Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, цитирај еден историчар кој вика дека албанците потекнуваат од Кавказ!

Според твоја логика батка, ти кажа дека албанците не се европејци затоа што имаат арапска религија, а јас ти викам христијанската религија не е европска, не знам како не ретерираш после ова, дали сакаш да ти нацртам што небулоза пишуваш?
Автоматски споено мислење:

Ахам, логичен викаш а?

Па не е толку офтопик, има некои ретардирани тука кои викаат дека албанците потекнуваат од тоа место кај се води војна.
Другар за Гегите ти зборам, ти не знам како не ретерираш после фактот дека Римјаните први ја присвоиле верата и ја рашириле во Европа а потоа и во останатиот дел од Западниот Свет.

Ти како Гега потекнуваш од Кавказ, еве направи днк тест докажи дека не е така. И кажи кој ја раширил Муслиманската вера?

Другар за Гегите ти зборам, ти не знам како не ретерираш после фактот дека Римјаните први ја присвоиле верата и ја рашириле во Европа а потоа и во останатиот дел од Западниот Свет.

Ти како Гега потекнуваш од Кавказ, еве направи днк тест докажи дека не е така. И кажи кој ја раширил Муслиманската вера?
А да постираш историчар или еве нека е днк- а истражување?
Јас можеби сум словен, не зборуваме за индивидуалци, тука за цел етнос од каде потекнува.

А да постираш историчар или еве нека е днк- а истражување?
Јас можеби сум словен, не зборуваме за индивидуалци, тука за цел етнос од каде потекнува.
Знаев дека си торбуле...

Oslobodeno seloto Horadiz vo regionot Fizuli, teroristite porazeni

Oslobodeno seloto Dashkesan od regionot Jebrayil, teroristite porazeni

Oslobodeno seloto Horadiz vo regionot Fizuli, teroristite porazeni

Убаво вака од време на време Азериве што кажуваат до кај се..

Во црна коцка ти е тоа што го „ослободиле“ денеска, на 500 метри од граница, во плава коцка ти е Jebrayil во црвена точка ти е Хадрут.
horadiz.jpg

Еве и на видеото се гледа дека е на сама граница. Столбчињата се од оградата од бодликава жица што ја имаат низ целата граница поставено... И прашање е дали видеово е снимано воопшто од Ерменска територија или границата ја снимаат од сопствена територија.

Дури на видеово се гледа една чиста бела Ерменска регистрација на возило изгорено до даска, као демек еве Ерменско е возилото :)

Смешки у боја.

1602446180635.png

Oslobodeno seloto Dashkesan od regionot Jebrayil, teroristite porazeni

Истиов реон од видеово го прикажуваа кога кажуваа дека го ослободиле Jebrayil. И башка во видеово не се спомиња градот што си го пишал.

Последно уредено:
Убаво вака од време на време Азериве што кажуваат до кај се..

Во црна коцка ти е тоа што го „ослободиле“ денеска, на 500 метри од граница, во плава коцка ти е Jebrayil во црвена точка ти е Хадрут.
Прегледај го приврзокот 270216

Истиов реон од видеово го прикажуваа кога кажуваа дека го ослободиле Jebrayil. И башка во видеово не се спомиња градот што си го пишал.
Eve ti citaj ako ne si znael sega znaes deka ima selo Dashkasan

Rob Lee

@RALee85

·
7h

Azerbaijan published a video from the town of Dashkasan in the Jabrayil region. 927/ https://mod.gov.az/en/news/the-dashkasan-village-of-the-jabrayil-region-liberated-from-the-occupation-video-32904.html…

Embedded video

Video od oslobodenoto Horadiz vo rayonot Fizuli i zapleneti tenkovi i oruzje otkako se povlekle “takticki” ”

Еве ти доказ дека те лажат :) Истово село веќе го ослободиле во четвротокот Видеата благе везе немаат едно со друго.

На југ кога снимаат за било кој град да кажуваат или снимката со земјодејската задруга ја даваат или тие рушевините што господ знае кај се :)

Еве ти доказ дека те лажат :) Истово село веќе го ослободиле во четвротокот Видеата благе везе немаат едно со друго.

На југ кога снимаат за било кој град да кажуваат или снимката со земјодејската задруга ја даваат или тие рушевините што господ знае кај се :)
Ima poveke videa od razni oslobodeni regioni eve na primer jas postirav video koe e objaveno deneska od Suqovusan ili Mathagis iako porano objavia video od istiot region, najlesno e da kazes lazat jasno mi e koga nemas “analiza” i ne vikas fejk a videoto ne ti se dopagja nemas drug izgovor osven da kazes lazat zsh taka?

Ima poveke videa od razni oslobodeni regioni eve na primer jas postirav video koe e objaveno deneska od Suqovusan ili Mathagis iako porano objavia video od istiot region, najlesno e da kazes lazat jasno mi e koga nemas “analiza” i ne vikas fejk a videoto ne ti se dopagja nemas drug izgovor osven da kazes lazat zsh taka?
Па не се од тебе видеата, туку од министерството за одбрана на Азерите. Веќе заборавиле кои градови ги „ослободиле“, па удри :)
Значи две различни видеа на кои се тврди дека го ослободиле Хорадиз едното од пред 3 дена, едно од сега. Врска немаат едно со друго

Па не се од тебе видеата, туку од министерството за одбрана на Азерите. Веќе заборавиле кои градови ги „ослободиле“, па удри :)
Значи две различни видеа на кои се тврди дека го ослободиле Хорадиз едното од пред 3 дена, едно од сега. Врска немаат едно со друго
Druze prvoto video kazuvaat kako go oslobodile seloto i kolku texnika e zapleneta, ova sega go pokazuvaat mestoto znaci geografski kade i kako izgleda Ermencite ne negiraat ama ti negiras

Druze prvoto video kazuvaat kako go oslobodile seloto i kolku texnika e zapleneta, ova sega go pokazuvaat mestoto znaci geografski kade i kako izgleda Ermencite ne negiraat ama ti negiras
Не негирам, ти пиша како денеска да го ослободиле и пред 3 дена исто пиша. Сега се вадиш :) А и видеото е како денеска да го ослободиле, гори еден камион... Лажги со опашки.

Ti mnogu si zemash na srce ako nekoj se posomneva vo vistinitosta na videoto. Ja razbiram da imas izbrano strana, no ne primaj se kao 100% vistina. Istoto vazi i za drugata strana, ama ti nekako mn si zasegnat ako na nekoj ne mu se dopadne nesto od Azerive.

Ti mnogu si zemash na srce ako nekoj se posomneva vo vistinitosta na videoto. Ja razbiram da imas izbrano strana, no ne primaj se kao 100% vistina. Istoto vazi i za drugata strana, ama ti nekako mn si zasegnat ako na nekoj ne mu se dopadne nesto od Azerive.
Kako sto gledas postiram samo od oficijalni izvori pretezno od ministerstvo za odbrana na azer i po nekoj twitt od neutralni poznati eksperti, iako imam eden kup sliki i izjavi ne gi postiram zosto ne sum ubeden kako sto vikas 100%, ova sto go postiram se objavuva od mnogu mediumi vo svetot taka da nee materijal za koj mozes da sumnjas kako sto se nekoi sliki i snimki od individualci vo twitter nejasni bez data koga i kade pa kvalitetot na materijalot pa smesni sceni kako so toa
“dokazot” deka ima stranski borci snimen na takov smesen amaterski fake nacin vo sirija i eden kup drugi fabrikuvani materijali koi se vrtat na twitter i lugjeto gi prepoznavaat vakfite “dokazi”, znaci jas se obiduvam da site nie se informirame vrz osnova na zdravi izvori i zatoa pretezno postiram videa od ministerstvo,ima pravo sekoj da se sumnja no i toa treba da bide so argumenti a ne da se kaze prosto ova e laga ili tie te lazat toa ne drzi voda i ukazuva na arogantnost,kako i da e jas go prifakam ova sto go kaza kako dobar sovet od koj sekako moze da se izvlece pouka.

Oslobodenoto selo Sulejmanli od regionot Jebrayil. izvor azMOD

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom