Aleksandar Nevski
Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Баш тие и најмногу се преведени на современ јазик...,,,
...освен на венчавки, крштевки и погреби, што и не за пофалба...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш тие и најмногу се преведени на современ јазик...,,,
...освен на венчавки, крштевки и погреби, што и не за пофалба...
леле мики, колку убав и конструктивен одговор ми даде. фрустрациите ти излегуваат од сите можни места, па сега и баба ми ја умеша. секоја чест на квалитетот на дискусија. сходно на тоа, ќе добиеш и таков третман,Dream on...[DOUBLEPOST=1401399495][/DOUBLEPOST]
Прашај ја баба Ти...
лицемерен, користољубив, човек без трунка совест, .............. you name it as you wishСе вика „утилитарист„. Ако го употребиш „другиот„ израз, тогај тоа може да биде и Твој проблем...[DOUBLEPOST=1401399625][/DOUBLEPOST]
Со апсолутни категории, можат да „баратаат„ само апсолутни битија, не и обични смртници..
леле мики, колку убав и конструктивен одговор ми даде.
лицемерен, користољубив, човек без трунка совест, .............. you name it as you wish
убаво те учи црквата,Одговорот требит да бидит саодветен на прашањето, нели?
Мене у Црква не ме учеа дека Земјава е плоча и дека ја носат желки, китови, ајкули и слични водни битија.[DOUBLEPOST=1401400501][/DOUBLEPOST]
Пак мене ми ја префрлаш вината?
Чудна работа, мајката.
, пошуваш да навредуваш и спинуваш.
ајдеСакаш да Ти посочам линк, од кој јасно се гледа кој кого го навредил?...![]()
тоа е навреда? што си напишал самиот куп работи кои немаат врска со реалноста, и дека е смешно? ........... пази што пишуваш и нема да бидеш ставен таму ни од мене, ни од други.
како надополнување на претходниот пост, јас не измислив нити набедив некого, ти самиот си пиша. така да црвеното ти се враќа тебе- Вистината секогаш навредува, а лагата ласка.
- Не морам да бидам дел од таа изјава, ако имам критички став за тој систем.
- Образовниот систем е претворен во чиста утилитарност, кој произведува саде модерни робови и евтина работна сила, но не произведува луѓе, по ликот и подобието Божји.[DOUBLEPOST=1401346750][/DOUBLEPOST]
Да: почнав со сајентологијата, па со шинтоизмот, па со будизмот, па со хиндузимот, па со сатанизмот, па со јудаизмот, па со рисјанството, и дојдов до правиславието...
Се шегувам, нормално.
Доволно ми е да го земам она кое ми е „под носот„ и преку него да ги филтрирам другите вери, а не да почнам со учења кои ми се туѓи и временски, и просторно, и традиционално, и по менталитет.
тоа е навреда? што си напишал самиот куп работи кои немаат врска со реалноста, и дека е смешно? ........... пази што пишуваш и нема да бидеш ставен таму ни од мене, ни од други.
и јас сум бил таму, сум направил грешка, али ко машко ги истрпев сите реметења, додека ти не пропушти шанса да заплачеш во првата укажана прилика, а тоа е сега. ако ако, поплачи си, полесно ќе ти биде, ќе си ја олесниш душчката.[DOUBLEPOST=1401402929][/DOUBLEPOST]
како надополнување на претходниот пост, јас не измислив нити набедив некого, ти самиот си пиша. така да црвеното ти се враќа тебе
како надополнување на претходниот пост, јас не измислив нити набедив некого, ти самиот си пиша. така да црвеното ти се враќа тебе
ај не ај, ти си знаеш. голем си, само не ти личи да лажеш, да навредуваш, особено ако си вистински христијанин. но некако сите работи вечерва ги погази.А бе ај...[DOUBLEPOST=1401403003][/DOUBLEPOST]
Не ми се враќа ништо, оти посочив „што е што„.
само не ти личи да лажеш,
да навредуваш, сите
не мики1, не, јас до сега бев комплетно коректен во дискусиите со тебе. али вечерва ја претера. така да ти кажав, нема да ти пројде тоа твое сега еве ти го другиот за да се умилкуваш.Што излажав?[DOUBLEPOST=1401403394][/DOUBLEPOST]
Да де, еве го и другиов образ, оти „...така пишува во Библијата...„
Абе овој мики1 е трол невиден
не мики1, не, јас до сега бев комплетно коректен во дискусиите со тебе..
не не, и јас ко тебе, ќе си раскажувам прикаски (само за тебе ова) и ќе си терам инат, ќе се правам на три ипол, ..................... затоашто со тебе не може да се направи издржана дискусија, ист си ко хатаб за исламот..а сега Ти преостануе да изнесеш докази, кои цело време ги чекам...