Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Денешниов Свет се води по два „компатибилни„ светогледи: дарминизмот и марксизмот. Од кај знаеш дали се лага или вистина и како тоа ќе го сториш?

Мики бе, кој свет се води по марксизмот?

Имаш календарче дома?

ќ
ова ми е интересна изјава од тебе. целта=смрт!!!
да не стануваш атеист случајно? нели целта е да се стигне (според тебе) во царството божјо?
од кај испадна сега оваа твоја изјава?:confused:

Полека, кочи...

Никаде не напишав дека смртта е цел, туку дека е неизбежен крај на животот, небитно дали живото ги со поарчил на овој или на оној начин.
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 13:18 ---
Мики бе, кој свет се води по марксизмот?

Имаш календарче дома?

Ставро,

тркни и види како е насловена темава.

Полека, кочи...

Никаде не напишав дека смртта е цел, туку дека е неизбежен крај на животот, небитно дали живото ги со поарчил на овој или на оној начин.

Ставро,

тркни и види како е насловена темава.

Знам како се вика темата, но ако сакаш да поставиш прашање тргнувајќи од претпоставката дека денес светот се води по марксизмот, прашањето од старт ти е осудено на мајтап.

Знам како се вика темата, но ако сакаш да поставиш прашање тргнувајќи од претпоставката дека денес светот се води по марксизмот, прашањето од старт ти е осудено на мајтап.

Ставро,

„едно„ е претпоставка, која е мајка на сите заебанции, а „друго„ е реалниот тек во Светот.
Кој не може да види дека Светов се води по Дарвин и по Маркс, тоа е негов проблем.

Ајде сега, назад на темата...

Ставро,

„едно„ е претпоставка, која е мајка на сите заебанции, а „друго„ е реалниот тек во Светот.
Кој не може да види дека Светов се води по Дарвин и по Маркс, тоа е негов проблем.

Ајде сега, назад на темата...

Значи, скроз си изгубен. Марксизмот заврши на ѓубриштето на историјата. Ниту некој го предава, ниту некој го учи, нити некому му е гајле за марксизмот. Дарвинизмот од друга страна е релевантна научна позиција.

Удри еден апдејт, ептен заглави во 1974-75...

Каква досада си ти, тоа чудо невидено.

Се пуштив сега, и горе во известувањата имав 25, од кои 20 од тебе.

Сто пати ти е кажано да не тераш инает, и ако цитираш да цитираш цело мислење, не збор по збор. Ама не, магаре на мост си е магаре на мост.

Офтико една...

Значи, скроз си изгубен. Марксизмот заврши на ѓубриштето на историјата. Ниту некој го предава, ниту некој го учи, нити некому му е гајле за марксизмот.

Марскизмот е тековна идеолошка подлога по која живеат „модерните„ луѓе, а очигледно е дека абер си немаш во кој Свет живееш, небитно што марскизмот е укинат како предмет во образовниот систем.

Но добро, треба да има и таквија к‘а Тебе, за да се разликуваме едни од други, нели...
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 15:27 ---
Дарвинизмот од друга страна е релевантна научна позиција.

Дарвинизмот е очигледна лага, која, очигледно, не можеш да ја увидиш, а тоа е една од причините зашто поставив прашање за начнинот на кој еден атеист разликува лага од вистина.

Добро, можеби уживаш во лагите...
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 15:28 ---
Каква досада си ти, тоа чудо невидено.

Каква врска има Твојот „премудар„ став со насловот од темава?...:confused:

Каква врска има Твојот „премудар„ став со насловот од темава?...:confused:

Има врска, досаден. Сите на форумов, цитираме цели мислења, не ги сецкаме на педесет делови. Со тоа ја одвраќаш поентата на постот, зашто толку ти сече.

Само ти, и единствено ти така простачки се однесуваш кон туѓите мислења, и ни стигаат по дваесет нотификации од глупостите твои.

Земи среди се, и не досаѓај, не ги сецкај постовите.

Марскизмот е тековна идеолошка подлога по која живеат „модерните„ луѓе, а очигледно е дека абер си немаш во кој Свет живееш, небитно што марскизмот е укинат како предмет во образовниот систем.

Но добро, треба да има и таквија к‘а Тебе, за да се разликуваме едни од други, нели...
Туго... несречо. Знаеш ли ти што изучува тој „фамозен“ марксизам? Очигледно не знаеш, затоа плукаш по него. Не сум негов поборник, но ти појма немаш ни што критикуваш.
Дарвинизмот е очигледна лага, која, очигледно, не можеш да ја увидиш, а тоа е една од причините зашто поставив прашање за начнинот на кој еден атеист разликува лага од вистина.

Добро, можеби уживаш во лагите...
Дарвинизмот е можеби лага но не е догма (световно толкување а не црковно на поимот), за разлика од твојата вера која можеби е лага над лагите.

Туго... несречо. Знаеш ли ти што изучува тој „фамозен“ марксизам? Очигледно не знаеш, затоа плукаш по него. Не сум негов поборник, но ти појма немаш ни што критикуваш.

Дарвинизмот е можеби лага но не е догма (световно толкување а не црковно на поимот), за разлика од твојата вера која можеби е лага над лагите.

Атеист,

јас сум трпелив и еве, ќе сачекам да дадеш одговор на прашања за атеистите, а не да неодговараш на поставени прашања...Можи?
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 15:53 ---
Има врска, досаден. Сите на форумов, цитираме цели мислења, не ги сецкаме на педесет делови. Со тоа ја одвраќаш поентата на постот, зашто толку ти сече.

Само ти, и единствено ти така простачки се однесуваш кон туѓите мислења, и ни стигаат по дваесет нотификации од глупостите твои.

Земи среди се, и не досаѓај, не ги сецкај постовите.

А темава сеуште е насловена како „Прашања до атеистите„ на како „Коментари од атеситите на прашања за атеистите„...

Атеист,

јас сум трпелив и еве, ќе сачекам да дадеш одговор на прашања за атеистите, а не да неодговараш на поставени прашања...Можи?
Можи .... ама ко ќе видам прашање од тебе. Не некои си твои квази убедувања дека атеистите се ова или она.
И што кој цацко има везе марксизмот во темава.

Одговорено ти е. Но ете за твои очи само... уште еднаш
1. Исто како и ти, некоја ќе ја препознаеш некоја не, а некоја богами и догматски ќе ја браниш иако е можна лага.
2. Има и совесни и несовесни исто како и веници
3. Од каде се? - Од штркот. Што се? Луѓе. Кон каде се движат? Кај што води патот на кој се упатиле.

Полека, кочи...

ај да почнам од крајот. ти мене ме зезаш? или слеп ме правиш при здрави очи? еве ја твојата изјава:
Целта е јасна: завршува со смрт. Ш‘о ќе ми се миљон различни путишта, кои гарантирано завршуваат на ист начин?
или ако мислиш дека сум го модифицирал твојот пост, еве
и сега што правиме со ова? или ќе пробаш да спамуваш за да ја избегнеш изјавата? немој, не сме деца да се лажеме и инаетиме, и те молам сакам одговор од тебе за оваа работа
ај сега со она другото кое ќе пробам да бидам сериозен иако веруј тешко ќе ми биде затоа што плаче за тролање. марксизам:pos:
кооператива,

кога велам разликување лаги од вистини, ни случајно не мислам на „лаги„ и „вистини„ во тек од банални муабети, туку мислам на посериозно муабети.

Да бидам појасен...

Денешниов Свет се води по два „компатибилни„ светогледи: дарминизмот и марксизмот. Од кај знаеш дали се лага или вистина и како тоа ќе го сториш?
светот се води по два погледа, али НЕ по назначените. едната е твојот поглед, а другата е дарвинизмот. за едната НЕМА докази, нити пак некој начин да се направи емпириски наод кој ќе ја поткрепи тезата (или поконкретно ДОГМАТА) дека постои бог (па каков и да е, не мора оној кој ти го презентираш). за другиот поглед има докази (не многу, но доволно) за да ме замисли дека МОЖЕБИ е во право дарвин. но работата е во тоа што дарвинизмот НЕ е догма, подложно е на испитување, побивање, и додека не испадне нешто посериозно, до тогаш мислењето ми влече према дарвин. не викам дека е комплетно во право затоа што ги нема СИТЕ докази, али и она малку што го има е многу повеќе од црквата/џамијата/синагогата/храмовите..........

ај за крај, а да не ти цитирам пост, молим те дај ми дефиниција за тоа “што е марксизам?“ вака ко изгубен германец си ми. или не те сфаќам, или мешаш баби и жаби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom