MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
а
ај за крај, а да не ти цитирам пост, молим те дај ми дефиниција за тоа “што е марксизам?“ вака ко изгубен германец си ми. или не те сфаќам, или мешаш баби и жаби.
Еве и од мене малце сарказам и навреди...

Што е тоа марскизам, до сега би требало да дознаеш или научиш, оти со вакво прашање, делуваш бааги изгубено, оти марксизмот се учеше и кај нас така да не може да биде непозната работа.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:07 ---
светот се води по два погледа, али НЕ по назначените. едната е твојот поглед, а другата е дарвинизмот. за едната НЕМА докази, нити пак некој начин да се направи емпириски наод кој ќе ја поткрепи тезата (или поконкретно ДОГМАТА) дека постои бог (па каков и да е, не мора оној кој ти го презентираш). за другиот поглед има докази (не многу, но доволно) за да ме замисли дека МОЖЕБИ е во право дарвин. но работата е во тоа што дарвинизмот НЕ е догма, подложно е на испитување, побивање, и додека не испадне нешто посериозно, до тогаш мислењето ми влече према дарвин. не викам дека е комплетно во право затоа што ги нема СИТЕ докази, али и она малку што го има е многу повеќе од црквата/џамијата/синагогата/храмовите..........
Светот не се води по мојот поглед, тоа е повеќе од очигледно, туку се води од другиот двоен светоглед, кого веќе го именував.
Емпириските наоди за постоењето на Бог не се дел од ова тема, оти темава е наменета за прашања до атеистите.
За тоа колку докази има за „другиот„ поглед, и за тоа е дискутирано на други теми на форумов. Доказите се еднакви на „0„.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:08 ---
ај да почнам од крајот. ти мене ме зезаш? или слеп ме правиш при здрави очи? еве ја твојата изјава:
или ако мислиш дека сум го модифицирал твојот пост, еве
и сега што правиме со ова? или ќе пробаш да спамуваш за да ја избегнеш изјавата? немој, не сме деца да се лажеме и инаетиме, и те молам сакам одговор од тебе за оваа работа
ај сега со она другото кое ќе пробам да бидам сериозен иако веруј тешко ќе ми биде затоа што плаче за тролање. марксизам![]()
Изразот „цел„ е само препишан од постот од мојот соговорник, а не е дел од мојата мисла дека животот има своја цел во смртта.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:10 ---
Одговорено ти е. Но ете за твои очи само... уште еднаш
Хмммм, забележувам „длабоки„ мисли во дадените одговори...
Сепак, Ти благодарам на трудот.