Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Ke si kupish ucebnici za 7odd i od strinati wiki...:pos:
не е најубаво во црква да отидам, и таму и да испраксирам една јога? Или викаш да читам а? Ајде ќе те послушам, и онака се што имаш кажано до сеа, било вистина...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Навистина не ми е јасно според кој критериум односно основ ги нарекуваш будистички атеисти??
Се стаил у филм дека Јогата е будистичка :pos: А ќе да постои баајги време пред будизмот, кој колку научил јбг, ми снема инки веќе.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Toa beshe samo uvod..za da se cuknesh vo glavata i da razmislish. Samo kolku da znaesh so koj razgovarash...laici kako tebe znam dosta.
Nikoj ne ti rece da ne se bavish so joga..procitaj ja prvata recenica od predhodniot post.
Добро и.. ?

B

Black Guard

Гостин
Za da ti go kazam toj zakon trebe da go zasluzish...sega za sega ke si go cuvam za mene
Каков е овој "закон" по заслуга??

Што треба јас како атеист да строрам за да го заслужам тој т.н закон кој ете го криеш,а себично е да криеш знаење а доблест да го пренесеш истото.

ЕДИТ Атеист сега мислам дека можеш да пратиш порака.

РЕЕДИТ-try again please.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ke si kupish ucebnici za 7odd i od strinati wiki...:pos:
Немој вака, давај препораки барем за книги што и ти си ги прочитал :pos:

Кога ќе ти ја кажат цената на поправката..... гарантирано го убиваат бог во секој човек!:D
Море и добар ден само да му кажеш, одма од бог се откажуваш :LOL:

П.С. Прочитај си ПП

С

Само Човек

Гостин
прашање до атеитите.
Во каков бог не веруваат ...или во што не веруваат , што е Бог за нив
каква е нивната слика за бог.
дали уствари Бог за нив е белобрадо старче

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
прашање до атеитите.
По милионити пат истите безвезни прашања!:pos:

B

Black Guard

Гостин
прашање до атеитите.

За една клонирана бактерија Бог е едно старче и се вика професор Доктор,може но и не мора да има бела брада,а може и гајтан веѓи.

@ Атеист Прати сега ПП.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
прашање до атеитите.
Во тој левиот :facepalm: Во каков бог не верувам, па во секаков, белобрад, црнобрад, црвенобрад, Господ, Јехова, Алах, Зевс, Один, Марс, Јупитер, Велес и сите од хиндуизмот - значи - во никаков. Што е бог за мене? Бог за мене е измислена работа од луѓе кои живееле пред нас (не дека секојдневно не излегуваат нови религии) за да си објаснат некои работи. Дали е белобрадо старче? Kако сакаш да изградам слика за нешто што за мене не постои?

С

Само Човек

Гостин
Во тој левиот :facepalm: Во каков бог не верувам, па во секаков, белобрад, црнобрад, црвенобрад, Господ, Јехова, Алах, Зевс, Один, Марс, Јупитер, Велес и сите од хиндуизмот - значи - во никаков. Што е бог за мене? Бог за мене е измислена работа од луѓе кои живееле пред нас (не дека секојдневно не излегуваат нови религии) за да си објаснат некои работи. Дали е белобрадо старче? Kако сакаш да изградам слика за нешто што за мене не постои?
тогаш зошто неверување . Не постои спајдермен еве. И сега јас да велам не верувам во спајдермен. Нема тука ништо, не постои и крај...
него во една религија бог е самиот човек..дали не веруваш и во себе, дали си измислен...

пс сликата ја градиш со тоа што си Атеист, значи треба да знаеш во што не веруваш. Инаку е апсурдно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom