Потреба за нешто ново:)

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Колку време ви треба, додека не го изгустирате партнерот, додека не ви стане досаден.
Имаше некое истражување во кое се велеше дека после 4 години заеднички живот, престанува да постои страста и привлечноста и понатаму единствено навиката и стравот од промените, деца или слично ги одржуваат врските. За мене имам приметено дека овој период ми е многу помал, како е кај вас? После колку време ви пука врска? Или оние во брак, после колку време ви е тешко да го поднесете партнерот, ви треба слобода, простор, не знам што друго? Правите ли компромиси за да успее врската? Колку време ви била најдолгата врска?

Najdolga mi e ovaa vo koja sum sega i taa trae barem do sega 5 meseci
samo neznam kako ponataka

Ако се трудат двајцата од срце да си ја одржуваат и негуваат врската или бракот, не верувам дека има некое време после кое не би се сакале или не би се поднесувале. Не е доволно да се труди еден, не е доволно да се остави све да си тече само од себе само дека се сакаат, не се доволни едно, две или три деца ... ништо друго не е доволно за да не избледи љубовта.

Слобода и простор ако немам, таа врска од почеток ме гуши ...тешко дека ќе доживее некаква должина :helou:
А ново, новитети во врската потребни се постојано, од време на време ...ама тоа не значи нов партнер :)
Врските ми „пукале„ од многу други причини...никогаш од потреба за нов партнер.
Тоа зашто имам „проблеми„ со дигестијата....па не ги варам толку брзо :wink:

љубовта треба да се негува и милува постојано...

ако не е обстрана се разбура дека нема да опстои...ако двајцата имаат сила,надеж страст и ако се сакаат доволно,и без разлика колку деца ке имаат ако љубовта владее мегу нив тогаш ке биде вечна...ако не...:lovec:

Ако и двајцата доволно се сакаат, разбираат, подржуваат и постојано сами си внесуваат свежина во врската мислам дека нема потреба врската да пукне.

Најдолгата врска до сега ми била 6 месеца. Заврши поради досада.

Nikogas covekovoto oko ne e zadovolno za toa sto go ima pred sebe i sekogas se obiduva da gleda podaleku od toa sto moze..da pogledne nesto novo ..da degustira i proba nesto novo.. a i sami znaeme deka ednoto oko go laze drugoto. Kolku i da sme iskreni so partnerot sekogas vo sebe cuvame edna mala tajna srkiena i slatka.. borjce ili misla od nekoja ''xxx'' persona...
Dodeka za da opstoi pa edna vrska da ne pukne radi dosada karanje ljubomora lazenje nedoverba partnerite treba da imaat razbiranje megu sebe da deluvaat temperamentno i sekogas da vnesuvaam novi recepti vo vrskata. Ednostavno se se moze ako se saka

Не се сите исти...не сите престануваат да бидат интересни по неколку години...не сите сакаат само да легнат нешто ново.

• Ми се допаѓа
Reactions: RZ
Ne veruvam deka postoi na svetov nekoj sto nema da mu zdodee monotona vrska. Isto, ne veruvam deka postoi i nekoj sto nikogas ne posakal promena.-A pricinite se razlicni, od zdodevnosta na partnerot ili partnerkata pa se do "tugjoto e poubavo" :)

Нема потреба да бараш нешто ново ако веќе си го нашол тоа што го бараш.Таа врска што трае од 3,4,5 год.не мора да значи дека таа страст ќе премине во навика.Тоа вообичаено се случува кога веќе врската станува монотона.Ако обострано и двајцата се трудат да си ја направат врската интересна,никој нема да бара нешто друго.Но грешката кај некои е во тоа што секогаш се придржуваат кон една шема...нема спонтаност,нема изненадувања,нема единственост,ја нема веќе таа магијашто ја имало на почетокот...не се трудиме да го воодушевиме партнерот и да му дозволиме секој ден да открива нешто ново во нас.Се разбира,секогаш постојат и оние што не можат да се врзат за една личност,во животот гледаат само што помалку да дадат.а очекуваат многу.

Pa mislam deka sekoja rabota posle odredeno vreme stanuva monotona i dosadna ako povremeno ne se "osvezuva"...ako vo nea ne se vnesuva po nesto novo za da stane interesno.... Jas sum momentalno vo najdolgata vrska koja eve veke trae 4 godini i nekoj mesec, a ima momenti koga e navistina strasna monotonija! Dali e toa navika, ili sto e.... Ama se trudime i dvajcata da ne premine vo navika..... I nekoja mala sitnica, il iznenaduvanje moze da napravi golemi promeni vo vrskata!

Ako ja sakam nikad se dodeka ja sakam ako ja ebam samo mi dosadue posle 2 nedeli maksimum ma lazam nedela dena

каде има љубов почит разбирање мислам дека никогаш додека се овие атрибути во игра врската нема да згасне што знам ако не сум во право поправете ме

Дефинитивно нешто ново .... Таква сум по природа што ми здосадува од луѓето по некое време и не можам да се замислам со некој долг период , едноставно ми здосадува .... Затоа сум немала врска , бар до сега, подолга од една недела и искрено избегнувам врски затоа што знам дека ќе биде уште една пропадната.... Не ми смета статусот single , слободна да флертувам со кого сакам, кога сакам ..... :)

normalno deka sekoja vrska posle odredeno vreme stanuva monotona
eve jas sum vo vrska 3 god i mnogu e dosadno duri ne se izdrzuva po posledno vreme ne znam na sto se dolzi toa ama ete toa e toa :)))
site nie imame potreba od nesto novo mnogu normalno
barem jas taka mislam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom