Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам сфативте колку евтин и популистички проект е ова, да има што да се лае на следни избори. Ќе кажат некоја цифра за цела година ХХХ милиони евра вратени кај граѓаните и следи тука громогласен аплауз и паѓање во транс и скандирање на Зоки Зоки Зоки Зоки и слично. Исто и рекламите има да вртат со некој милозвучен глас како на Александар (Кире Печијаревски) од Фчерашни и ќе се пере мозокот.

а не е така?
да не сакате целиот ДДВ да се врати?
ете некој нема да е задоволен ни 1800 што ке му вратат, други пак викаат и тоа е нешто, порано немаше ништо
и вмровците ке лајат по митинзи као овие предавници го смениле името а они нели патеиоти као, ама па добро знаеме за ставот на партијата на чело со Мицакот шо став имаше и кои напори ги вложија за одбрана на името па пак ке има глупи шо ке паднат на таа фора и ке ги гласаат

Sent from my iPhone using Tapatalk

а не е така?
ете некој нема да е задоволен ни 1800 што ке му вратат, други пак викаат и тоа е нешто, порано немаше ништо
и вмровците ке лајат по митинзи као овие предавници го смениле името а они нели патеиоти као, ама па добро знаеме за ставот на партијата на чело со Мицакот шо став имаше и кои напори ги вложија за одбрана на името па пак ке има глупи шо ке паднат на таа фора и ке ги гласаат

Neka namalat od 18% na 17% i ni narod ke skenira ni pa ujp ke vrakja, site zadovolni.

Neka namalat od 18% na 17% i ni narod ke skenira ni pa ujp ke vrakja, site zadovolni.

никад сите страни нема да бидат задоволни, факт
на овој начин помалце сива економија
како и да е познавам тврдокорни вморовци шо плукаат ама сепак скенираат

да не ја тераме на политика темава.
едноставно да намалеа ддв за се макар и за само 1 процент подобро ќе беше.
ама овака ќе се расфрлаат со бројки колку милиони му вратиле народот. плус некои ќе лапнат тендери за апликацијата, за рекламите итн.
ем популизам на ниво за народот, ем профитеризам за нивните
секој добива
:tapp:

никад сите страни нема да бидат задоволни, факт
на овој начин помалце сива економија
како и да е познавам тврдокорни вморовци шо плукаат ама сепак скенираат

Ok de, ako ne da zemat i radiodifuzna da plakjaat seuste. Seedno sranje populisticka merka koja ima mnogu pogolem background nego sto izgleda pred masata.

Ok de, ako ne da zemat i radiodifuzna da plakjaat seuste. Seedno sranje populisticka merka koja ima mnogu pogolem background nego sto izgleda pred masata.
и тој 1% да го намалеа пак ке имаше коментари од типот абе преку тасета само 1% , нема фајде додека на све се гледа партиски
до утре можеме со примери како ке било најдобро, не само за ова туку за мн работи

а не е така?

Реалноста е дека неспоредливо е тоа што ќе ви го вратат во однос на цените што ги дигнаа во последниве 2 години, цела храна е поскапена, акцизи на гориво, услугите во сите угостителски објекти се отидени над 20% погоре, квалитетот на животот дури и полош од претходно, цена на градежни материјали упм и тн.
Наместо да форсираат измени во начин на тргување со други земји, да форсираат да ја отворат државата за бизнис кон надвор и да повлекуваме инвестиции како што прават Хрватска, Полска, Лихтенштајн и тн, да средат судство, да исчистат администрација и да воведат агилност и плата според заслува во државните институции, да се тргне корупција која ја форсираат, тие ќе го тупат народот со ретардирани проекти како овој да скенира сметки и да чука на калкулаторот по цел ден дали ќе му се вратат 150 или 200 денари на крај на месец.

И нека не мрчат 15% па 15%. 1% е од сметката шо ти враќаат. Тие финти 15% од 18%, или 15% од 5% у Зимбабве може и ќе им поминат.
Убаво пишал некој тука. Ако стварно им е до народот, социјална политика и сл ќе намалеа од 18% ддв на 15% и готово

И нека не мрчат 15% па 15%. 1% е од сметката шо ти враќаат. Тие финти 15% од 18%, или 15% од 5% у Зимбабве може и ќе им поминат.
Убаво пишал некој тука. Ако стварно им е до народот, социјална политика и сл ќе намалеа од 18% ддв на 15% и готово

Целта на проектов пред се беше да се намали сивата економија да се издава секаде фискални, гајле им е нив за народот за него само трошки да се лажат..

На app store 100к + ја имаат инсталирано апликациајва, после првото враќање нема ни 50к да ја користат активно

Целта на проектов пред се беше да се намали сивата економија да се издава секаде фискални, гајле им е нив за народот за него само трошки да се лажат..
Idi ti pobaraj vo Cair fiskalna za da ja skeniras. Vidi dali ja namalija sivata ekonomija.

Idi ti pobaraj vo Cair fiskalna za da ja skeniras. Vidi dali ja namalija sivata ekonomija.

Па сигурно е намалена некој % на ниво на држава, ама поради МК населените места. Јасно ми е дека нема ова ништо да смени во Чаир или друго место со Албанско население, ете ако одам да побарам фискална и не ми дадат притоа да пријавам јасно ми е дека ниту инспекција а тешко и полиција да дојде

Во тие Албанските места немаат ни фирми регистрирано, не пак да ви дадат фискална и никој не ги чепка.
Еден тон фирмички има пример Тетово на патот кон Порој, или кон Штул, низ Чаир, Сарај, Студеничани и тн прашање дали 30% од тие се регистрирани во ЦРМ, ако не го мрзи некој може да провери.

Фискална од бела техника може да се скенира?А од нови гуми на пример?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom