Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
FLiX напиша:
pa citav deka ova e evropskiot konkurent na iphone, zatoa prasuvav si rekov kaj nas da ne dojde, mislam nekogas kaj da e za pola godina godina mozi ke dojdi.

а ти што мислиш дека си во европа? хаххахаа :besilka:

ne ama mozam da si go poracam od evropa, samo neznam da ne ima nekoj posebni standardi da ne mi ja cita sim kartickata.

Ако е од Европа 99% од телефоните подржуваат, ама за телефон од Америка треба да провериш.

da mozno da e USim tie karticki rabotat i na druga frekvencija i na druga voltaza toa nemoze nikako da se sredi, eve jas tuka imam eden Amoi i LG U900, dokolku problemot e do telefonot moze da se resi hardverski.. a ne bi trebalo oti site novi se na qvarter band t.e. na site tri mrezi i + Usim prima...

Pa znaci stom e evropski ne bi trebalo da ima problem, osven za dekodiranje mozi, togas ke go baram necrophilia :)

abe ti kazav, ako e na USIM nema dekodiranje, nasite karticki se 64k a USim se 128k??? nema reshenie za toa... bash evropskite karticki sega novite se USim jas imam tuka dva telefoni nemozam da gi sredam bash poradi taa pricina...

aha ok aj ke vidam so ke napram :)

Денеска приметив дека при подолго (2-3 минути) користење на сијалицата во мобилниов, се таа се загрева. Имам Sony Ericsson K750i. Така треба да се загрева или некој проблем е?

e pa sjalica e kako sakas mora da se zagreva, i kaj mene se zagreva :)

naum_spaseski напиша:
Денеска приметив дека при подолго (2-3 минути) користење на сијалицата во мобилниов, се таа се загрева. Имам Sony Ericsson K750i. Така треба да се загрева или некој проблем е?

епа сеуште не измислиле како во автомобилите ладење... можеби сте приметиле дека дури и по долго време работа на телефонот кај некои модели (збориме за активна работа пример малтретирање а и најчесто при полнење) се загреваат.

Сеа како шо глеам иде технологијава најверојатно ке измислат и кулери за мобилни :zlo: појке работа за мене!

Necrophilia напиша:
епа сеуште не измислиле како во автомобилите ладење... можеби сте приметиле дека дури и по долго време работа на телефонот кај некои модели (збориме за активна работа пример малтретирање а и најчесто при полнење) се загреваат.
Прашав зашто досега немав приметено, па си реков може нешто не е во ред. Иначе на другиот K700i што го имав, по 5-10 мин ми беше уклчена сијалицата, ама не забележав топлина, можеби немам осетено :toe:

а си приметил дека има разлика од сијалицата на к700 до сијалицата на к750? кај к700 има само една диода тука има две башка се со рефлектор т.е. сребрена позадина за појке да се рефлектира...

како и да е не се секирај не е ништо страшно, ако ти пречи однеси го кај што ти е гаранцијата, али да не се замараш за џабе мислам што праиш со по 4-5 минути уклучен блиц??

Necrophilia напиша:
што праиш со по 4-5 минути уклучен блиц??
Па има нели опција за користење на блицот како ламба, во Organizer и баш пред некој ден светев така некое време па го осетив кога поминав со раката над сијалицата, топла беше. И, да има разлика помеѓу сијалиците на двата мобилни, ама тој пример ми текна. А дали таа топлина може да оштети некој дел на мобилниот? (пу,пу, скраја било)

па би требало да може иако логички калајот се топи над 120 степени а сијалицата не би требало да развиа појке од 60 сепак диодите лежат на флет кабел а околу флетот има многу осетливи делови...

не знам што да ти кажам... и да се расипе нешто не е толку скапо цел флет со се диодите е некој си 900 денари...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom