- Член од
- 5 август 2013
- Мислења
- 108
- Поени од реакции
- 39
1. Благодарение на мајка ми и татко миПрашање до Атеистите:
1. Од кого сте створени?
2. Зошто човекот е створен?
3. Зошто не верувате во загробен живот?
4. Дали имате некои Аргументи за вашето “верување“ дека не постои БОГ?
2. Од истата причина поради која лавот егзистира (Многу нелогично прашање)
3. Зашто нема никакви факти за тоа, а второ кога ќе размислам самата идеја не ми се допаѓа затоа што каков е тој задгробен живот каде би одел
4. Не верувам во господ затоа што нема никакви факти за постоењето, а според некои научни истражувања кои според мене многу убаво ја објаснуваат секоја религија тоа е се на психолошка база како што знаеме секоја религија е создадена за да може човекот да си ги објасните сите природни појави, несреќи кои му се случиле во животот зашто полесно му е кога на некој ќе се исповеда и тоа уште од дамнешни времиња на пример христијанството се појивло помешу најсиротите во Римската Империја кои се надевале дека ќе се појави месија и ќе ги спаси исламот се појавил благодарение на мухамед со цел да ги консолидира сите племиња и да и помогне на аристократијата да создаде власт врз народот итн. ќе искористам еден експеримент била скенирана мозочната активност на некој верник пред молитва и за време на молитвата и на атеист за време на медитација (нема на кој да се моли..) и резултатите покажале дека кај атеистот ништо не се случувало со мозокот додека кај теистот мозокот покажувал значително зголемена активност при кажување на молитвата што јасно сугерира дека сепак човекот е тој кој го создал господ