Pozajmnica na pari

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Тоа не ме прави бугарофил, ме прави вистинофил. Да не му ја труеме темата на човекот, побара помош, доби се освен тоа. Префрли го тоа што го цитираше во соодветна тема, па ќе продискутираме ако сакаш.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
А за колкава сума се работи горе долу?

Туку што е ова со навредите на секоја можна тема? Неук народ, не научија дека различноста во мислења не е повод за навреди. Сега го навредувате членот Евола без никаква потреба, после ќе биде некој друг на мета а мене ми се закануваа на форумов дека ќе ме силувале т.е. содомизирале :facepalm:
Постои една максима, rule of thumb која вели немој да пишуваш онлајн ствари кои не би можел да ги кажеш на соговорник во живо пошто ќе јадеш ќутек. Опрајте се, за ваше добро.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
868
Поени од реакции
568
Еднаш, само еднаш позајмив поголема количина пари. И никогаш повеќе (можеби ѕатоа и што немам многу пари :)). На „добар„ пријател. Се колнеше дека ќе ги врати. Му реков да не брза, не ми тербаа итно. Кога виде дека не му ги барам се олабави и воопшто не се ни трудеше не да ми врати туку барем нешто да каже како оправдување. На крајот морав сам да си ги барам своите пари. Нормално, не сакаше да ми ги врати. Неколку ноќи не смав од нервоза. Не толку за парите колку за неговата постапка и неговиот безобразлук. На крајот ми ги врати со израз на лице како тој мене да ми дава на заем. И тогаш се зареков дека повеќе никому нема да давам на заем. И не давам.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.052
Поени од реакции
11.363
Постои една максима, rule of thumb која вели немој да пишуваш онлајн ствари кои не би можел да ги кажеш на соговорник во живо пошто ќе јадеш ќутек. Опрајте се, за ваше добро.
Уште еден морализатор на батерии.

Постои и друга маскима од '90 години и тоа е: „Не го клавај газот меѓу два кура“, ако ти е полесно има уште една: „Бери ум, да не бериш забите“ - ти одбери која ти се свиѓа повеќе.

Кога ќе дојди пропали коцкар (Евола ака Ставро) да ти морализира за лихвари и слично нормално е да го отераш во мајчина му. Кој го спомна воопшто на темава за да иди да ти изиграва морална величина?

Ти, сега, што правиш? Истото?
Ти начитаниот, а другите неуки. Не се секирајте бе пилиња, читаме и ние исто, замисли и факултети имаме завршено. Тоа што не сме бугарофили или пропали шаренолики куртони не значи дека со очи книга немаме видено.

Друга работа, ако некој по темите тебе лично ти викал дека ќе те еби, вервај си ја претерал со твојата „финоќа“ и начитаност и наместо да го ставиш прстот на глата - ти така паметен и начитан и 2 пати да се подумаш кај имаш згрешено за некој да ти речи така, еве шеташ и по други теми и просераваш.

Јас лично, не знам кој ти рекол дека ќе те еби ама знам дека и ти и Ставро да ми дојдите лично и во фаца вака да ми морализирате и да ми изгравате морални величини ќе го добиете истото пцуење, во фаца - во четири очи.
Па ако сте толкави мажи, после тоа, кренете рака први и ќе видиме дали ќе ви остани читава и раката и нешто друго.

Хипокрити.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Еднаш, само еднаш позајмив поголема количина пари. И никогаш повеќе (можеби ѕатоа и што немам многу пари :)). На „добар„ пријател. Се колнеше дека ќе ги врати. Му реков да не брза, не ми тербаа итно. Кога виде дека не му ги барам се олабави и воопшто не се ни трудеше не да ми врати туку барем нешто да каже како оправдување. На крајот морав сам да си ги барам своите пари. Нормално, не сакаше да ми ги врати. Неколку ноќи не смав од нервоза. Не толку за парите колку за неговата постапка и неговиот безобразлук. На крајот ми ги врати со израз на лице како тој мене да ми дава на заем. И тогаш се зареков дека повеќе никому нема да давам на заем. И не давам.
Тажна приказна, но на погрешна тема. Колку што разбрав од тој што ја отвори темата, дечкото буквално бара број од лихвар. Некој што позајмува пари на непознати. Сигурно не очекува некој од форумот да се сожали и да му позајми пари.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
Уште еден морализатор на батерии.

Постои и друга маскима од '90 години и тоа е: „Не го клавај газот меѓу два кура“, ако ти е полесно има уште една: „Бери ум, да не бериш забите“ - ти одбери која ти се свиѓа повеќе.

Кога ќе дојди пропали коцкар (Евола ака Ставро) да ти морализира за лихвари и слично нормално е да го отераш во мајчина му. Кој го спомна воопшто на темава за да иди да ти изиграва морална величина?

Ти, сега, што правиш? Истото?
Ти начитаниот, а другите неуки. Не се секирајте бе пилиња, читаме и ние исто, замисли и факултети имаме завршено. Тоа што не сме бугарофили или пропали шаренолики куртони не значи дека со очи книга немаме видено.

Друга работа, ако некој по темите тебе лично ти викал дека ќе те еби, вервај си ја претерал со твојата „финоќа“ и начитаност и наместо да го ставиш прстот на глата - ти така паметен и начитан и 2 пати да се подумаш кај имаш згрешено за некој да ти речи така, еве шеташ и по други теми и просераваш.

Јас лично, не знам кој ти рекол дека ќе те еби ама знам дека и ти и Ставро да ми дојдите лично и во фаца вака да ми морализирате и да ми изгравате морални величини ќе го добиете истото пцуење, во фаца - во четири очи.
Па ако сте толкави мажи, после тоа, кренете рака први и ќе видиме дали ќе ви остани читава и раката и нешто друго.

Хипокрити.
Неам завршено факс, ниту ми фали високото образование, не знам од каде овие муабети? Не треба да се навредуваат луѓе кои имаат различно мислење. Што добивате со тоа?
Јас сум моралист а не морализатор. Вие морализирате беспотребно, ликот бил наводно коцкариште па затоа барал пари, од каде знаете дека не се парите за некој здравствен проблем?

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.052
Поени од реакции
11.363
Неам завршено факс, ниту ми фали високото образование, не знам од каде овие муабети? Не треба да се навредуваат луѓе кои имаат различно мислење. Што добивате со тоа?
Јас сум моралист а не морализатор. Вие морализирате беспотребно, ликот бил наводно коцкариште па затоа барал пари, од каде знаете дека не се парите за некој здравствен проблем?
Не бе друже, само дојде на темава за да се пожалиш како некој рекол дека ќе те еби и да покажиш заби на следните кои ќе ти речат така со закана дека ќе ги тепаш:

Па ете, пошто го ставаш газот меѓу 2 кура, јас те повикав еве мене во очи кажи ми дека сум неук и неписмен, после тоа ќе те изнапцујам добро па ако си спремен да одиш до крај крени прв рака и види што ќе остани од таа истата рака.

Пошто очигледно од на форум јадење трици и изигравање морални величини друго и не сте правеле во животот.

А Ставро или Евола или кој кур и да ви се претставува за истото морализирање си го доби тоа што го дробеше да го исрка, сега и двајцата терајте магарето.
Доста е губење време со лажни морализатори и хипокрити.

ЕДИТ:
Да, овај штом нема од кај да позајми пари за враќање на ебан ДДВ е пропали коцкар и ништо друго. Вакви како него сме изнагледале низ годините како отвараат теми, да сум мод во секунда би ги банирал.

Да е мајтапот поголем, другиот пропали коцкар што дојде да морализира, само 3 поста подолу, му го даде ИСТИОТ совет - да оди да зема пари од лихвари или брзи кредити.
Кој кретен човече.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Им напиша човекот за што му се парите, па и доказ им даде, но џабе. Битно е да го осудат другиот за тие да се чувствуваат подобро. Потоа ќе одат во Црква и ќе слушаат за Исус како им кажува за тоа кој може да го фрли првиот камен.
Автоматски споено мислење:

А Ставрно или Евола или кој кур и да ви се претставува за истото морализирање си го доби тоа што го дробеше да го исрка, сега и двајцата терајте магарето.
Доста е губење време со лажни морализатори и хипокрити.
Не знам што добив од тебе освен пример за моите теории колку се луѓето гадни и дволични.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.327
Поени од реакции
5.368
Точно, си ги кажа роговите. Сега терај магарето и не ја мешај сестра ти во муабети на форум.

Да, сигурно не е. Познаваш ти друг бугарофил, шаренолик куртон и пропали коцкар по темите? Премногу случајности за да е случајно.
Ти реков дека не е.
Сосема различен стил на пишување има, плус по фудбалските теми не се испокарал со никој.
Тенџере глупо воопшто го нема употребено како збор.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.052
Поени од реакции
11.363
Ти реков дека не е.
Тенџере глупо воопшто го нема употребено како збор.
Мило ми е што не се согласуваме.

Друго нешто, освен да се натегаме дали е Ставро со стариот речник или е истиот тој Ставро без пцуење (пошто ги чекира сите останати карактеристики на Ставро: најпаметен на мајка оти завршил Филозовски, бугараофилче, шаренолико куртонче, пропали коцкар ама не пцуел сестри и не викал тенџере на секое)?

И да не е Ставро, шо е сосем небитно *(иако е баш тој), повторно истите реплики ќе ги добиеше за пикање на газот меѓу два кура.

После нека си го земи дечко му Де ла муерте и сиктер оттука пошто нели другите ние сме недоквакани, недоначитани, немаме култура, а сето тоа нешто нив ги вреѓа. Немало атмосфера, не сме биле пристојни - море сиктер таму на Фемина, ебате евнуси ебате!

Возрасни мажи ко некои адолесцентни тинејџерки се понашаат, ем тие се најпаметни ем кога некој ќе ги спушти малку на земја се лутат.

Инаку, атер за муабетот, НЕ е Ставро батуле, ич. Спиј си ти на тоа уво. ;)
Нека му каже некој на тенџерето да прочита неколку книги, навистина е срамота до толку да биде неписмен.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.060
Поени од реакции
2.509
Мило ми е што не се согласуваме.

Друго нешто, освен да се натегаме дали е Ставро со стариот речник или е истиот тој Ставро без пцуење (пошто ги чекира сите останати карактеристики на Ставро: најпаметен на мајка оти завршил Филозовски, бугараофилче, шаренолико куртонче, пропали коцкар ама не пцуел сестри и не викал тенџере на секое)?

И да не е Ставро, шо е сосем небитно *(иако е баш тој), повторно истите реплики ќе ги добиеше за пикање на газот меѓу два кура.

После нека си го земи дечко му Де ла муерте и сиктер оттука пошто нели другите ние сме недоквакани, недоначитани, немаме култура, а сето тоа нешто нив ги вреѓа. Немало атмосфера, не сме биле пристојни - море сиктер таму на Фемина, ебате евнуси ебате!

Возрасни мажи ко некои адолесцентни тинејџерки се понашаат, ем тие се најпаметни ем кога некој ќе ги спушти малку на земја се лутат.

Инаку, атер за муабетот, НЕ е Ставро батуле, ич. Спиј си ти на тоа уво. ;)
Ne e on, i ja mislev deka e ama na ron u religija mu objasnuvashe neshto seriozno... ovaj e pomlad decko... tek kje pocne da ni ebe mater sestri i se po red...

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.407
Уште еднаш, цицај весла, и оди пак во Драга Кајгана или по другите теми топори го како си завршил Филозофски на времето, та колку начитан си бил, та дрн дрн дрн кур се треси, ко другите да немаат факултети завршено во животот.

Тоа и си, завршен, бивши, шаренолик куртон.
Такви ко тебе со лопата да риниш имаше форумот, дел од нив исчезнаа како што исчезнуваат сите искористени куртони, другиот дел се враќаат ко тебе со n-ти јузер и таа дијагноза сами треба да ја надминат, професионална помош и онака не побарале, очигледно.

Ако ти е полесно, сите ние сме јадни, бедни и мизерни, о ти голем ФилоСофе.

Терај магарето. :kuracc:

Најголемата травестија на Македонското општество е тоа што се она што имаше вистински балкански гени и САМОПОЧИТ ЗА СВОИТЕ црни очи и уште поцрни густи коси, фати магла од тоа таму, под овие или оние животни неприлки. Се она што градело вредност низ вековите пред турците. Од што не ни било дојдено да му се пикаме по шупаци на ликој ко Мицко и Заев.
Остана талогот да се продава ко интелектуала да го допусти и тоа малку вредност што останало во нашата земја. Да мудрува, да изводи! Да тупи за себе понижувачка русофилија и бугарофилија. Сите до еден да ги качам на кур.

А ние ќе средуваме држави кој и онака беа ебано средени, ќе ги креваме на нови левели.
Автоматски споено мислење:

Тоа не ме прави бугарофил, ме прави вистинофил.
ХАХАХА да дал Бог душите на умрените во Ваташа да те прогонуваат ко че се нашмркаш бело во Битола ил на шо и да си ти кладилничару.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.052
Поени од реакции
11.363
Најголемата травестија на Македонското општество е тоа што се она што имаше вистински балкански гени и САМОПОЧИТ ЗА СВОИТЕ црни очи и уште поцрни густи коси, фати магла од тоа таму, под овие или оние животни неприлки. Се она што градело вредност низ вековите пред турците. Од што не ни било дојдено да му се пикаме по шупаци на ликој ко Мицко и Заев.
Остана талогот да се продава ко интелектуала да го допусти и тоа малку вредност што останало во нашата земја. Да мудрува, да изводи!!! Сите до еден да ги качам на кур.

А ние ќе средуваме држави кој и онака беа ебано средени, ќе ги креваме на нови левели.
Да е мајтапот поголем, мала е Битолата (МКД де). Сите сме нечии брачеди, комшии, кумови - се знаеме!
Го знам шо партал беше Битола ко живееше по кладилници, го знајме и шо партал е на форумот. СИТЕ се знаеме ама пак сакаме да продаваме мадиња за бубрези и да си трошиме времето на пизма. Тој „феномен“ никако да го отклониме. Да се прајме фаци, да се прајме манги, мангупи, а за кур не не бива реално.
Колку шо имам јас книги прочитано во животот тој гревот со очи нема видено *(а и многу други од „начитаните“ господа), само не ми паѓа на памет да се впуштам во „филоСофски муабети“ на форумот или да му ќењам некому над глава колку тоа тој бил неначитан и немал ука.
Таа морална хипокризија од него ја гледавме.

И да, шлајмот остана, макар и колку надмено тоа да звучи. Ставро и овај Де Куранталис ќе те скинам од ќотек Муерте Моралис ги гледам само како напалени тинејџерки зад тастатура. Во реален живот никој и онака не ги става на Таклабасо, ниту пак имаат повеќе од некоја мушичка или мува по дома потепано.

Тука, на форум, може да ни продаваат храброст, муда, начитаност мада со 2 срча на нет или со 2 реда муабет со луѓе од улица ќе ги дознаеш и ќе не дознаат па ќе испадни после извини дечки ја тоа само се шалев, знаеш ја поштуем ја мајка ти, сестра ти ја пцуев онака од навика иначе мн поштена фамилија сте вие, градска, стара, знам јас, поштуем сето тоа.
Сега ќе одам онде под сенка кај шо си чмаев и ќе си ќутам, не ми се јадат поќе шамари.
И ќе го гледаш ќе исчезни, ко земја да го голтнала.

И така... шо викаме во Битола, шанкуриња на батерии.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.407
пола од тие кој тврдел дека ќе ми ги ебава се умрени, па ова го прај врста на некрофил.
Нека тераат.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Zdravo itno mi se potrebni sredstva na nedela dena, imam blokada na licnata smetka poradi ne plakjanje na danok za 2023 godina, mi trebaat sredstva za da platam kazna, od uplata potrebni se 2/3 rabotni dena za deblokada. Dokolku znaete nekoj covek ve molam posocete.
Ако имаш доволно средства на сметката,отиди во банка и целата сума за ДДВ и деблокада ќе ја средат...

Kajgana Shop

На врв Bottom