Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што има па да се спомне Франција у сњитуацијава ?Зошто никој не ја спомнува Франција?
Поздравот е подолу.Едина непозната во равенкава е Иран, кој патем го поздрави договорот!
А што друго и очекуваш од ИРГ?! И без да прочитам, знам салата од зборови: сатана, америка, ѓаоли, шејтани, ќе ги скршиме, бла, бла ,бла..Поздравот.
IRGC: Aliyev and Pashinyan’s “Zangezur Gamble” Worse Than Zelensky’s Mistake
Iran’s Revolutionary Guard political deputy General Yadollah Javani warned Armenian PM Nikol Pashinyan and Azerbaijani President Ilham Aliyev that their decision to involve the US and NATO in the Caucasus is “an even greater mistake than Zelensky’s.”
Javani said that had the two leaders considered the consequences, they would not have fallen for “the gamble of the risk-taking player Trump.” He compared their move to Zelensky’s miscalculation that provoked Russia—only this time, the fallout could be far worse.
Zelensky’s blunder, Javani noted, brought Ukraine into direct conflict with Russia. But Aliyev and Pashinyan’s White House deal—granting the US a 99-year exclusive lease for the Zangezur corridor—has united multiple powers against them.
“This destructive act,” Javani warned, “will not be ignored by Iran, Russia, or India.”
Кој ги команда IRGC директно и со 100% послушност?А што друго и очекуваш од ИРГ
Од кого заштита?Мислам дека и во договорот Трамп им обезбедува заштита(ако треба).
Франците имаат најсилно влијание (од западнава империја) врз Ерменија, и скоро па секоја одлука е одобрена од нив.Што има па да се спомне Франција у сњитуацијава ?
Нив црнци и арапи уште ги силуваат на домашен терен.
Шарени куртонијади им се вклучени во пакетот.Од кого заштита?
(сакав речам дали се исклучени од шарени куртонијади)
Франците имаат најсилно влијание (од западнава империја) врз Ерменија, и скоро па секоја одлука е одобрена од нив.
Ако ова е точно тогаш ок, затоа што ја како што ги гледам во последно време имаат моќ само да се расправаат со Полска, Словачка и Унгарија за квоти за мигранти и нас вукојебинове на Балканов да не подјебаваат со нови услови за влез у ЕУ.Франците имаат најсилно влијание (од западнава империја) врз Ерменија, и скоро па секоја одлука е одобрена од нив.
Влијанието во Ерменија беше, а може и сеуште е 68-30 во корист на РФ.Од кого заштита?
(сакав речам дали се исклучени од шарени куртонијади)
Франците имаат најсилно влијание (од западнава империја) врз Ерменија, и скоро па секоја одлука е одобрена од нив.
Да тука некаде, само прочитај уште еднаш, зборев за влијание од запад.Влијанието во Ерменија беше, а може и сеуште е 68-30 во корист на РФ.
Едноставно Русија е зафатена во моментов......
Како што Финска и Шведска никогаш не станаа членки?Ерменија и Азербејџан ќе станат членки на НАТО исто кога и Украина, никогаш. И едните и другите видоа на примерот на Украина што ќе ги снајде ако почнат да се глупираат. Друга работа, Азербејџан не е Украина, и Русите ќе ги третираат нив малку поинаку. Киев е родно место на Русија, Баку е за Русите некоја недојдија која може да добие Орешник додека кажеш лешник.
Не е глупост.Може и Ерменија и Азербејџан пекол да станат ради овие глупости. Ова е на равниште на глупоста на Украина да влага у нато. Наредно што очекувам е Русија да ја извлече војската од Ерменија и забавата да почне.
Не е глупост.
Некој или некои може намерно сакаат да се деси " случајна глупост " за да им се отвори нова рана на Русија а и проблем на Иран.
Две муви со еден удар. Што викаш ти ?
Ако РФ нешто требаше да научи... а ќе биде жално ако ништо не научи до сега..Може и Ерменија и Азербејџан пекол да станат ради овие глупости. Ова е на равниште на глупоста на Украина да влага у нато. Наредно што очекувам е Русија да ја извлече војската од Ерменија и забавата да почне.