавува после Дарвоновата небулоза за еволуцијата, а уште „посумњиво„ ми е то, што почетната проценка за старост, изразена во милиони години, денес инфлаторно порасна на 4.7 милијради (!!!) години...
Хмммм,, веројатно, во иднина, со некоја „најнова„ научна метода, ќе имаме проценка од хххххх...години.
Аирлија работа!
Абе седни ипрочитај го тоа линкот.
можеби.
Староста се мери на веродостоен начин преку радиометричко датирање... "Можеби" е за една од теориите за настанокот на месечината која ја искористив како пример дека доколку тоа мерење не е точно т.е мери "помлади камења" тоа значи дека Земјата е уште постара а не помлада.Да, паѓам на докази од ваков шпекулативен тип...:nesvest: