Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se identificiram so niv no ne mesaj verski ideologii so tema sto nema vrska so toa razbiras
Па ако не се идентифицираш со нив, тогаш нема што да ти смета да се мајтапам со нив... Јас лично нив ги мајтапам, и ниту ја навредив ниту ја спомнав религијата сама по себе.

Извинување не е неопходно, но те молам друг да не ме набедуваш за вакви работи што не се својствени за мене.

Dobro te razbiram ne si vernik cepaj imas dozvola da navreduvas:facepalm:
Доста бре тресеш. Не си измислувај навреди, кај што ги нема.

Веруваат дека ако убиваат каури ќе добијат 71 девица во задгробниот живот. Така ги добивме ИСИС и сите кои по Европа и светот убиваат недолжни.

Сега, верно е тоа дека ќе добијат девици или не? Дали Исламот така проповеда - убивај каури и ќе бидеш маченик на верата?

Ако не, тогаш каде ја гледаш навредата?
Ако не, навредата треба да ја гледаш кај твојот соверник во австрија кој сметаше дека ќе добие 71 девица ако убива каури, како и сите други пред него, кои истито го правеле. Дека Алах ќе ги награди за тоа.

Ако мислиш дека се во право, тогаш имаш право да го третираш погоре тоа како навреда. Но, ако не мислиш дека "мачениците" се во право, тогаш нив треба да им подвикнеш, затоа што го валкаат Исламот.

Па ако не се идентифицираш со нив, тогаш нема што да ти смета да се мајтапам со нив... Јас лично нив ги мајтапам, и ниту ја навредив ниту ја спомнав религијата сама по себе.

Извинување не е неопходно, но те молам друг да не ме набедуваш за вакви работи што не се својствени за мене.
Vo pravo si cepaj

Ajde de, koj gubi ima pravo da se ljuti. Moras malce i da gi sfatis, od prikaznite kako samo sto Baku ne padnal, pred cista pobeda sto se veli bukvalno preku nokj rabotata za 180 stepeni im se svrti i sega toa e, moraat nekako da si gi izvadat nervite. Krckaj si, ti e gajle. Bitnoto e deka ermenskite separatisti go jadoja nemien i toa e toa. Sto, koj, kako e totalno nebitno.
Па зависи колкави им се критериумите за победа... Ако ти е критуериум за победа, окупаторите да ти ги брани Русија наместо самите сепаратисти со ограничени ресурси, тогаш многу ниски критериуми имаат Турчињава, да не речам очајни :) Колку да се рече победивме.

Па зависи колкави им се критериумите за победа... Ако ти е критуериум за победа, окупаторите да ти ги брани Русија наместо самите сепаратисти со ограничени ресурси, тогаш многу ниски критериуми имаат Турчињава, да не речам очајни :) Колку да се рече победивме.
Da ne se lazime ama ic ne te sfativ sto sakas da kazis. Bukvalno.

EnAnoQ6XEAAY-h-.jpg

According to Iranian Foreign Ministry knowledge, the Syrian militants must have already left the region, the spokesman said that a peaceful settlement of the conflict between Azerbaijan and Armenia will benefit the entire region.
The spokesman, however, said Iran will not tolerate presence of any foreign elements in the region.

Ова, помеѓу редови, е порака за Турција.

Da ne se lazime ama ic ne te sfativ sto sakas da kazis. Bukvalno.
Епа вака,
До сега окупационата зона ја држеше некаква си војска, со застарена Советска опрема (40-50 години) и можеа ако не во еден налет, тогаш во неколку налети да си ја вратат територијата. Тоа беше до сега

А од сега на Ерменците ќе им бидат гарант Русите, а тоа би значело дека Азерите можат да се збогуваат од таа територија, пошто Русите кај и да е ќе си напраат бондстил таму.... во една реченица, им се намалија шансите да го вратат НК кој е 80% во посед на Ерменците.

Па така колку што Србите победиле 2000, толку и Азерите 2020 ... одприлика..

Изгледе дека нема веќе турски дронови да летаат над Карабах.

Only the Russian aerospace forces and the Russian army aviation have the right to fly in the security zone. Turkey is not on their list, including the signatories.

Civil aircraft are also prohibited from flying through the zone of responsibility of the Russian armed forces over Nagorno-Karabakh.

The complete closure of the flight zone infuriated NATO generals. They completely excluded any intelligence and surveillance activities for the movement and operations of Russian troops in the Caucasus. In fact, they were simply thrown out of any processes, even with the right of observation and advisory presence, making all NATO intelligence deaf/blind in the Caucasus.

Turkish soldiers were generously allowed to sit deep in the rear of the Azerbaijani troops, without the right to go to the areas controlled by Russian peacekeepers.

Out of impotent anger, the western media has already started spreading fake news that Russian peacekeepers in Stepanakert are looting the local population and not letting refugees into their homes. However, by the time such news spread, Russian peacekeepers had not even managed to reach Stepanakert. Again, the American media failed to know the specifics of movement on mountain roads of the time of arrival of the column.

:P

Последно уредено:
Епа вака,
До сега окупационата зона ја држеше некаква си војска, со застарена Советска опрема (40-50 години) и можеа ако не во еден налет, тогаш во неколку налети да си ја вратат територијата. Тоа беше до сега

А од сега на Ерменците ќе им бидат гарант Русите, а тоа би значело дека Азерите можат да се збогуваат од таа територија, пошто Русите кај и да е ќе си напраат бондстил таму.... во една реченица, им се намалија шансите да го вратат НК кој е 80% во посед на Ерменците.

Па така колку што Србите победиле 2000, толку и Азерите 2020 ... одприлика..
Neznam ne sum jas strateg, neznam za kolku vreme se zavzema nekoja teritorija koja patem receno sega se osloboduvase a ne se zavzemase.
Za ova drugoto Ermencite treba da slavat po ulici, da peat, se veselat, a ne da zalat, da vleguvaat vo parlamenti, neredi, srceparatelni prikazni i taka. Od 100 % nepriznaena od nikoj teritorija dobija 80% priznaena i garantirana teritorija(ova spored tebe, jas ne se ni macev da proveram iskreno ama raka na srce na ovaa tema bas i ne se pokaza kako nekoj verodostoen izvor na informacii taka da i tie 80% ke gi zemam so rezerva, goolema rezerva). Bilo kako bilo Jas ne gledam deka nesto posebno slavat. Ti gledas nekade slavje? Zosto taka? So e rabotata. Imam nesto propusteno ili?

Neznam ne sum jas strateg, neznam za kolku vreme se zavzema nekoja teritorija koja patem receno sega se osloboduvase a ne se zavzemase.
Za ova drugoto Ermencite treba da slavat po ulici, da peat, se veselat, a ne da zalat, da vleguvaat vo parlamenti, neredi, srceparatelni prikazni i taka. Od 100 % nepriznaena od nikoj teritorija dobija 80% priznaena i garantirana teritorija(ova spored tebe, jas ne se ni macev da proveram iskreno ama raka na srce na ovaa tema bas i ne se pokaza kako nekoj verodostoen izvor na informacii taka da i tie 80% ke gi zemam so rezerva, goolema rezerva). Bilo kako bilo Jas ne gledam deka nesto posebno slavat. Ti gledas nekade slavje? Zosto taka? So e rabotata. Imam nesto propusteno ili?

Ова е Нагорно Карабах:
Location_Nagorno-Karabakh2.png

Ова е сегашната состојба:
September_2020_Nagorno-Karabakh_clashes_RU.png

Целиот дел околу кој се водеше војната е далеку поголем од Нагорно Карабах, пошто Ерменците се раширија ептен во 1994, па зазедоа територија повеќе од дупло поголема од НК. Таа територија претежно беше ненаселена. Сега генерално според договоров, се повлекоа од таа територија(значи се повлекоа од повеќе територии одколку што успеаја Азерите да освојат), а дел изгубија и од НК, Хадрут, Физули, Шуша и Мадагис (средишниот горен дел од црвеното доле и горе десно малиот црвен дел). Околу 80% им остана територијата...

А тоа што не слават Ерменците е затоа што очигледно е дека имаат далеку повисоки критериуми за победа од Азерите, за кои победата изгледа е колку да се рече дека победиле, веројатно за да Алијев ги оправда дома жртвите и загубата на техниката. А Ерменците ваљда сакале и тие ненаселените области кои не биле Ерменски да си ги зачуваат. И на крајот на краиштата победа по се рачуна ако заземеш територија, па макар била и твоја.

Е сега јас нигде не реков дека Ерменците победиле, они дефакто изгубија. Зошто и како, не е важно, може да се натегаме до утре сабајле, битно е дека изгубија. Но од друга страна, Азерите не само што не победија, туку најверојатно се збогуваа од НК. Можда територија зедоа, но шансите да си ја вратат целосно територијата им беа далеку поголеми пред 5-6 дена одколку сега. Сега ја имаат Шуша како Косовска Митровица. И онака Шуша во 1994 не бил мнозинско Ерменски град.

еве да не се мачиш да бараш:

Исправка: Од градови во НК го изгубиле само Шуша, Физули не е во НК а Мадагис и Хидрут се села. Значи еден град и 30тина села изгубиле од НК.

Последно уредено:
Ова е Нагорно Карабах:
Location_Nagorno-Karabakh2.png

Ова е сегашната состојба:
September_2020_Nagorno-Karabakh_clashes_RU.png

Целиот дел околу кој се водеше војната е далеку поголем од Нагорно Карабах, пошто Ерменците се раширија ептен во 1994, па зазедоа територија повеќе од дупло поголема од НК. Таа територија претежно беше ненаселена. Сега генерално според договоров, се повлекоа од таа територија(значи се повлекоа од повеќе територии одколку што успеаја Азерите да освојат), а дел изгубија и од НК, Хадрут, Физули, Шуша и Мадагис (средишниот горен дел од црвеното доле и горе десно малиот црвен дел). Околу 80% им остана територијата...

А тоа што не слават Ерменците е затоа што очигледно е дека имаат далеку повисоки критериуми за победа од Азерите, за кои победата изгледа е колку да се рече дека победиле, веројатно за да Алијев ги оправда дома жртвите и загубата на техниката. А Ерменците ваљда сакале и тие ненаселените области кои не биле Ерменски да си ги зачуваат. И на крајот на краиштата победа по се рачуна ако заземеш територија, па макар била и твоја.

Е сега јас нигде не реков дека Ерменците победиле, они дефакто изгубија. Зошто и како, не е важно, може да се натегаме до утре сабајле, битно е дека изгубија. Но од друга страна, Азерите не само што не победија, туку најверојатно се збогуваа од НК. Можда територија зедоа, но шансите да си ја вратат целосно територијата им беа далеку поголеми пред 5-6 дена одколку сега. Сега ја имаат Шуша како Косовска Митровица. И онака Шуша во 1994 не бил мнозинско Ерменски град.

еве да не се мачиш да бараш:

Исправка: Од градови во НК го изгубиле само Шуша, Физули не е во НК а Мадагис и Хидрут се села. Значи еден град и 30тина села изгубиле од НК.
NK se pripoi kon Ermenija, dobi status na nezavisna megjunarodna priznaena drzava ili isto kako porano samo reducirani za pola i povekje od toa sto bese pred nekoj mesec?

NK se pripoi kon Ermenija, dobi status na nezavisna megjunarodna priznaena drzava ili isto kako porano samo reducirani za pola i povekje od toa sto bese pred nekoj mesec?
Ист статус како Косово во 2000... Со тоа што место Американци, ваму има Руси. А редукцијата е симболична за 150К население, кое воопшто никогаш не се населило во областите што ги завземале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom