Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
дечки ај мала помош... - телефонот што пекав за него месец дена го земав конечно ( да се пофалам прво ) е сега... на само уклучување се апдејтира на лолипоп 5ка и се е у реду... после некое време ми побара апдејт од LG и откако заврши тој апдејт ми се сменија оние home buttons:. наместо нормалните стандардни ко на андроид што си се како на следнава слика:

Screenshot_2014-12-16-14-01-00-e1423263672483.png

а сакам да си ги вратам стандардните нормални како што се на следната слика

Screenshot_2014-12-16-14-01-00-e1423263672483.png

како да ги вратам стариве дајте некое чаре

колку кошта отприлика sony xperia E1 екранот не се пали оштетен од вода да се поправи ?

Здраво дечки имам мал проблем со Lenov A536 кога ќе се испразни батеријата до 49/48% цело време стој на тие посто или многу споро паѓаат и туп ќе се изгаси телефонот а ако го рестартирам телефонот кога ќе дојде на тие посто после ќе си покаже точно како да го решам овој проблем.

^
Никако,нема лек за тоа.
Или е
Утната е "равенката" за пресметка на батеријата при компајлинг на фирмверот
Или е зезнат контролерот на батеријата.

Пробај некоја апликација за калибрација на батерија од плеј стор,мада не верувам дека ќе помогне

Или

Пробај инсталирај некоја апликација од плеј стор како gsam battery monitor,и користи проценти од апликацијата,ако и кај таа апликација истото се случува тогаш нема никакво чаре.

Sent from my TCL S720 using Tapatalk

Пишав во темата за ајфони но бидејќи оваа тема е поактивна нека стои и овде. :)

Значи вака. Имам iphone 4, во последниот месец ме зајбава нешто. Почна да ми се исклучува скоро секој ден и потоа кога го вклучувам не ми ја чита сим картичката. А кога ми се јавуват во мегувреме покажува кај тој што ми се јавува дека ми звони телефонот.
Потоа го апдејтирав софтверот и околу цела недела немаше проблем, си помислив дека било до тоа но ете денес повторно истото.

Ако некој го имал истиот проблем и знае за што се работи молам да помогне. :)

^
Никако,нема лек за тоа.
Или е
Утната е "равенката" за пресметка на батеријата при компајлинг на фирмверот
Или е зезнат контролерот на батеријата.

Пробај некоја апликација за калибрација на батерија од плеј стор,мада не верувам дека ќе помогне

Или

Пробај инсталирај некоја апликација од плеј стор како gsam battery monitor,и користи проценти од апликацијата,ако и кај таа апликација истото се случува тогаш нема никакво чаре.

Пробав со друга апп и е исто е сега ќе пробам со калибрација и ако не ресет зашо два пати правев уп на фурм ако не на сервис под гаранција е шо викаш ти

Ја викам сервис или ако има MIUI custom Rom за тој модел,флешни му MIUI па пробај ,ако и на MIUI е исто тогаш нема чаре.

Ја викам сервис или ако има MIUI custom Rom за тој модел,флешни му MIUI па пробај ,ако и на MIUI е исто тогаш нема чаре.

Да ама незнам да флешувам и незнам ако излезе лоли за него да го почекам иначе му направив кали на батеријата и му направив фак.рес. и сега за сега нормално се празни од сабајле до сеа е 30% потрошена така да имам уште некој 20% па да видиме дали ќе заглави

Епа ќе седнеш ќе читаш како се рутира,како се флешува кастм рекавери и како се флешуваат кастм ромови преку кастм рекавери и ќе се научиш.

Лолипоп за тој телефон не очекувај,тоа е ефтина буџет-класа за која ретко или воопшто не излегуваат апдејти.

За тој телефон е спас само кастм ром доколку има кастм ромови за тој модел, ништо друго не го спасува.

Епа ќе седнеш ќе читаш како се рутира,како се флешува кастм рекавери и како се флешуваат кастм ромови преку кастм рекавери и ќе се научиш.

Лолипоп за тој телефон не очекувај,тоа е ефтина буџет-класа за која ретко или воопшто не излегуваат апдејти.

За тој телефон е спас само кастм ром доколку има кастм ромови за тој модел, ништо друго не го спасува.

За телефонов до сега за за 2 месеци имаше 3 апдејти а ќе го носам на сервис под гаранција е

Колку обично држи батеријата на Idol 2 ?
Нормално ли е да треба да се полни 2 пати дневно ?

Објасни се убаво што правиш нанего колку време седиш неможе ако не го чепкаш да го полниш 2 пати у дента :D

Во settings во battery ,ќе најдеш screen.
Ако во screen имаш бар 3-4 часа при нормално користење,тохае се ОК.
Доколку играш игри,или гледаш интензивно Видео и доколку ти е брајтнесот над 65%,можно е да треба да го полниш 2 пати дневно.
При играње захтевни 3Д игри ,батеријата би ти држела околу 2 и пол часа,при гледање видео со брајтнес над 65% околу 3 и пол часа.

При нормално користење:сурфање ,читање,viber итн тој телефон би извадил околу 4 часа screen on и околу 24 часа stand by.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom