Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хепто да не идеме оф топик, ама бац, морав, хахаха.

Него, ТЕЛЕМА та телема, си запнал за телема.
Ти не знаеш ли дека Телемата е еден од божјите начини да увиди токму кога и зошто баш тогаш (ко ќе реши) треба да дојде втор пат??

Се е во божјиот план.
не се сите за дено, некој е и за лево од господа.
Но, може и да одат сите, ако сите се покајат и спасат преку јагнето.

П.С. Имаш виднео кој и кога ја има отворено темата за Либерот?

Ајде ќе те потсетам, иако пак ќе заборавиш... бидејќи сепак некои луѓе до толку можат... Законот ќе промени многу но не се!
Ете го законот од кој ниту ти не може да избегаш бидејќи тоа е внатре во тебе, само треба мааалку да почнеш да работиш (не да растовараш камиони, ами да сработиш друго нешто):
Значи не е Прави што ти е воља и баш те брига за другите што ќе речат. Никако ова црвеното! Тоа го прават ниските и бедните! НИКАКО ТОА, ами:

ПРАВИ ШТО ТИ Е ВОЛЈА И ТОА НЕКА БИДЕ ЦЕЛИОТ ЗАКОН!

Ако сакаш објаснување на ова што значи, повели на темата за Телема на форумов (Ама тебе те банираа од таму бидејќи беше еве вака напорен како и тука што си напорен, на темава) или набави си ја „Законот е за Сите“ :love:

А за тоа кој сум јас:
Јас сум твојот Бог, да немаш други Хептаграми освен мене! Да не го вадиш Хептаграмот од уста ниту пак од ум бидејќи лошо ќе биде за тебе и сите врзани со тебе до седмо колено кои ќе ја носат твојата проклета крв бидејќи си го заборавил својот најголем бог, Хептаграмот!
Бидејќи знај о човеку кој што луташ низ гнасните лавиринти на мракот мислејќи дека тоа е светлината која ти треба за да успееш во борбата со смртта, гневот на Хептаграм е поголем од гневот на сите за тебе познати богови пред кои коленичиш!

Уф, не те љуби хептаграм... :LOL:
Бррррр.....трески ме тресат.
До кое колено велиш? ....до 7мо....
Само за клетви ли е вашата секта?
Брат, мене не ме факаат клетви....тоа е за стари баби и немокни луѓе како тебе.

:vozbud:
:pos:
No comment, и сарказмот не бидува да помини кај некои... Damn it, не се обидувам повеќе, ова се учело на млади години, не сега. :(
Имаш време да се извадиш од калта...или не ви даваат да искочите од сектата?

Имаш време да се извадиш од калта...или не ви даваат да искочите од сектата?
Ќе досадуваш? Да те пријавам или сам ќе се закочиш овој пат? Твој е изборот...
Или ќе продолжиш со Хептаграм да ти го јади умот?
Ајде, имај убава ноќ и порасни еднаш не биди дете, остави ги детските работи...

Ќе досадуваш? Да те пријавам или сам ќе се закочиш овој пат? Твој е изборот...
Или ќе продолжиш со Хептаграм да ти го јади умот?
Ајде, имај убава ноќ и порасни еднаш не биди дете, остави ги детските работи...
Како стара баба си...само магии и клетви и зафалувања.
абе плашеш врапци брат...
Прашањето важи и за тебе.
Зошто Исус рекол дека ќе се претвориме во пепел?

Сигурно не за Исус Навин, баго.

А бе Ѓурџ, ај гитла не спамирај, ти се кажа и одговори, ај крши глаа или полни нормална дискусија, аман.

Оти...колку ги има?
Јас само еден знам.
Еми провери уште еднаш... и дојди и напиши колку се... па ќе те потпрашам уште нешто да видиме дали ги разбираш прашањата што ги поставуваш...
Знам дека сакаш да изгледаш паметен, начитан на форумот... Но тоа не се постигнува со прашања делење на кој стигнеш...

Сигурно не за Исус Навин, баго.

А бе Ѓурџ, ај гитла не спамирај, ти се кажа и одговори, ај крши глаа или полни нормална дискусија, аман.
Ах кога е во прашање Gurdjieff може да е Исус и Гурџиев... јас да си прашам... со луѓето се е можно. Некој луѓе застрануваат кон патеки со најмал отпор наместо обратно.
Луѓе што се како вода, не ги сакам воопшто!

Ај ај...а јас мислев дека ти сече лејката.
Не ви ги кажал тајните овој кроули а?

Малечок, напиј се водаолади душичка напатена.

Кога јас ја читав Либер и Краули ти не знаеше ни куренцето во песок да го брцкаш.
Пола теми (од нормалните) на кајгана и на религија и философија се мои (така иде зборот).

Ај не го дрви, ти реков, напиј се вода. Олади се.
Прекини да смараш. Трол

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom