Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Oф па исто лежиштето како кај мојот, пробај пикни ја така во дупчето кај што треба да стои симот. Ни мојата не легнуваше во лежиштето како што треба ама си функционира нема гајле :) Само намести ја над лежиштето за да може да влезе во просторот за СИМ.

@Ilumious @Триптико земав нано картичка во меѓувреме ама проблемот е што не пасува на лежиштето многу е мала и испаѓа од него (а пишува дека Galaxy A5 работи само со такви картички) до што може да е проблемот ?
Како мала? Правилно ја местиш? Извлечи, стави ја (контакти надолу), врати ја. Не може да се изместува.

Не било до лежиштето туку јас сум цреп, на видов дека има две лежишта (за мемориската и за симот) па сум ја отворил таа за мемориската. Нејсе пак заебав работа, на листот кај што е пинот од т мобајл нели има да го извадиш тоа.. и пишува тргнете го внимателно а како со ваљак да е пресувано, и се искина и сега ништо не се познава па ќе треба да им одам утре пак :facepalm:

Не било до лежиштето туку јас сум цреп, на видов дека има две лежишта (за мемориската и за симот) па сум ја отворил таа за мемориската. Нејсе пак заебав работа, на листот кај што е пинот од т мобајл нели има да го извадиш тоа.. и пишува тргнете го внимателно а како со ваљак да е пресувано, и се искина и сега ништо не се познава па ќе треба да им одам утре пак :facepalm:
Хахаха гледаш дека не е мала. Што зезна сега, пинот не го гледаш?
Да не чекаш до утре, го гледаш ли PUK кодот? Стави картицата, намерно промаши го pin кодот (гледај погоди го :D ) и после ќе ти рече дај PUK. Напиши го, стави си твој pin и уживај.

Последно уредено од модератор:
Хахаха гледаш дека не е мала. Што зезна сега, пинот не го гледаш?
Да не чекаш до утре, го гледаш ли PUK кодот? Стави картицата, намерно промаши го pin кодот (гледај погоди го :D ) и после ќе ти рече дај PUK. Напиши го, стави си твој pin и уживај.

Вториот дел Пин2 и Пук2 се гледаат а Пин1 и Пук1 не се гледаат. Вториве не гледам за што служат ? Додуше го пишав ПУК2 па ми испадна "enter the desired PIN" внесувам 4 цифри кои сакам да бидат стискам океј и пак ме враќа на почеток дека сум искористил дел од можностите за ПУК така да ништо не завршив ќе мора утре пак да им одам.

Инаку ретарди се овие од т-мобајл пишале острани го внимателно делот наместо изгреби го, и јас си мислев како во банките е го тргаш тој делот и испаѓа пинот оно требало да се гребе..

Здраво другари,извинете вака али морам и тука да прашам.Имам LG Optimus и сега еден му излегло нешто на телефонот и тој го приклучил на компјутерот штракал штракал и го покварил нешто и сеа телефонот се пали се ама се пали само до она LG Life of Good ама не пишува тоа него пишува LG Security Error гледав на интернет истиот проблем се конектира преку LG Апликацијата од компјутер и му симнува нов Андроид и му проработува телефонот,јас го поврзувам телефонот со компјутер и сеа додека се пали го чита ама кога се старта кај она LG Security Error се враќа од почеток и се старта и се така врти во круг телефонот го носев во повеќе Мобиларии да ми го направат ни никоја несакаше да ми помогне па ако има тука некој што би сакал да ми помогне ве молам нека ми помогне,Благодарам однапред..

Имам Sony M4 Aqua и го користам 2 недели меѓутоа имам чуден проблем. Екранот често пати ми смрзнува. Пример пишувам и ќе почне да вибрира и самиот натиска букви и слично.Ако не го заклучам и отклучам телефонот не престанува. Имал ли некој ваков проблем?

Имам Sony M4 Aqua и го користам 2 недели меѓутоа имам чуден проблем. Екранот често пати ми смрзнува. Пример пишувам и ќе почне да вибрира и самиот натиска букви и слично.Ако не го заклучам и отклучам телефонот не престанува. Имал ли некој ваков проблем?
Ако ти е вклучено Developer options, штикла на Disable HW overlay и Force GPU rendering. Би требало да помогне.

Каде да го видам тоа?
Settings > About phone > build number (на ова притискај се додека не се појави порака developer). После ќе имаш во settings Developer options menu и ќе биде исклучено. Вклучи и види ги тие две.

Settings > About phone > build number (на ова притискај се додека не се појави порака developer). После ќе имаш во settings Developer options menu и ќе биде исклучено. Вклучи и види ги тие две.

Не беа вклучени..и го изгасив ова Developer.Што е почудно кога влегов во менито беше вклучено но овие 2те што погоре ми ги кажа не беа упалени...Сега ова Девелопер мени ќе ми стои неможе да се тргне?

Не беа вклучени..и го изгасив ова Developer.Што е почудно кога влегов во менито беше вклучено но овие 2те што погоре ми ги кажа не беа упалени...Сега ова Девелопер мени ќе ми стои неможе да се тргне?
Не ти смета, само држи го исклучено.
Ако е проблем да го има:

cde53140b627f8362899376525200ca9.jpg

Settings > Apps > All > settings како на слика > clear data и ќе го нема
Сепак остави го. Ќе ти се најде при проблеми со програми, систем и сл. Само во него нека биде исклучено. Кога ќе го исклучиш, сѐ што си менувал се враќа на фабричко. И да го вклучиш, ќе треба од почеток да менуваш. Не го памти сменетото, па си безбеден :) Како сакаш.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom