Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако некој по тебе фрла со камења, ти по него со јаболка.

Така и си мислев. Моментот кога еден не многу бистар верник се соочува со тажната вистина дека неговиот главен извор на вистини се неконзистентни народни приказни на пустински камилари од пред двесетина векови мора многу да боли...

Терај магарето...

Невозможно е верник да биде бистар, кога единствено бистри се само атеистите.

Не е точно, сум видел и бистри верници.

Ти не спаѓаш во нив, затоа што само два поста претходно, кога се најде во тесно, почна да ломотиш.

;)

Туку мене ме интересира, дали тоа дека ако некој силува девица потоа треба да му даде пари на татко му и да ја земе за жена треба да се сфати буквално, или е метафора? Ако е метафора, за што е метафора?
Можеш да одговориш на ова без да истресеш глупост, или не можеш?

Ако не си атеист, што бараш да одговараш на тема која гласи "Прашања до атеистите"?
А ти, што бараш на форумов религија ако не си религиозен?
Ај оди пријави ме сега да ме банираат ...
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 16:42 ---
:cuc:

А ти, што бараш на форумов религија ако не си религиозен?
Ај оди пријави ме сега да ме банираат ...
Да дискутирам со религиозните. За тоа не е потребно да си и самиот религиозен.;)
И ако имаш уште нешто до мене да прашаш ќе те потсетам дека има опција за праќање пораки. Не за друго, да не те банираат и од оваа тема.....кој ќе ти гледа маките после.:)

Ти не спаѓаш во нив, затоа што само два поста претходно, кога се најде во тесно, почна да ломотиш.
Можеш да одговориш на ова без да истресеш глупост, или не можеш?

Како прво до сега не сретнав некој да ме стави во тесно, мојот исказ не беше ни ломотење, ни тресење глупост. Таа, според некој проста мисла, содржи многу подлабоко значење доколку добро се разработи.

Ако не си атеист, што бараш да одговараш на тема која гласи "Прашања до атеистите"?
Секако дека најдобар лек е да го испадиш човек. Само незнам кој би ти поставил прашање ако не се религиозните.

Како прво до сега не сретнав некој да ме стави во тесно, мојот исказ не беше ни ломотење, ни тресење глупост. Таа, според некој проста мисла, содржи многу подлабоко значење доколку добро се разработи.

Сеуште не одговори на прашањето за силувањето и Библијата. Кога ќе артикулираш нешто смислено на таа тема јави се. Дотогаш си бескорисен трол.

Очигледна е метафората а? Мене не ми е толку очигледна, изгледа тебе божјата промисла ти овозможува да видиш што е метафора, а што не е. Она што тебе ти е метафора, некому е буквално, и така влегуваме во зоната на комплетната произволност.

Туку мене ме интересира, дали тоа дека ако некој силува девица потоа треба да му даде пари на татко му и да ја земе за жена треба да се сфати буквално, или е метафора? Ако е метафора, за што е метафора?

Не би сакал да се повторувам со она што го кажав пред некое време за метафората (примерот со Нострадамус).
Оваа ситуација која ја прикажуваш не можеш да ја споредиш со мислата за образот.

И БИ САКАЛ ДА СЕ ИЗЈАСНАМ, ЗА ДА НЕ БИДАМ ГРЕШНО СФАТЕН ОД НЕКОИ ЛУЃЕ, ДЕКА ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ САКАМ ДА ЈА НАМЕТНАМ НА НЕКОГО РЕЛИГИЈАТА, САМО СПОДЕЛУВАМ СВОИ МИСЛЕЊА.
СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА ВЕРУВА ВО ШТО САКА И ТОА ПРАВО НЕ СМЕЕ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ДА МУ БИДЕ СКРАТЕНО!!!

И БИ САКАЛ ДА СЕ ИЗЈАСНАМ, ЗА ДА НЕ БИДАМ ГРЕШНО СФАТЕН ОД НЕКОИ ЛУЃЕ, ДЕКА ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ САКАМ ДА ЈА НАМЕТНАМ НА НЕКОГО РЕЛИГИЈАТА, САМО СПОДЕЛУВАМ СВОИ МИСЛЕЊА.
СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА ВЕРУВА ВО ШТО САКА И ТОА ПРАВО НЕ СМЕЕ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ДА МУ БИДЕ СКРАТЕНО!!!
Е добро де, не викај.

И уште не одговoри на прашањето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom