Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имам Galaxy S3 mini (GT-I8190) и ми падна у вода прееска. Одма го извадив и го избришав, пробав да вртам да видам дали работи, вртеше ок, ама слабо се слушаше и слабо ме слушаа од другата страна. Го отворив, ја извадив батеријата и СИМ картицата, ги избришав убаво и пак го ставив и го уклучив. Тогаш не ја читаше СИМ картицата а и дисплејот почна да заебава. Го исклучив пак и ги извадив батеријата и СИМ картицата. Го оставив да седи така. Да го оставам да се суши до утре па да пробам пак? Или да го отшрафам и да видам и внатре другите делови да не треба да се избришат/исушат? Или па најдобро да го однесам на сервис и они да го средат? Ако го однесам на сервис, дали би можеле да го средат? И колку би ме чинело тоа?

Имам Galaxy S3 mini (GT-I8190) и ми падна у вода прееска. Одма го извадив и го избришав, пробав да вртам да видам дали работи, вртеше ок, ама слабо се слушаше и слабо ме слушаа од другата страна. Го отворив, ја извадив батеријата и СИМ картицата, ги избришав убаво и пак го ставив и го уклучив. Тогаш не ја читаше СИМ картицата а и дисплејот почна да заебава. Го исклучив пак и ги извадив батеријата и СИМ картицата. Го оставив да седи така. Да го оставам да се суши до утре па да пробам пак? Или да го отшрафам и да видам и внатре другите делови да не треба да се избришат/исушат? Или па најдобро да го однесам на сервис и они да го средат? Ако го однесам на сервис, дали би можеле да го средат? И колку би ме чинело тоа?
Другарче утре пот хитно да го носиш во сервис мој совет ти е,дека тој треба цел да се отвори и да се исчистит водата од конекторите.

Другарче утре пот хитно да го носиш во сервис мој совет ти е,дека тој треба цел да се отвори и да се исчистит водата од конекторите.

Недела е утре. :( Би работеле сервисите? Може да се заебе нешо ако го однесам задутре наместо утре?

Недела е утре. :( Би работеле сервисите?
Денес сме недела без 50 минути.да беше од охрид сабалјето ке ти го напраев,сега ке си чекаш понеделник.

Blagodaram na odgovorot.
A ima vrska so Ace 2 ima android 2.3, ke mozam da go nadgradam do 4 ili 4.1

Ќе можеш да го надоградиш, има официален 4.1.2 од самсунг.
Ако го земеш и незнаеш како да го кренеш на 4.1.2 пиши ми порака :)

^ Фала
Значи верзијата на андроидот не е некој проблем.
Има некој лимит до која верзија можат да го ажурирам.
Или за тоа треба по нет да барам

^ Фала
Значи верзијата на андроидот не е некој проблем.
Има некој лимит до која верзија можат да го ажурирам.
Или за тоа треба по нет да барам

Немаш ништо официално, можно е според sammobile до 4.2.2 да има, само тоа во блиска иднина.
Некои гласини говорат дека може и 4.4 да работи, дека можно е да се оптимизира андроидот да работи на уреди со помалку од 512мб рам, а Ace2 не е лош хардверски ( околу 15~20 проценти поспор од S3 mini во игри, во нормална употреба за апликации не се приметува разлика).

Дечки во mobile network settings штиклирано ми е enable data access over mobile network, или у превод пренос на податоци преку мрежата на кој е мобилниот, за какви точно податоци станува збор во случајов ?
интернет преку оператор
ако го имаш во претплатата или имаш уклучено пакет ок ... ако не гаси го да не ти зема пари
--- надополнето: 23 септември 2013 во 00:30 ---
Imam iphone 3g otklucen od apple i simnav whitedoor firmware i go instalirav i koga go pustiv nejke ni edna kartica da mi primi vika deka ne mi e unlocked kje moze da mi kaze nekoj kako da se popravi ovoj problem odnapred blagodaram
инсталирај си Ultrasn0w од Cydia

Без пари. Сериозно.

Аааа ти сакаш да знаеш колку бил телефонот во 2009???
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

баш така :)))
знам дека сега и пари да ти даваат не го земаш ама податокот ми треба за во 2009 :)

Потполно истите телефони се.

Некои мобилари продаваат и реплики, од овие три што ги наброја мислам дека Ледиком веќе не продаваат реплики, иБутик знам дека не продаваме... Mobelix ги има, ама ги означува јасно како реплики, значи не продаваат ни они реплика како оригинал да се подметнува...

Aко конкретно бараш Z10, имам на тооп ценичка ;)
A топ ценичka за HTC one mini?

Сакам да ве прашам за мислење, кое ке ми погоне при ситуацијава. Потпишан е договор со Вип и со доплата од 1000ден следува LG Optimus L4 II E440. Дилемата е дали да се доплати уште ситно 1000ден за Alcatel One Touch M'Pop? Јас колку што можам да согледам Алкателот може да истрпи доплата. Што викате?

Сакам да ве прашам за мислење, кое ке ми погоне при ситуацијава. Потпишан е договор со Вип и со доплата од 1000ден следува LG Optimus L4 II E440. Дилемата е дали да се доплати уште ситно 1000ден за Alcatel One Touch M'Pop? Јас колку што можам да согледам Алкателот може да истрпи доплата. Што викате?
Подобро елџито ... батали алкателот
или уште подобро некој друг ако ти се наоѓа во овој ценовен ранг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom