Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ke si kupish ucebnici za 7odd i od strinati wiki...:pos:
не е најубаво во црква да отидам, и таму и да испраксирам една јога? Или викаш да читам а? Ајде ќе те послушам, и онака се што имаш кажано до сеа, било вистина...

Навистина не ми е јасно според кој критериум односно основ ги нарекуваш будистички атеисти??
Се стаил у филм дека Јогата е будистичка :pos: А ќе да постои баајги време пред будизмот, кој колку научил јбг, ми снема инки веќе.

Toa beshe samo uvod..za da se cuknesh vo glavata i da razmislish. Samo kolku da znaesh so koj razgovarash...laici kako tebe znam dosta.
Nikoj ne ti rece da ne se bavish so joga..procitaj ja prvata recenica od predhodniot post.

Добро и.. ?

Za da ti go kazam toj zakon trebe da go zasluzish...sega za sega ke si go cuvam za mene

Каков е овој "закон" по заслуга??

Што треба јас како атеист да строрам за да го заслужам тој т.н закон кој ете го криеш,а себично е да криеш знаење а доблест да го пренесеш истото.

ЕДИТ Атеист сега мислам дека можеш да пратиш порака.

РЕЕДИТ-try again please.

Ke si kupish ucebnici za 7odd i od strinati wiki...:pos:
Немој вака, давај препораки барем за книги што и ти си ги прочитал :pos:

Кога ќе ти ја кажат цената на поправката..... гарантирано го убиваат бог во секој човек!:D
Море и добар ден само да му кажеш, одма од бог се откажуваш :LOL:

П.С. Прочитај си ПП

прашање до атеитите.
Во каков бог не веруваат ...или во што не веруваат , што е Бог за нив
каква е нивната слика за бог.
дали уствари Бог за нив е белобрадо старче

прашање до атеитите.
По милионити пат истите безвезни прашања!:pos:

прашање до атеитите.

За една клонирана бактерија Бог е едно старче и се вика професор Доктор,може но и не мора да има бела брада,а може и гајтан веѓи.

@ Атеист Прати сега ПП.

прашање до атеитите.
Во тој левиот :facepalm: Во каков бог не верувам, па во секаков, белобрад, црнобрад, црвенобрад, Господ, Јехова, Алах, Зевс, Один, Марс, Јупитер, Велес и сите од хиндуизмот - значи - во никаков. Што е бог за мене? Бог за мене е измислена работа од луѓе кои живееле пред нас (не дека секојдневно не излегуваат нови религии) за да си објаснат некои работи. Дали е белобрадо старче? Kако сакаш да изградам слика за нешто што за мене не постои?

Во тој левиот :facepalm: Во каков бог не верувам, па во секаков, белобрад, црнобрад, црвенобрад, Господ, Јехова, Алах, Зевс, Один, Марс, Јупитер, Велес и сите од хиндуизмот - значи - во никаков. Што е бог за мене? Бог за мене е измислена работа од луѓе кои живееле пред нас (не дека секојдневно не излегуваат нови религии) за да си објаснат некои работи. Дали е белобрадо старче? Kако сакаш да изградам слика за нешто што за мене не постои?
тогаш зошто неверување . Не постои спајдермен еве. И сега јас да велам не верувам во спајдермен. Нема тука ништо, не постои и крај...
него во една религија бог е самиот човек..дали не веруваш и во себе, дали си измислен...

пс сликата ја градиш со тоа што си Атеист, значи треба да знаеш во што не веруваш. Инаку е апсурдно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom