- Член од
- 5 август 2013
- Мислења
- 108
- Поени од реакции
- 39
Прашање до Атеистите:
1. Од кого сте створени?
2. Зошто човекот е створен?
3. Зошто не верувате во загробен живот?
4. Дали имате некои Аргументи за вашето “верување“ дека не постои БОГ?
1. Благодарение на мајка ми и татко ми
2. Од истата причина поради која лавот егзистира (Многу нелогично прашање)
3. Зашто нема никакви факти за тоа, а второ кога ќе размислам самата идеја не ми се допаѓа затоа што каков е тој задгробен живот каде би одел
4. Не верувам во господ затоа што нема никакви факти за постоењето, а според некои научни истражувања кои според мене многу убаво ја објаснуваат секоја религија тоа е се на психолошка база како што знаеме секоја религија е создадена за да може човекот да си ги објасните сите природни појави, несреќи кои му се случиле во животот зашто полесно му е кога на некој ќе се исповеда и тоа уште од дамнешни времиња на пример христијанството се појивло помешу најсиротите во Римската Империја кои се надевале дека ќе се појави месија и ќе ги спаси исламот се појавил благодарение на мухамед со цел да ги консолидира сите племиња и да и помогне на аристократијата да создаде власт врз народот итн. ќе искористам еден експеримент била скенирана мозочната активност на некој верник пред молитва и за време на молитвата и на атеист за време на медитација (нема на кој да се моли..) и резултатите покажале дека кај атеистот ништо не се случувало со мозокот додека кај теистот мозокот покажувал значително зголемена активност при кажување на молитвата што јасно сугерира дека сепак човекот е тој кој го создал господ