Поздрави до Егејот

Да немаа, немаше да бидат тука. Зошто нема Бугари од Добрич или Русе, туку се само “бугари“ со Македонско потекло!?!?!?

Аз с'м б'лгарин от Варна. Варна знаеш ли к'де е? Не с'м македонец и пиша тука, заштото искам. Ако преча има бан и готово, ако не - недеј пиши офтопици!

С'с здраве! :)

Аз с'м б'лгарин от Варна. Варна знаеш ли к'де е? Не с'м македонец и пиша тука, заштото искам. Ако преча има бан и готово, ако не - недеј пиши офтопици!

С'с здраве! :)

Знам каде е Варна, не се грижи! А гледам дека си б'лгарин, дека си малку полиберален од другиве. Ама за жал, тоа си само ти, или уште 1-2! А тоа дали пречиш, си има администратори тука!

Со здравје и тебе :music3:

Поздрав до сите Македонци во Егејска Македонија.Јас и самиот имам потекло од таму само моите по мајка ми некаде пред Балканските војни избегале во денешна Македонија.Дедо ми имал само 5 години.Инаку живееле во Зборско во близина на Сботско(Аридеа го викаат Грците).Знам дека таму имам роднини меѓутоа не познавам никого можеби еден ден ...

Pozdrav i od mene se nadevam deka se blizi denot
koga vasite pa i nasi braka i sestri koi odlucija
hrabro da pobegnat za vreme na gragjanskata
vojna i na koi im dadovme nesebicna pomos vo
stanovi rabotni mesta i sl... ke mozat da se vratat
nazad i da gi izvadat tapiite od imotite koi sega
samo vie gi koristite pa bratski da si gi podelite
i da proslavite za seto toa se nadevam deka
i nas ke ne pokanite pa takva proslava ne se propusta.
A za stanovite se nadevam deka ke ni gi prodadete po
nabavna cena pa i nie starosedelcite da se podrasirime
pa neli bevme dobri domakini.

ке имате повратни поздрави за недела дена, уште не сум договорил скајпмуабет

Pozdrav i od mene se nadevam deka se blizi denot
koga vasite pa i nasi braka i sestri koi odlucija
hrabro da pobegnat za vreme na gragjanskata
vojna i na koi im dadovme nesebicna pomos vo
stanovi rabotni mesta i sl... ke mozat da se vratat
nazad i da gi izvadat tapiite od imotite koi sega
samo vie gi koristite pa bratski da si gi podelite
i da proslavite za seto toa se nadevam deka
i nas ke ne pokanite pa takva proslava ne se propusta.
A za stanovite se nadevam deka ke ni gi prodadete po
nabavna cena pa i nie starosedelcite da se podrasirime
pa neli bevme dobri domakini.
Pri hrabriot pohod na nasite braka gospod im rekol ke begate i ke se naselite tamu kade sto ima najglup narod pa taka otisle vo Tetovo spored prv vpecatok..., i se bilo dobro do onoj moment koga prorabotele receptite kako sto se znae sekoj pocnuva so Ke pozajmis... a za ovoj trebalo jajca, pa taka pri obidot da pozajmat jaca istite bile staveni na kantar za da se utvrdi tocnata masa poradi mozni malverzacii pri vrakanjeto, na toa nasite braka odgovorile so preselba vo kraevi so ponormalni uslovi za zivot t.e. Skopje.

Па веќе кога ме влечете за јазик морам да ви кажам дека јас ќе одам директно во рајот.
Зошто?
Затоа што женами е егејка, а викаат дека ако животот ти е пекол одиш директно во рајот.

Па веќе кога ме влечете за јазик морам да ви кажам дека јас ќе одам директно во рајот.
Зошто?
Затоа што женами е егејка, а викаат дека ако животот ти е пекол одиш директно во рајот.
Au demek mizeeren ti e zivotot so nea a hahahhahha

Зошто?

Па добро бе,толку ли се "клети" тоа "егејките"?:)

I ja sum egeec... :)
Baram egejka za zena
POZ POZ POZ

што е ова бе Македонски расизам???

Македонец си е македонец, што има врска кој од кај е? (освен паланчани..е тие се незгодни...:vozbud:)

Поздрави до Беломорците, можеби 60% од денешните Македонци влечат корени од југот (или се некако поврзани)

kastoria_pan_s.jpg

Јас сум од Костурско, но ни дедоми незнае од каде, дојдени се во Скопско пред тој да е роден. Само татко му му кажал кој фамилии заедно се дојдени во Скопско. Зошто дошле незнам.
А девојка ми се од Кукуш-Солун (не ми е јасно зошто не ги продолжија контактите, бидејки баба и редовно одеше во Солун на гости секоја година, почина бабата и се остана во заборав, луда работа)

Е тоа е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom