Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
а
ај за крај, а да не ти цитирам пост, молим те дај ми дефиниција за тоа “што е марксизам?“ вака ко изгубен германец си ми. или не те сфаќам, или мешаш баби и жаби.

Еве и од мене малце сарказам и навреди...:sneaky:

Што е тоа марскизам, до сега би требало да дознаеш или научиш, оти со вакво прашање, делуваш бааги изгубено, оти марксизмот се учеше и кај нас така да не може да биде непозната работа.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:07 ---
светот се води по два погледа, али НЕ по назначените. едната е твојот поглед, а другата е дарвинизмот. за едната НЕМА докази, нити пак некој начин да се направи емпириски наод кој ќе ја поткрепи тезата (или поконкретно ДОГМАТА) дека постои бог (па каков и да е, не мора оној кој ти го презентираш). за другиот поглед има докази (не многу, но доволно) за да ме замисли дека МОЖЕБИ е во право дарвин. но работата е во тоа што дарвинизмот НЕ е догма, подложно е на испитување, побивање, и додека не испадне нешто посериозно, до тогаш мислењето ми влече према дарвин. не викам дека е комплетно во право затоа што ги нема СИТЕ докази, али и она малку што го има е многу повеќе од црквата/џамијата/синагогата/храмовите..........

Светот не се води по мојот поглед, тоа е повеќе од очигледно, туку се води од другиот двоен светоглед, кого веќе го именував.

Емпириските наоди за постоењето на Бог не се дел од ова тема, оти темава е наменета за прашања до атеистите.

За тоа колку докази има за „другиот„ поглед, и за тоа е дискутирано на други теми на форумов. Доказите се еднакви на „0„.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:08 ---
ај да почнам од крајот. ти мене ме зезаш? или слеп ме правиш при здрави очи? еве ја твојата изјава:

или ако мислиш дека сум го модифицирал твојот пост, еве
и сега што правиме со ова? или ќе пробаш да спамуваш за да ја избегнеш изјавата? немој, не сме деца да се лажеме и инаетиме, и те молам сакам одговор од тебе за оваа работа
ај сега со она другото кое ќе пробам да бидам сериозен иако веруј тешко ќе ми биде затоа што плаче за тролање. марксизам:pos:

Изразот „цел„ е само препишан од постот од мојот соговорник, а не е дел од мојата мисла дека животот има своја цел во смртта.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:10 ---
Одговорено ти е. Но ете за твои очи само... уште еднаш

Хмммм, забележувам „длабоки„ мисли во дадените одговори...
Сепак, Ти благодарам на трудот.

Што е тоа марскизам, до сега би требало да дознаеш или научиш, оти со вакво прашање, делуваш бааги изгубено, оти марксизмот се учеше и кај нас така да не може да биде непозната работа.

Светот не се води по мојот поглед, тоа е повеќе од очигледно, туку се води од другиот двоен светоглед, кого веќе го именував.

Емпириските наоди за постоењето на Бог не се дел од ова тема, оти темава е наменета за прашања до атеистите.

За тоа колку докази има за „другиот„ поглед, и за тоа е дискутирано на други теми на форумов. Доказите се еднакви на „0„.

Изразот „цел„ е само препишан од постот од мојот соговорник, а не е дел од мојата мисла дека животот има своја цел во смртта.

Хмммм, забележувам „длабоки„ мисли во дадените одговори...
Сепак, Ти благодарам на трудот.
И шо врска има марксизмов со темава. Јас тврдам и дека немаш појма што критикуваш. И дарвинизмот нема никаква врска со темава.
За болдот, што би рекол професоро твој, на погрешни прашања се дава погрешен одговор.

--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:07 ---

--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:08 ---

--- надополнето: 31 октомври 2013 во 09:10 ---
мики, марксизмот е само теорија. никаде не се ни пробува да се примени. не знам од каде со ваков заклучок дека марксизмот е присутен денес. затоа те прашав околу тоа да ми дадеш дефиниција за марксизам. јас знам што и како е марксизмот и не гледам никаква допирна точка со денешницава. каде и како се применува марксизмот денес? еве тоа би сакал да ми го одговориш, наместо тоа што е мерксизам. навистина не ми е јасна твојата врска на денешницата со марксизмот :confused:
болдот. за да продискутураме за ова, ќе треба прво да го расчистиме првото прашање, вака нема поента да продолжиме во моментов. ок?
црвено: и те како се дел од оваа тема, нели е прашања до атеистите? а атеистите НЕ веруваат во бог (додека не се докаже), така да тие емпириски докази се и основата на атеистите. доказ=вистина. немање на доказ=лага. 1доказ:0докази е доволно да човек биде приврзаник на дарвинизмот.
сино: дали тоа значи дека јас не излажав, дека тоа се ТВОИ зборови? ДА!!! сега тука ќе се вадиш? се најде во тесно? знам мики дека е тешко да се признае кога се греши, а кај тебе е тоа најтешко изгледа, ко оној пат со надредениот знак на НИ’.

Ојме со ред...
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 12:53 ---
мики, марксизмот е само теорија. никаде не се ни пробува да се примени. не знам од каде со ваков заклучок дека марксизмот е присутен денес.

Марксизмот денес е присутен во економијата, а рефлективно се одразува и во правниот поредок. Марскизмот не е идеолошки и општествен модел, но бидејќи денешното живеење е сведено на гола економија а човекон на „зоон конзумнет„, која целосно ги обликува општеството и животот, марскизмот, сепак е жив...
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 12:55 ---
затоа те прашав околу тоа да ми дадеш дефиниција за марксизам

Марксизмот, во содејство со дарвинизмот, е историско-дијалектичко-материјалистички светоглед, кој тежнее да прерасне во парадигма, со која (ќе) се обајснуваат сите нешта во Светот и во општеството.

Потесно гледано, марскизмот е само натуралистичко-Богоборечко-материјалистичка философија.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 12:58 ---
црвено: и те како се дел од оваа тема, нели е прашања до атеистите? а атеистите НЕ веруваат во бог (додека не се докаже), така да тие емпириски докази се и основата на атеистите.

Тоа што атеистите не веруваат во Бога, тоа само по себе не е доказ дека Бог не постои. Атеизмот априорно, без проверка, без докази, го негира постоењето Божјо, а тоа негирање е засновано на предрасуда, а не на проверена работа.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 12:59 ---
сино: дали тоа значи дека јас не излажав, дека тоа се ТВОИ зборови? ДА!!! сега тука ќе се вадиш? се најде во тесно? знам мики дека е тешко да се признае кога се греши, а кај тебе е тоа најтешко изгледа, ко оној пат со надредениот знак на НИ’.

Не ми е проблем да признаам дека грешам, а за секој случај, прочитај го целиот пост, пред кој следи цитат, а не само мојот пост во кој стои изразот „цел„, кој не е дел од мојата мисла.

Еве го постот:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-83#post-6208395

Дека кажуваш невистина се гледа
Целта е јасна: завршува со смрт. Ш‘о ќе ми се миљон различни путишта, кои гарантирано завршуваат на ист начин?

А еве го и одговорот

Па ако целта тебе ти е смрт, што ќе ти го и тој еден пат. Целта не е смрт.
...

И малку во твој манир, со цепкање на постови.
Тоа што атеистите не веруваат во Бога, тоа само по себе не е доказ дека Бог не постои.
Точно, не е доказ.
Атеизмот априорно, без проверка, без докази,
Точно, без докази нема потреба да веруваат
го негира постоењето Божјо,
НЕточно. Атеистите не негираат ништо
а тоа негирање е засновано на предрасуда,
Опет неточно. Нема никакви предрасуди
а не на проверена работа.
А на кој начин ти Провери дека Один, Зевс, Ахура Мазда, Ра, Кришна....... (и илјадници други) не се вистинските богови за тебе? Не, не е прашање на кој барам одговор од тебе, само да размислиш дека ти си всушност поголем атеист.

Дека кажуваш невистина се гледа

Атеист,

од инает, а со цел да испаднеш во право а јас да испаднам во криво, можеш да се „фаќаш„ за секој мој збор, да го вадиш од контекст и да го „извртиш„ по свој мерак...

Потруди се троа појќе и не се замарај со мене лично, а уште помалку со мојата граматика.

Значи, темава е „Прашања до атеистите II" на која се поставуваат прашање до атеистите, а не со поставување прашања до оние кои веќе поставиле прашање, а понајмалку „замарање„ со поставувачите на прашањата.

@miki1
да не го пофторувам атеист, али СИТЕ негови цепкани реплики се истото што и јас сакав да ти го кажам.
најбитно од се’ и во единствено нешто кое се согласуваме (јас и ти, а и други атеисти) е: Тоа што атеистите не веруваат во Бога, тоа само по себе не е доказ дека Бог не постои.
затоа и беше оној мој пост: црвено: и те како се дел од оваа тема, нели е прашања до атеистите? а атеистите НЕ веруваат во бог (додека не се докаже)
останато: марксизмот ни трошка не е присутен денес, па во економија најмалку. марксизмот не се занимава со економија во смисол на збогатување и сл, нешто што денес е многу присутно. напротив, марксизмот се занимава со таа економија на многу попримитивен начин (да не кажам дека е поблиску до исус) да се прават и користат производите онолку колку што е потребено. или, ....... ако ти е потребно едно теле/јагне/свиња за 1 месец, толку и да заколеш, не повеќе.или со твои зборови: “натуралистичко-Богоборечко-материјалистичка философија“, само за болдираниот дел си во право
но да не забегувам околу марксизмот, мислам дека имаш многу погрешна мислење околу овој проблем.

@miki1
да не го пофторувам атеист, али СИТЕ негови цепкани реплики се истото што и јас сакав да ти го кажам.
најбитно од се’ и во единствено нешто кое се согласуваме (јас и ти, а и други атеисти) е: Тоа што атеистите не веруваат во Бога, тоа само по себе не е доказ дека Бог не постои.
затоа и беше оној мој пост: црвено: и те како се дел од оваа тема, нели е прашања до атеистите? а атеистите НЕ веруваат во бог (додека не се докаже)
останато: марксизмот ни трошка не е присутен денес, па во економија најмалку. марксизмот не се занимава со економија во смисол на збогатување и сл, нешто што денес е многу присутно. напротив, марксизмот се занимава со таа економија на многу попримитивен начин (да не кажам дека е поблиску до исус) да се прават и користат производите онолку колку што е потребено. или, ....... ако ти е потребно едно теле/јагне/свиња за 1 месец, толку и да заколеш, не повеќе.или со твои зборови: “натуралистичко-Богоборечко-материјалистичка философија“, само за болдираниот дел си во право
но да не забегувам околу марксизмот, мислам дека имаш многу погрешна мислење околу овој проблем.

кооператива,

навистина, на оние кои не веруваат во Бог, Кој Е невидлив, тешо е да им се докаже постоењето дури и на видливите нешта, како што е опрационализацијата на марксизмот и дарвинизмот во реалното живеење, а не само „на папир„....

Не ја гледам логиката од натамошна дискусија на оваа тема.

кооператива,

навистина, на оние кои не веруваат во Бог, Кој Е невидлив, тешо е да им се докаже постоењето дури и на видливите нешта, како што е опрационализацијата на марксизмот и дарвинизмот во реалното живеење, а не само „на папир„....

Не ја гледам логиката од натамошна дискусија на оваа тема.
признаваш, а? ;)

признаваш, а? ;)

Немам што да признаам: темава не е наменета за верниците, туку за атеистите, на кои, како гледам им фали „текст„, и тоа убедлив, а не просто негирање на „ова„ и „она„.

Немам што да признаам: темава не е наменета за верниците, туку за атеистите, на кои, како гледам им фали „текст„, и тоа убедлив, а не просто негирање на „ова„ и „она„.
прво ТИ кажа: “Не ја гледам логиката од натамошна дискусија на оваа тема“
второ, цело време се одговара ма коректен начин
трето, цело време се нудат докази за да дадеш изјава од типот: “просто негирање“
четврто, тие докази те принудуваат да се откажеш.
ај доста се четири :)

Атеист,

од инает, а со цел да испаднеш во право а јас да испаднам во криво, можеш да се „фаќаш„ за секој мој збор, да го вадиш од контекст и да го „извртиш„ по свој мерак...

Потруди се троа појќе и не се замарај со мене лично, а уште помалку со мојата граматика.

Значи, темава е „Прашања до атеистите II" на која се поставуваат прашање до атеистите, а не со поставување прашања до оние кои веќе поставиле прашање, а понајмалку „замарање„ со поставувачите на прашањата.
Значи темата е таа која што е. Ама ти си нешто во заблуда. Не е за марксизмот и за дарвинизмот, така да си ја утнал темата, имаш теми за философија, таму дискутирај за тоа.

П.С. Да испадна дека си во криво, колку и да ретерираш. Баба можда лаже, трап не лаже.

Значи темата е таа која што е. Ама ти си нешто во заблуда. Не е за марксизмот и за дарвинизмот, така да си ја утнал темата, имаш теми за философија, таму дискутирај за тоа.

П.С. Да испадна дека си во криво, колку и да ретерираш. Баба можда лаже, трап не лаже.

А како отрки дека сум во криво? Се сети, Ти текна, бараше, пробуваше, истражуваше, докажуваше, побиваше?....

Или онака типично атеистички, во стилот „...не постои бог...„, може и „...испадна дека си во криво...„...:sneaky:
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 16:57 ---
четврто, тие докази те принудуваат да се откажеш.

Јааааа...ептен сум принуден. :icon_lol:
А за „доказите„, што да Ти причам....

А како отрки дека сум во криво? Се сети, Ти текна, бараше, пробуваше, истражуваше, докажуваше, побиваше?....
Ти сам си кажа, а јас ти верувам на збор.
Или онака типично атеистички, во стилот „...не постои бог...„, може и „...испадна дека си во криво...„...:sneaky:
Грешка си. Тоа не е типично за атеистички. Тоа е ваш вернички типичен пристап “не постои друг бог освен мојот и друга претстава за бог освен мојата“ Велам јас ти си поголем атеист, така да прашањата кон тебе на оваа тема се сосем на место. Толку си заглавен во стереотипи..... „бог да чува“

Јааааа...ептен сум принуден. :icon_lol:
А за „доказите„, што да Ти причам....
си доби одговор во атеистички стил, немој после да слушам по комшии како не сме биле комуникативни;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom