Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
А шо знајш, можи пак ќе станиме една Црква, како пред 1000 г.

Следно што ќе стани, кога ќе се разбистри малку народот во умот, е собирањето на сите лажови како тебе, тие што те праќаат овде на форумов, мајмуните во мантии, и правец Идризово. ;)

Алал да му е на чоекот! Е ми то се велит „папа„ а не ка некои таму, шо идат на позиција ради луксуз и педофилија...

Е сеа, останува некој од наредните папи да им се извини и на православните рисјани, на кои редовно им се мешаат у штипки. То би било незабпоравен историски настан.

А шо знајш, можи пак ќе станиме една Црква, како пред 1000 г.

И ја прифати и теоријата на еволуцијата

Ете кај кого е црномањестиот, не кај атеистите.

Ма секако дека не е кај атеистите.
„Сите кенијци лажат„, рече кениецот. :sneaky:
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 11:27 ---
И ја прифати и теоријата на еволуцијата

Модерните папи и папство, подготвени се да прифатат се‘, па и секоја будалаштина, само за да бидат во „тек со дихот од времето„ и да имаат начин како да станат поприфатливи за широките народни маси, чии умови масовно се загадени со идејата за еволуцијата, за „големата пуканица„ и што ли уште, кое е лага, запакувана во научна амбалажа.

Модерните папи и папство, подготвени се да прифатат се‘, па и секоја будалаштина, само за да бидат во „тек со дихот од времето„ и да имаат начин како да станат поприфатливи за широките народни маси, чии умови масовно се загадени со идејата за еволуцијата, за „големата пуканица„ и што ли уште, кое е лага, запакувана во научна амбалажа.

Мислев пошто се повика на папата и нивните дела околу христијанството дека почнавте со враќање во крилото на светата католичка цррква. Значи сега си против папата ?

Мислев пошто се повика на папата и нивните дела околу христијанството дека почнавте со враќање во крилото на светата католичка цррква. Значи сега си против папата ?

Јас сум дел од православната Црква, така да никогаш не сум ни бил „за„ Папата па сега да станам „против„ (него). Едноставно, Папата си е шев во неговата заедница, а за православната Црква, Папата не е фактор.

Јас сум дел од православната Црква, така да никогаш не сум ни бил „за„ Папата па сега да станам „против„ (него). Едноставно, Папата си е шев во неговата заедница, а за православната Црква, Папата не е фактор.

пошто се повика на него да објасниш како христовата црква се извинува за неделата а прдходно дека црквата не го судела Бруно за астрономија туку ерес... помислив има нови моменти во унијатството

пошто се повика на него да објасниш како христовата црква се извинува за неделата а прдходно дека црквата не го судела Бруно за астрономија туку ерес... помислив има нови моменти во унијатството

Оној (мислам на Папата..) кој „си ја имал мувата на капата„, се извинил, затоа што имал за што да се извини. Неговото ивинување нема ништо битни да промени, понајмалку ќе ја промени историјата и историските реални настани, врзани со и за римската Црква.

Такво извинување, православната Црква нема сторено, оти нема причина за извинување.

Такво извинување, православната Црква нема сторено, оти нема причина за извинување.

знам во тоа време православната црква се издвои од католичката и стана посебна

знам во тоа време православната црква се издвои од католичката и стана посебна

Вака разлислува секој добар протестант: демек, православната Црква оптаднала од (римо)католичката.

Тоа што протестантизмот е настрвен пред се‘ кон римската Црква, тоа само по себе е показател за „нешто„, на кое не му придаваш внимание.
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 14:08 ---
Ѓордано Бруно го запалија затоа што носел сако од Ѓорѓо Армани и мобилен од Ѓорѓето Ѓуѓаро.

...а веројатно возел и некој модел од Бертоне или Пининфарина...

Вака разлислува секој добар протестант: демек, православната Црква оптаднала од (римо)католичката.

Тоа што протестантизмот е настрвен пред се‘ кон римската Црква, тоа само по себе е показател за „нешто„, на кое не му придаваш внимание.

не употребив збор ОТПАДНАЛА, јас реков се издвои. Тоа не е исто со отпаднување.

(или како беше она... мувата на капата е ...)

не употребив збор ОТПАДНАЛА, јас реков се издвои. Тоа не е исто со отпаднување.

(или како беше она... мувата на капата е ...)

Менталната гимнастика со коритење „игра на зборови„, не мења ништо суштински.

Православната вера вели дека римската Црква опадна од едната, света, соборна и Апостолска Црква, а тоа оптаѓање не беше прост механички настан од 1054 г., туку стек од историски насобрани настани и промени, кои Рим ги воведе како новотарии, туѓи на учењето од Црквата.
Таа „традиција„ на воведување новотарии, ја наследи и проетстантизмот, кој по аналогија со Рим, отпадна од римската Црква.

Делењето на проетстантизмот на мал миљон деноминации е само продолжеток на настанот од 1054 г и од раниот 16-ти век.

добро ете се ОДВОИ од католичка црква..
Брее Мики веќе ни во речник не може чоек да најде збор кој нема да ве вознемири кога е во прашање одвојувањето од католицизмот

добро ете се ОДВОИ од католичка црква..
Брее Мики веќе ни во речник не може чоек да најде збор кој нема да ве вознемири кога е во прашање одвојувањето од католицизмот

За да видиме кој од кого отпаднал и се одвоил, доволно е да провериме која Црква остана верна на учењето од Христа и Апостолите, а која од нив се впушти во додавање новини, кои едната Црква не ги познаваше до и од 7-от век па наваму.

За да видиме кој од кого отпаднал и се одвоил, доволно е да провериме која Црква остана верна на учењето од Христа и Апостолите, а која од нив се впушти во додавање новини, кои едната Црква не ги познаваше до и од 7-от век па наваму.

Тоа е Ерусалемската заедница која ја водел братот на Исус - Јаков. Си останаа вернии на стариот завет, ја почитуваа Саботата, се воздржуваа од забранетите јадења се клањаа во храмот и принесуваа жртви

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom