И сега што да ти одговорам на ова? Шпанска инквизиција? Крстоносни војни? Статистики како христијаните во секој сегмент од животот сте полоши? Не не се тоа аргументи и нема за тоа да зборувам, не сум толку дволичен како тебе социјализам да споредуваш со атеизам.Тоа е во моментов утопија.Гледаш шо се дешава во Америка,трговија со бело робје проституција,педофилија,ритуали,уцени,корумпирано судство и други перверзии.Значи и ти си верник.Веруваш во утопија а живееме во идиократија,алчност и тотален морален распад.И како планираш да го промениш светот каде шо човекот е битен?.Во Христијанството човекот е битен.Тоа не учи дека ако сакаме да го промениме светот треба да тргниме од себе.
Ама сепак морам. Тоа христијанство е виновно и за трговија со бело робје и за алчност и за корупција и за морален распад.... итн. Во кое време постоеле робовите потсети ме? Најхристијанските земји во тоа време тргуваа со робови. Ти ќе ми кажуваш што учи христијанството и ќе правиш чери-пикинг од библијата? Знаеме многу добро што учи библијата. Почни од првата заповед. Причина за многу војни досега. Да не зборувам за мизогенија, да не зборувам за ксенофобија, за омраза на различни (дали тоа било по верска, национална, сексуална или друга определба). И после ти ќе ми кажуваш за Утопија? А што е твојата надеж за вечен живот ако не е утопија? Како ви е човекот битен, ако велите „или си со нас или си против нас“. Во една од борбите за Човекот е и борбата со ваквите верски фанатици како тебе.
Про абортус транс воукерите кои одат по градинки облечени по долен веш со набрекнати пениси се борат за човекот да стани битен?Можда дилерите со дрога или макроата?Или оние фриковите од некое риалити шоу се борат за човекот?Дај објасни не се срами.