Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
некое радио за с4 секако да функционира оффлајн :)

Имам проблем околу ресетирањето на телефонот. Започнаа наеднаш да ми се исклучуваат апликациите и се појавува нон стоп едно Unfortunately, the process android.process.acore has stopped. Пробав factory reset, тоа reset од сетингс и никако не сака ни да се ресетира телефонот.

Имам проблем околу ресетирањето на телефонот. Започнаа наеднаш да ми се исклучуваат апликациите и се појавува нон стоп едно Unfortunately, the process android.process.acore has stopped. Пробав factory reset, тоа reset од сетингс и никако не сака ни да се ресетира телефонот.
Пробај вака:
Држи го power копчето околу 10 секунди,вака телефонот ќе се изгаси,ако држиш подолго од 10 секунди ќе се рестартира.

Откако ќе се изгаси пушти power .

Ако сакаш да направиш factory reset пробај вака:
(Не е пишано кој андроид уред е ,али би требало да е помине )

Изгасен телефон:
Држи power заедно со volume up дур не се појави
"робот во несвест" :)
Вака телефонот ќе влезе во recovery.
Во рековери со копчињата volume се оди горе-доле а со power се извршува команда.

Оди на erase data/factory reset,
Откако ќе заврши си erase data
обавезно направи erase cache.
После ова рестартирај.
После фактори ресет и рестарт ќе му треба околу 5-7 минути да се подигне/бутира.

Тоа е тоа.

Sent from my TCL S720 using Tapatalk

треба да му се смене софтверо да му се ставе нов и нема да ти праве така ке си работе како со треба

Значи пробав така factory reset i cache reset, како што пишав погоре и не сака да се ресетира. Го приклучувам и не е ресетиран.

дечки ај едно прашање.. .вака - со телефонот што го земав си следи оригинален полнач за него кој е 5 волти и 1.8 ампери ( бар така пишува на него ) - дома имам уште еден полнач кој е 4.8 волти 0.4 ампера - и двата се LG како што е и телефонот - е сега прашањево ге следно.
што ако го полнам телефонот со другиот полнач односно овој што е НЕоригиналниот - дали траењето на батеријата ке има некаков ефект, прашувам затоа што еднаш прочитав на интернет дека важи истото правило како и за акомулаторите - ако се полнат на помала ампеража се празнат многу поспоро батериите и векот на батеријата се продолжува....

некој совет за ова?

Полначот со помала ампеража подолго ќе го полни телефонот,а тоа би требало да ја штити подолго батеријата.

Ако е полналот оригинален,нема да има проблем.Битно е волтажата да е константна и да нема пикови во напојувањето што ја оштетува батеријата.

Лично јас користам послаб полнач (по ампеража),бидејќи волтажата на сите им е иста.подолго ќе се полни телефонот,ама батеријата ќе трае подолго и животниот век барем малку ќе се продолжи

дечки ај едно прашање.. .вака - со телефонот што го земав си следи оригинален полнач за него кој е 5 волти и 1.8 ампери ( бар така пишува на него ) - дома имам уште еден полнач кој е 4.8 волти 0.4 ампера - и двата се LG како што е и телефонот - е сега прашањево ге следно.
што ако го полнам телефонот со другиот полнач односно овој што е НЕоригиналниот - дали траењето на батеријата ке има некаков ефект, прашувам затоа што еднаш прочитав на интернет дека важи истото правило како и за акомулаторите - ако се полнат на помала ампеража се празнат многу поспоро батериите и векот на батеријата се продолжува....

некој совет за ова?
Ако мислиш на G3-ката, немој да ја полниш со 0.4 ампери, прво нема ни да полни, второ веројатно ќе му треба 10 саати, може да си ја зезнеш бат/тел ... најдобро се полни со оргиналниот полнач што е предвиден од фабрика ...

Потребна е помош,
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 SM-T212

Дали знае некој дали таблетов може да звони како телефон,нема апликација како икона а сим картица има ставена и си има мрежа од Вип

На што можи да се базира потрошени 750 Мб на апликации,кога ауто апдејтот ми е блокиран,тоа го правам само рачно кога сакам јас,.Имам спуштано навигатор ама дома на wi fi, а не преку мобилната мрежа?

дали е можно без моја дозвола да се правени промени во апликациите,или......

Screenshot_2015-03-19-18-29-00.png~original

На што можи да се базира потрошени 750 Мб на апликации,кога ауто апдејтот ми е блокиран,тоа го правам само рачно кога сакам јас,.Имам спуштано навигатор ама дома на wi fi, а не преку мобилната мрежа?

дали е можно без моја дозвола да се правени промени во апликациите,или......

Screenshot_2015-03-19-18-29-00.png~original
Iskluci ja sinhronizacijata na akauntite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom