Поздрави до Егејот

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
само што добив меил од моите во Леринско..освен што си испочеститавме се најавија дека ке дојдат но имало компликации за пасош на братучедот(ете зошто треба лични карти)

освен тоа се интересираат како сме ние тука..Македонците...

си помислив дека е добра идеа.. па еве ви можност да им одговорите и да ги поздравите...а јас ке им ги пренесам одговорите ним како и на други наши таму

ако можете англиски ок..ако не може и МАКЕДОНСКИ

админи..каде има повеке посетеност таму ставете го топиков...

Поздрави до сите Егејци,уште малку и ќе паднат грчиштата,издржете:smir:

Поздрав до егејот . Држете се под притисокот на циганите . Ние ќе ви помогнеме .

фала за поздравите..ајде и другите

имајте на ум дека двајца брака се во грција двајца во канада..тие во грција учат основно и средно

ке им ги пренесам поздравите,а тие на другарите..ке се збори во школото. ке се подигне духот, ке се отворат очите

па на пролет ке ве викнам на слава

ајде и така илјада зборови тошиме на бугарите, дај барем да бидат за нешто корисно...

ако може темава дасе префлри на општо

Специалнијат поздрав од БГ со две Егејски песни !
icon_biggrin.gif

Еј поздрав и од мене до двајцата :) Кажи им да учат Македонски повеќе за ко ќе доат да можиме да се разбериме :hehe:

Поздрав со:

[media] [/media]

Поздрав Македонски и од мене, и кажи им нека се држат наскоро пак ќе бидеме обединети:smir:.

ПОЗДРАВ ДО БЕЛО МАКЕДОНЦИ
МАКЕДОНИЈА Е СО ВАС ...

Да им пренесиш да научат македонски и да прават што повеќе деца.

Македонцки, имаат ли интернет? Ако имаат, forum.kajgana.com бујрум :smir:

Ако немаат, од мене ќе биде поздрав компилација на цедиња со Македонски песни...нека режаат и нека прережуваат...Музиката е тоа што ги спојува луѓето...

Голем поздрав до сите Македонци од Егеј.

Не се трудете,веќе 99% од нив се асимилирани,малку е доцна за такви работи.

Se plasis od konkurencija?

:tv:

Работам 20 години да ги придобијам и имам се помалку успех,веќе се помирив со фактот дека Егејска Македонија ја изгубивме засекогаш откако ни го наметнаа ГЕТОВО во кое живееме и кое беше полн погодок на Грчката асимилаторска политика."Мешаните" бракови скоро да престанаа,младите се помалку зборуваат Македонски а на "старите работни места" примија Албанци,Бугари и други,па заборавија на своите се подалечни роднини кој не успеваат да ги подсетат на Македонското потекло особено поради "железниот" и едностран визен режим.:(

Македонцки, имаат ли интернет? Ако имаат, forum.kajgana.com бујрум :smir:

Ако немаат, од мене ќе биде поздрав компилација на цедиња со Македонски песни...нека режаат и нека прережуваат...Музиката е тоа што ги спојува луѓето...
англиски слабо пишуваат..но чекор два ке биде покана на форумиве..не знам за тие двајца од грција но овие од канада ваљда ке не псетат...

АБЦ...не збори на памет...
треба да посетиш една од нивните селски слави па да видиш колку се асимилирани...иако не зборат може толку македонски многу добро ги пеат антигрчките песни во сред грција

работиме на случајот..секоја морална подршка од тука е добредојдена..фала за досегашните поздрави..продолжете

Работам 20 години да ги придобијам и имам се помалку успех,веќе се помирив со фактот дека Егејска Македонија ја изгубивме засекогаш откако ни го наметнаа ГЕТОВО во кое живееме и кое беше полн погодок на Грчката асимилаторска политика."Мешаните" бракови скоро да престанаа,младите се помалку зборуваат Македонски а на "старите работни места" примија Албанци,Бугари и други,па заборавија на своите се подалечни роднини кој не успеваат да ги подсетат на Македонското потекло особено поради "железниот" и едностран визен режим.:(
Aко сакаш немој со песимистички изјави . Човекот кажува дека сеуште има Македонци таму и се додека има барем и еден Македонец ништо не е изгубено . СЕКОГАШ ИМА НАДЕЖ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom