Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Едно конкретно прашање до атеистите.....во кој Бог/божества не веруваат?
со еден збор? или е потребно да се набројат како доказ дека сме запознати со други “световни“ ликови???
јас одбирам со еден збор, .......... НИЕДЕН!!!

со еден збор? или е потребно да се набројат како доказ дека сме запознати со други “световни“ ликови???
јас одбирам со еден збор, .......... НИЕДЕН!!!

Хахахах кој си ја има мувата на капа....ај еве ќе почнеме со Габриел. На него прво ми текна, кој е он?
Веруваш дека не постоел(постои)?

Хахахах кој си ја има мувата на капа....ај еве ќе почнеме со Габриел. На него прво ми текна, кој е он?
Веруваш дека не постоел(постои)?
немам мува, имам комарец :pos:
сега ме тестираш. ок за овој знам и ќе ти одговорам кратко, носител напореките од бога кон одбраните луѓе. и не знам за сите, и не ме интересира за сите поединечно, ...... прво треба да ми се докаже постоењето на концептот бог, па после тоа да се занимавам со сите поединечно и подетално.
кога нема основа за истражување, зошто би се занимавал со деталите? то ти е исто ко .... каков ќе биде кровот на куќата, .... а тоа дали сме направиле плоча не е важно. едно по едно нека се гради
--- надополнето: 14 август 2013 во 20:31 ---

немам мува, имам комарец :pos:
сега ме тестираш. ок за овој знам и ќе ти одговорам кратко, носител напореките од бога кон одбраните луѓе. и не знам за сите, и не ме интересира за сите поединечно, ...... прво треба да ми се докаже постоењето на концептот бог, па после тоа да се занимавам со сите поединечно и подетално.
кога нема основа за истражување, зошто би се занимавал со деталите? то ти е исто ко .... каков ќе биде кровот на куќата, .... а тоа дали сме направиле плоча не е важно. едно по едно нека се гради
--- надополнето: 14 август 2013 во 20:31 ---

Да ти се докажело постоењето на Бог!?
Ти не си знаеш сам кој си, Бог да ти го докажува некој:facepalm:
Со што го задолжи ти светов за да ти го докажува постоењето на нешто што ни сам немаш ни најмала идеја што е, и како би го дефинирал?

Да ти се докажело постоењето на Бог!?
Ти не си знаеш сам кој си, Бог да ти го докажува некој:facepalm:
Со што го задолжи ти светов за да ти го докажува постоењето на нешто што ни сам немаш ни најмала идеја што е, и како би го дефинирал?

е ова ми се допаѓа веќе, мозочна гимнастика :D
јас знам кој сум и кај сум. за тоа не ми треба бог.
а за негова дефиниција, ....... ми треба? ај кога веќе сакаш, во глобала би било (исклучиво за мене) семоќно битие кое ја има моќта да создава од ништо, да зима, да биде милостив кон СИТЕ, и тие што не веруваат во него да не ги казнува, него подучи после смртта (ако нели постои таков вид на постоење), и најважното, да не се крие!!! него јавно да се покаже пред луѓето и сподели неговата милост и моќ. ете отприлика тоа би било генерално како би требало да биде дефиниран бог.
а до тогаш, јас го задолжувам светот со своето постоење, со својата неограничена радозналост, барање на докази кои и покрај тоа што мене ќе ме убедат да бидам верник, него и сите други ќе станат. ете, тоа е мојот допринес и задолжување на светот.
значи, сакаш да верувам во твојот бог? дај ми причина тогаш. во спротивно јас си го имам правото да ти/ви ги симнам маските и лицемерието.

е ова ми се допаѓа веќе, мозочна гимнастика :D
јас знам кој сум и кај сум. за тоа не ми треба бог.
а за негова дефиниција, ....... ми треба? ај кога веќе сакаш, во глобала би било (исклучиво за мене) семоќно битие кое ја има моќта да создава од ништо, да зима, да биде милостив кон СИТЕ, и тие што не веруваат во него да не ги казнува, него подучи после смртта (ако нели постои таков вид на постоење), и најважното, да не се крие!!! него јавно да се покаже пред луѓето и сподели неговата милост и моќ. ете отприлика тоа би било генерално како би требало да биде дефиниран бог.
а до тогаш, јас го задолжувам светот со своето постоење, со својата неограничена радозналост, барање на докази кои и покрај тоа што мене ќе ме убедат да бидам верник, него и сите други ќе станат. ете, тоа е мојот допринес и задолжување на светот.
значи, сакаш да верувам во твојот бог? дај ми причина тогаш. во спротивно јас си го имам правото да ти/ви ги симнам маските и лицемерието.

Што правиме со YAHWEH да речеме?
Знаеш ли кој е тој бог?
За Moses(Akhenaten) .... aj Габриел си го знаел, пратеник бил:facepalm:

ај сега, не сум на испит. пратеник во собрание, нели? ....... убаво ти тргна пред малку, пак се враќаш? биди покреативен:D

Можам само едно да кажам.. (доколку дискутираме кога и како сум постанал атеист.... и се мислам ваква тема да отворам)
Тоа се случи во екот на моето школо(основно према средно) и пристапот до светската библиотека - интернет. Тука има и удел - секојдневието што ме опкружува.
Можеби тогашните влијанија, идеали, верски, неверски, медиумски - биле клучниот пресврт во моите погледи према теизмот... .

Дали пред да одлучиш да станеш атеист, на таа возраст, ги проучи сите типови на религии и донесе одлука?

Јок.

Валда од нив се очекува, воопшто да не знаат дека постои подфорумот религија, не па да арчат време на него.

Спротивното, е веќе симптоматично.....или грешам?
Јас многу пати го посетувам подфорумот религија ,таму е активен само мики другите спијат сите. И никаде не добивам конкретни одговори сегде добивам одговор кој е несоодветен за прашањето или заобиколен е одговорот.

Дали пред да одлучиш да станеш атеист, на таа возраст, ги проучи сите типови на религии и донесе одлука?

Да бидам искрен, не. Можеби малку христијанството, поради тоа што моите дома се верници.. па едно време ја следев традицијата... но ништо повеќе од тоа.

Ма сигурно: секој атеист, пред да стане атеист, детаљно ги проучува сите религии у Вселенава и на крајот, согледува дека ниту една од нив не му е по мерак па се одлучува да се приклони кон атеизмот, оти така ем е полесно, ем атеизмот нема бог, кој (бог) би му ставал сопки на истражувачот....:icon_lol:

Ма сигурно: секој атеист, пред да стане атеист, детаљно ги проучува сите религии у Вселенава и на крајот, согледува дека ниту една од нив не му е по мерак па се одлучува да се приклони кон атеизмот, оти така ем е полесно, ем атеизмот нема бог, кој (бог) би му ставал сопки на истражувачот....:icon_lol:

Не знам за тоа како доаѓаат до заклучок да неверуваат Мики, но сум сигурен дека тоа е подобро, отколку за ситни пари да се инаетиш и резилиш по форуми. ;)

Не знам за тоа како доаѓаат до заклучок да неверуваат Мики, но сум сигурен дека тоа е подобро, отколку за ситни пари да се инаетиш и резилиш по форуми. ;)

Werter,

имај пријатен работен ден, а штом имаш нешто да ми пишеш, повели слободно...
--- надополнето: 15 август 2013 во 08:53 ---
Јас многу пати го посетувам подфорумот религија ,таму е активен само мики другите спијат сите. И никаде не добивам конкретни одговори сегде добивам одговор кој е несоодветен за прашањето или заобиколен е одговорот.

Ако поставиш саглам прашање, ќе добиеш и саглам одговор. Ако очекуваш одговор по Твојот мерак, тоа е сосема друга ситуација....Верата е таква каква што ни‘ е од Бога дадена, а не вера која е правена по лични желби и потреби.

Ма и сигурно: секој православен, пред да стане православен, детаљно ги проучува сите религии у Вселенава и на крајот, согледува дека православието од сите нив му е по мерак па се одлучува да се приклони кон православие. :pos:

Ма и сигурно: секој православен, пред да стане православен, детаљно ги проучува сите религии у Вселенава и на крајот, согледува дека православието од сите нив му е по мерак па се одлучува да се приклони конправославие. :pos:

И ја‘ на Тебе...:sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom