Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали знае некој (освен Ѓурџо) кој е првиот деклариран атеист, кој го употребил терминот: АТЕИСТ и АТЕИЗАМ??

А не си размисил дека откако нарани куп луѓе со риба, може сеа доаѓа да ги залие со вода, да не им се слоши од толку риба? На суво?

Шега на страна, не си помослил дека ако се појавиол во "риби" (иако хороскопот нема никаква допирна точка, ама ај ко го следиш) дека може досега не се вратил дека чекал да дојде водолија и да дојде втор парт??

Или не си помислил на таа можност?

П.С. Можеби, и не вели, риба се спомнуе, па нема водолија или водо лиење. Не знаеме што
е каже кога втор пат ќе дојде, освен дека ќе има суд.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 20:33 ---

Ти реков, седни зготви си по рецептон, чиколатце домашно бе, ем поефтино, ем ппоубо, ќе имаш да бидеш полезен в куќи.

Horoskopot dali ima dopirna tocka ne komentiram ako si malku popameten ke znaes, ama nema veze. A vo vrska so sudenjeto koga ke dojde Isus jas na tebe ke ti sudam posto on ke bide mn zafaten i nema da moze da postigne tolku odednas, taka da ti si kaj mene na sud zatoa pazi sto zboris i sto pravis uste od sega mozam da te osudam za kaj mene u pekolot.... hhhhhhhhhh abe idi legni si i ti toj tvoj isus i toj sud sto ve lazat kako mali deca so baba roga i dedo mraz.huuuuuuuuuuuuuuu

Дали знае некој (освен Ѓурџо) кој е првиот деклариран атеист, кој го употребил терминот: АТЕИСТ и АТЕИЗАМ??

Да не се гњавам со овој над мене, да препрашам воа атеистите.

Не. Тврдите дека сте атеисти, а немате поим што тоа значи, кој прв го употребил тој термин и зошто.

Јас убаво ги потенцирав тезите кои ги отфрлам како вистинити. Начинот на кој ќе бидам етикетиран на форумов поради тоа, и ликот кој го вовел терминот не се ни од приближно значење за моите убедувања кои се засноваат првенствено на научна евиденција а не на метафизика или филозофија.
Затоа сметам дека тие информации се ирелевантни.
Мене ми е сосем сеедно дали бил Анаксагора или некој трет.

Јас убаво ги потенцирав тезите кои ги отфрлам како вистинити. Начинот на кој ќе бидам етикетиран на форумов поради тоа, и ликот кој го вовел терминот не се ни од приближно значење за моите убедувања кои се засноваат првенствено на научна евиденција а не на метафизика или филозофија.
Затоа сметам дека тие информации се ирелевантни.

Ти си тогаш сосема добар Христијанин кој ги отфрлил црковните толкувања:D

Ти бе ...кој тврдиш дека си Исусов следбеник....
Го разбра ли Исус?

Gurdjieff пак се закачаш прв, после заедно со љубавникот и мали буда, ќе плачете кај администратори.

Те прашав од вчера знаеш ли од кога датира поимот атеизам, онаков каков што ти го познаваш и праша дали Исус е атеист во тој контекст?

Знаеш или не знаеш. Не го дрви многу. И не прашуј глупости.

Дали е чаша, пехар, кригла или е путир? Грнче или чоканче?

А некој да кажеше за тоа од кога е атеизмот како таков дефиниран, зборот од кога постои, кој прв го изустил и употребил, за да почне нормална дискусија без тролањето на Ѓурџо и пријателчињата му?

Кога веќе сме на темава, дека гледам нешто се активирал модераторот (штета каде не треба, веројатно), јас да прашам, дали навистина ви се дискутира и би биле приемчиви на одговорите (се однесува и на богољупците од цркеовна провениенција и атеистите, ошоистите, итн).

Сепак, како можност, да натамошна дискуија, без Ѓурџо да спамира, е зошто Григориј Акиндин е прогласен постхумно за еретик, само и само затоа што загубил во дискусијата со Палама и Варлаам или има некоја заднина на сето тоа.
Особено имајќи предвид дека се работи за период тазе по големата дискусија и расправија на иконоборците и иконофилите.

Да не отворам нова тема. не верувам дека некој многу ќе ја разбере, а ретко оние со "моќ".

П.С. Не е само за едните, ами за многуте "О Писменех" на Црноризец Храбар.

Mozhe. Ama prvo da se dogovorime (a) shto e bog I (2) shto e ateizam.
Da ne lutame, neli?

+ gjurdzhi da se neutralizira...

Е ај, ама пак исто ке се почне у недоглед.
Ne, be, eve:

Bog: natpriroden entitet odgovoren za sozdavanjeto na svetov, so (nekakov) plan (namera) za istiot, em so osobena naklonost kon lugjeto (pozitivna ili negativna, seedno). Mokjen, prisuten, perceptiven, beyond all doubt.

Ateizam: neveruvanje vo postoenje na (eden ili povekje) bog(ovi).

Mozhe vaka?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom