Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Mac)) напиша:
Нема шанси за ова...ти треба да го флешуваш ромот(read only memory) и за тоа ти треба специјален кабел и box( еве ти страна да видиш колку кошта еден box http://www.ust-pro2.org/).Најбоље ти е у Нокиа и мене ми се има дешавано така на стариот телефон( 3650 ) па го имам носено.
И ако си од Ск дај ќе се договориме имам 1 гига апликации за Symbian па да ти дадам :)
Линкот не работи ама знам што сакаш да ми покажеш зошто го најдов истото на интернет. Најдов што е потребно. Една кутија што се става наместо батеријата и со неа се прави СЕ. На e-bay беше 0,99(незапамтив евра или фунти) ама нема како да се донесе во македонија. Инаку за тоа 1ГБ апликации може да се најдеме негде (најдобро на мсн да се договориме) зошто и јас сум од скопје, а и јас имам нешто помалце од 1ГБ апликации, јава, теми....

Нешто најдов, се помачив и инсталирав МСН на мобилен, го пробав, супер работи. Инсталирав и Heandy weather, само со него не знам зошто не сака да се конектира за да ги прими податоците (ќе го средам). Е сега за irRemote ми вика дека апликацијата не може да се инсталира на мојот телефон??? Ени солушн?

И Мац, уште чекам да ми ја пуштиш програмата за GPS (само на форумот читав, ако е Route66, зафркавала нешто, само не можев да видам дали само за во Америка има зафрканции или општо не поддржувала N80)

п.с. Дај нешто од тие 1ГБ, нешто корисно за секојдневна употреба...
тнкс

Јас мислев на ова. Разгледај подоле и види ја сликата на кутијата што се става на местото на батеријата. Би завршило ли ова работа и кај може да се најде негде во македонија.

a da ne znajte kaj da najdam besplatni igri za Nokia 6681?

Za onie koi sto prashaa pogore da ne citiram ke se pronajdat. Jas go fleshuvav telefonot Nokia 6600 i mi namestia posledna verzija na SYmbian sto e izlezena za 6600 i me kostase okolu 400 denari. Go odnesov vo mobilara i sredena rabota (da kazam ne sum od Sk, zosto gledam deka vo Sk cenite se poskapi). Za site onie koi sto simaat Symbian telefoni im go preporacuvam Agile messenger koj sto vklucuva MSN,Yahoo,Google,Icq chat. Podobar od nego nemam sretnato. Za prelistuvanje na web Opera mini browser ili Opera mobile, a isto taka koj so saka da mirca neka si go simne i mircot. Seto toa preku Gprs konekcija. Toa se programite koi sto jas gi koristam momentalno na mojot Nokia 6600.

galaxy2027 напиша:
Za onie koi sto prashaa pogore da ne citiram ke se pronajdat. Jas go fleshuvav telefonot Nokia 6600 i mi namestia posledna verzija na SYmbian sto e izlezena za 6600 i me kostase okolu 400 denari. Go odnesov vo mobilara i sredena rabota (da kazam ne sum od Sk, zosto gledam deka vo Sk cenite se poskapi). Za site onie koi sto simaat Symbian telefoni im go preporacuvam Agile messenger koj sto vklucuva MSN,Yahoo,Google,Icq chat. Podobar od nego nemam sretnato. Za prelistuvanje na web Opera mini browser ili Opera mobile, a isto taka koj so saka da mirca neka si go simne i mircot. Seto toa preku Gprs konekcija. Toa se programite koi sto jas gi koristam momentalno na mojot Nokia 6600.
Ај дај линкови од кај да ги ваѓаме овие програмчиња, што ги имаш инсталирано, само кажи за која верзија на оперативен систем од симбиан се...

Сите јава игри што ги имам се состојат од два фајла. Името е исто а екстензијата на едниот е .jar а на другиот е .jad Кога инсталирам на телефонот го употребувам само фајлот со екстензијата .jar а другиот не го користам за ништо. Дали некој знае за што служи тој вториот фајл. Да не е некој крак или нешто слично.

NiTr0 напиша:
Ај дај линкови од кај да ги ваѓаме овие програмчиња, што ги имаш инсталирано, само кажи за која верзија на оперативен систем од симбиан се...
Agile messenger tuka (besplaten e): www.agilemobile.com/agile_messenger.html

I se ona sto e povrzano za Symbian programi tuka: www.60series.com i tuka: http://burek.pretraga.inc.md/symbian.html (potrebna e registracija).

A za univerzalen dalecinski upravuvac ima takva programa, jas ja imam Total Ir (oficijalnata strana e: www.novii.tv ali od tamu moze samo da se najde demo verzijata, na drugite strani pogore ima krakuvana verzija. Ali za da se koristi istata treba da se vnesat i kodovi za opredeleniot TV, DVD. Na nivnata web strana ima fond na kodovi ali pretezno za poznati firmi (Panasonic, Sony, Philips i slicno). Istite treba da se downloadiraat da se stavat vo telefonot vo instalacioniot folder na Total Ir se naoga markata na uredot sto go imate i probuvate dali raboti.

А има за SYMBIAN OS 9.1?

galaxy2027 напиша:
A, so pokonkretno baras za Symbian 9.1? Imas linkovi gledaj, baraj.
Уште немам отворено, затоа прашав...

NiTr0 напиша:
И Мац, уште чекам да ми ја пуштиш програмата за GPS (само на форумот читав, ако е Route66, зафркавала нешто, само не можев да видам дали само за во Америка има зафрканции или општо не поддржувала N80)
Софтверот за GPS ќе ти биде сосема бескорисен, бидејќи за да функционира, треба да купиш (ги нема никаде на гага, и нема финта да ги најдеш) мапите. За секоја држава се купува посебна мапа. А најбитното е што џабе ти се и мапите, доколку немаш посебен GPS уред кој се поврзува со телефонот. Така да, заборави на GPS доколку не ги средиш овие две работи :)

Мистичен напиша:
Софтверот за GPS ќе ти биде сосема бескорисен, бидејќи за да функционира, треба да купиш (ги нема никаде на гага, и нема финта да ги најдеш) мапите. За секоја држава се купува посебна мапа. А најбитното е што џабе ти се и мапите, доколку немаш посебен GPS уред кој се поврзува со телефонот. Така да, заборави на GPS доколку не ги средиш овие две работи :)
Јасно ми е сето тоа Мистик, само јас избрзав со купувањето на апаратот! Сношти читав на еден српски форум и од тоа што го читав, заклучив дека оперативниот систем што е инсталиран на N80 е најнов досега, така да ќе почекам уште некое време додека излезат апликации за него.
Инаку „телефончето” е топ, супер е во секој поглед. Само ми фали уште да набавам bluetooth wireless keyboard, која за жал не е вклучена во пакетот со телефонот.
Btw, да не знае некој каде можи да се набави и по која цена?

Јас за тоа најпрво би се обратил во Alpha Copy, фирмата која е дилер за Nokia за Македонија, само поверојатно ми е да ја најдеш тастатурата (доколку е bluetooth компатибилен дивајс за сите уреди, a не само за Nokia) по фирмите за компјутери. Во продавницата на Аnhoch имам видено тастатури за iPAQ, но навистина немам појма дали се компатибилни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom