Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
TrTe-MrTe напиша:
Vakov telefon imashe pred 5 godini najmalku kaj nas poznat kako Benefon.Za poveke info.. eve vi link :)

http://www.cellular.co.za/phones/benefon/benefon_twin_dual_sim.htm

neznam dal bi mozhelo sega nekade da se najde istiot :)

untitledvz7.jpg

не само овој модел имаше во тоа време многу телефони што работеа на дуал сим. Знам дека имаше еден сажем што работеше на 8 картички.
Али сеуште не постои Дуал Сим Актив опцијата... т.е. двете картички да се активни истовремено...
иначе постојат адаптери за дуал сим... мислам сите ги знаете... пред 3-4 години имав адаптер за 14картички.
[mod]п.с. мислам дека ке можам да ти најдам ваков ако сакаш, ама маската му е лом[/mod]

види да не си го намалил звукот на страничните дугмиња или со џоистикот надесно иди додека разговараш.
пробај да го избришеш менаџеот.
ао не помине со ниедно од овие
тогаш
пробај со следново.

1. *#7370#
  2. Ok
  3. Security Code - 12345
  4. restarting
ако не помине ни со ова тогаш е хардвер. - носи го каде што ти е гаранцијата... иако звучникот не подлежи под гаранција глеам у последно време за потрошни материјали ги мењаат на повеке места бесплатно... како и да е и да ти наплатат мораш да го носиш каде што ти е гаранцијата оти на друго место автоматски ја губиш истата...

user_online.gif
Go resetirav i sega dobro raboti.
Fala

dali se proveruva vo tmobile i cosmofon koj br te baral koga ke ti zvonat so nepoznat?

1. sakam da go formatiram nokia n91, kako?
2. za firmware praenje ke mi naplatat u nokia?

a imas provereno?

ova za joey bese inace prethodnovo

THE_BOSS напиша:
1. sakam da go formatiram nokia n91, kako?
2. za firmware praenje ke mi naplatat u nokia?

*#7370# - Soft format
za hard format samo preku kompjuter ne pominuva kako starite so yes * 3 i Switch on.

p.s. ako imash data kabel - DKU-2 mozes i so Software Updater od Nokia da go formatirash... mislam so samiot apdejt se formaatira telefonot...
ama sepak najlesno i najbezbedno ti e so *#7370# i koga ke ti pobara security code vnesuvash 12345, vo slucaj ako si go izmenil staj si go ti tvojot... vo slucaj ako tie second hand telefonot togash morash na servis ili preku portalot na nokia so apdejterot.

jovan напиша:
dali se proveruva vo tmobile i cosmofon koj br te baral koga ke ti zvonat so nepoznat?

циа неможе да ти го провери тоа не камоли космофон или мобимак.

Necrophilia напиша:
untitledvz7.jpg

не само овој модел имаше во тоа време многу телефони што работеа на дуал сим. Знам дека имаше еден сажем што работеше на 8 картички.
Али сеуште не постои Дуал Сим Актив опцијата... т.е. двете картички да се активни истовремено...
иначе постојат адаптери за дуал сим... мислам сите ги знаете... пред 3-4 години имав адаптер за 14картички.
[mod]п.с. мислам дека ке можам да ти најдам ваков ако сакаш, ама маската му е лом[/mod]

Koa mene mi go nudea istiov telefon.. mi rekoa deka vo isto vreme se aktivni i dvete sim kartichki. :)
Se izvinuvam ako nekomu sum dal pogreshna informacija :)

Moeш да провериш со хакуваните броеви од Мобимак што искочија пред 8-9 месеци :)

Mac)) напиша:
Moeш да провериш со хакуваните броеви од Мобимак што искочија пред 8-9 месеци :)

абе дечкото сака да знае кој му звони од Прајват намбер, јас убо му кажав... нели?

Абе гледам еден другар на мобилниот си ставил messenger. Да не знае некој нешто за ова?

tesla напиша:
Абе гледам еден другар на мобилниот си ставил messenger. Да не знае некој нешто за ова?
Зависи каков. Имам SonyEricsson k750i и имам за него bluetooth месинџер. Само треба и другиот да го има (за различни модели е различен и се симнува од интернет па со кабел во телефон) за да прави муабет со мене во bluetooth опсег. А за преку интернет незнам.

tesla напиша:
за симбианци знам дека сигурно има, пред некој ден ми побараа и за јава али не верувам дека постои такво нешто... кажи за што модел поточно ти треба или што поточно те интересира и кој месинџер го сакаш па ке глеаме да ти помогнеме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom