Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам g610 u20 едно 2месеца и засега е ок како за тел. од средна класа.

Ми стигна порака дека имам бесплатни 100мб интернет на VIP.Како да го активирам? Имам блекбери болд 9780.

Како да ги изгасам апликациите што работат во позадина а притоа да не се стартуваат пак самите ?
инаку се работи за таблет со андроид киткат, кога одам setting-apps-running има премногу непотребни апликации што работат во позадина како на пример, аирдроид, јутуб, фејсбук, вајн и уште многу други што не ги користам, ги користам али само кога ќе ми затребат.

Како да ги изгасам апликациите што работат во позадина а притоа да не се стартуваат пак самите ?
инаку се работи за таблет со андроид киткат, кога одам setting-apps-running има премногу непотребни апликации што работат во позадина како на пример, аирдроид, јутуб, фејсбук, вајн и уште многу други што не ги користам, ги користам али само кога ќе ми затребат.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=en
Пробај со програмава, вика дека работи и на нерутирани телефони, јас ја користам на рутиран и си брка ептен работа.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=en
Пробај со програмава, вика дека работи и на нерутирани телефони, јас ја користам на рутиран и си брка ептен работа.
фала ќе пробам, али мислам дека нема да работи на нерутиран уред, бидејќи телефонот само заради овие причини го рутирав.

Бегај,не чини та апликација. Ништо не помага. [emoji30]

Не чинат и не помагаат...не знам по кој пат треба да се објасни...

неделава планирам да купам телефон.. викендов поточно - загреан сум многу за лг г3ка ама слушам многу лоши муабети у последно време од секоја страна... кочел ради дисплејот имал багови и слично... - зборам за појаката верзија со 3 гига рам и 32 внатрешна... ама паметов ми го мати во последно време галакси алфа... - ги споредив двата на гсм арена и констатирам дека алфата има за нијанса послаби перформанси а со цената се 500 денара разлика...

дајте искуство некое и совет зашто у заблуда влегов !

неделава планирам да купам телефон.. викендов поточно - загреан сум многу за лг г3ка ама слушам многу лоши муабети у последно време од секоја страна... кочел ради дисплејот имал багови и слично... - зборам за појаката верзија со 3 гига рам и 32 внатрешна... ама паметов ми го мати во последно време галакси алфа... - ги споредив двата на гсм арена и констатирам дека алфата има за нијанса послаби перформанси а со цената се 500 денара разлика...

дајте искуство некое и совет зашто у заблуда влегов !
G3 со 2 GB рам (16 GB) кочи, таа со 3 GB рам (32 GB) нема проблем, работи ОК.

Телефонот цело време ми се гасе ми се рестратира наедаш се побрка шо е работата?

другарми има alcatel s'pop 4030 и не му се пушта, седи само на логото и не оде поќе.
пробавме со хард ресет со држење на power+volume up, напрајвме фактори ресет ама ништо неќе пак.
изгледа избришан му е системот,ајде помош кој може.

другарми има alcatel s'pop 4030 и не му се пушта, седи само на логото и не оде поќе.
пробавме со хард ресет со држење на power+volume up, напрајвме фактори ресет ама ништо неќе пак.
изгледа избришан му е системот,ајде помош кој може.
Нека симне официјален firmware и нека го флешува преку рикавери

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

нека проба да го среди со упгрејд со компјутер ке гпо поврзи.... првин ке најде драјвери соодветни највероватно кога ке го поврзува со компјутер ке титка на компјѕтерот исто како кога извадиш и ставиш усб, ако е така не е мртов телефонот ке се среди со соодветно рикавери ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom