Дали според вашето “верување“ не верувате во Бог поради тоа што не е појавен да се види на овој свет?
СИГУРНО КЕ ТИ КАЖАТ ДА
И + УШТЕ 100 ДРУГИ ГЛУПОСТИ КЕ ТИ НАБРОЈАТ
Си напраивте нуабет? Се пукате на другине теми, овде тресете зелени заедно.
Муки, Нема верување (кога се однесува за бог) никакво кај атеистите,
Атеист е оној кој не верува во бог(ови). Тешко е да запамтиш? И не е само заради не видување, многу работи се. Но еве дајте ми вие и двајцата причина зошто не верувате во Зевс, Перун, Шива, Тор.... и уште 5000 други кои „постојат“ до сега. Значи и вие сте атеисти, јас не верувам во 5000 богови а вие во 4999.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 09:33 ---
Една работа полоша од вернинци... Необразовани атеисти... Сепак да се потрудам да го образложам она што мојот горенаведен сомисленик сакал да каже.
А уште полоша работа од необразовани атеисти се атеисти што мислат дека знаат се.

И до кај одиме така? Ќе се убедуваме кој е полош? Ова чисто како паралела на твојот настап, не го земај лично.
Човекот кажа само причини, не мора овде се’ да се објаснува, а и за кого би се објаснувало, мислиш ќе сфатат овие од другиов табор. Што е битно дали некој знае за коацерватни капки, абиогенеза, биг бенг и тн.Овие работи ама баш никаква врска немаат со Атеизам. Атеист може да биде и некој кој никакви познавања нема од астрономија, физика, биологија.......
Пошто ти како атеист беше отворен за прашања, еве од мене едно.
Веруваш дека со Абиогенеза се настанати првите организми?