Потреба за нешто ново:)

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум имал многу долги врски. Но мислам дека не би требало така лесно да станува досадно и непосливо.
Доколку двата партнера се интересни еден на друг тогаш мислам дека не би требало да дојде до ваква ситуација.
А доколку би дошло, тогаш дефинитивно треба да се премине не нешто ново.

И доколку во врска би имале потреба од нешто ново? Што би се случило доколку таа потреба ни се појави додека сме во брак?

Никола ако и после 4 годишна врска односите и размислувањата не ви стигнале до тој степен да почнете да практицирате BDSM или некој таков sex „спорт“ тогаш од таа врска нема иднина.

Covekot e takvo sustestvo sto pokraj sebe i se da ima pak ke mu fali nesto...
Sekoj covek i pokraj site kompromisi i zelbi da ostane da saka i pak da ima strast i zelba kon edna ista rabota podolgo vreme(vo slucajov devoja ili decko e nevozmozno)
Jas imam decko i ideme 3 god i super e stvarno ama pak na oderedeni periodi se slucuva i da ti se zdosadi.....ama veruvajte ke pomine i toa ako go najdete izlezot

vo vrska sum vece 4 godini,i seuste e prisutna i ljubovta i strasta!mislam deka dokolku se postavite so drugarski odnos vo edna vrska,kako i kompromisni resenija,sekako neznosta da ne ja zaboravime nema da postoi problem!

заради ова прекинав златна врска, проклета досада, ама шо да се прави кога она не ни се трудеше, добро и беше секој ден да ни е потполно ист со минатиот...

abe nikade nema ideal,ama dokolku navistina postoi ljubovta i periodicnata monotonost se nadminuva.Mislam deka si do toj sto go sakas i vo najdosadniot den naogas nesto ubavo.

normalno deka sekoja vrska posle odredeno vreme stanuva monotona
eve jas sum vo vrska 3 god i mnogu e dosadno duri ne se izdrzuva po posledno vreme ne znam na sto se dolzi toa ama ete toa e toa :)))
site nie imame potreba od nesto novo mnogu normalno
barem jas taka mislam
Сите ние ... како тоа сите ние? Мене не ми се случило да ми биде досадно со некој со кого сакам да сум. Го запази моментот, да?
Како тоа можеш да си во досадна врска? Нели знаеш дека тоа е некаков почеток на крајот?

заради ова прекинав златна врска, проклета досада, ама шо да се прави кога она не ни се трудеше, добро и беше секој ден да ни е потполно ист со минатиот...
Ќе ве молам ... муабетите: златна врска, досада и "она не ни се трудеше" не одат во иста реченица.
Тука или врската не била златна, или не било досадно, но тебе така ти изгледало, или она се трудела па пак тебе ти изгледало обратно.

И да ... тогаш кога ќе го најдеш партнерот кој ги задоволува сите твои потреби (да не речам вистинскиот), ставаш точка, ја затвараш книгата и едноставно престануваш да бараш нешто ново.:shame:

Ако љубовта владее во врската не би требало партнерот да ни здодее и да почувствуваме потреба за нешто ново. Нема шанси :nenene:
Штом сум во врска и почувствувам дека веќе не ги има истите оние привлекувања и страси како некогаш се преиспитувам себеси што сака,. Можеби прво ќе гледам нешто да променам во врската, но ако сеуште трае таа монотонија ќе прекинам и ќе ја почнам потрагата по новото.

normalna pojava e dosada no toj moment e primetliv i toa premnogu e togas e najpotrebno da se vnesat noviteti vo istata,iako dokolku se vnesuvaat noviteti i iznenaduvanja sekako prijatni mislam deka nema da dojde do ovaa nesakana pojava "dosada"

Вистинската љубов никогаш не преминува во навика!:back:

Вистинската љубов никогаш не преминува во навика!:back:
Еве ви едно разумно размислување. Ако ја имаш вистинската љубов... никогаш нема да ти стане досадно!

Sea pri kraj na mesec ke punam 5 meseca,iskreno prv pat tolku da izdrzam i skurceno mi e,ama ne raskinuvam zaso mnogu ja sakam,a ako ona mi raskine(ma da ne veruvam) :pishtoldz

бев во долга врска, и сеуште имам опашки од она што ми остана..не заврши одеднаш, се влечкавме и двајцата еден со друг, најверојатно од навика..имам потреба за нешто ново, само за да си го сменам животниот тек, а не да се глупирам и да се разуздам само затоа што сум била долго време со една личност, ми треба ново чувство нов мирис, нови теми...знае да здосади долга врска, особено ако нема нормален тек...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom