Потреба за нешто ново:)

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
За да ти е досадно во врска сигурно со таа врска нешто не е во ред. А ако се е во ред и двајцата се однесувате како што треба и ако љубовта сеуште постои тогаш нема да ти биде досадно бидејќи секој ден може да се прави нешто ново и врската да се гради се повеќе и повеќе.И ако таа личност е личноста што ти одговара т.е.ако е твојата сродна душа сигурно нема да ти биде досадно и да има несогласувања.

На секоја врска и е потребно доста работа. Прво го имаш иницијалниот период каде си во онај т.н "honeymoon stage" кој временски за секого трае различно, после тоа почнуваш да се симнуваш од на небо и повеќе да ја анализираш врската во која се наоѓаш и да го гледаш на некој начин човекот со тебе во детали.
Тој период е поважниот каде се појавуваат маните, иритација бла бла или од друга страна ништо од сето тоа.
Е сега според мене важно е дали можат некои работи да се надминат. Ако меѓусебно се надополнувате до степенот кој ви е потребен тогаш не би требало да дојде до тој досаден период, пошто секогаш ќе знаете што треба да се прави и како да се надминат сите бариери. :back:
Но ако неможе да се надмине е тогаш се бара нешто ново или нешто подобро. :toe:

A zasto mora da ti zdosadi? Toa si zavisi od dvajcata.Ako se zalagaat da si ja odrzat vrskata podolgo vreme togas nema da im zdosadi.Ako ne se povtoruvaat istite raboti non stop,ako postojano se slucuva nesto novo,nekoi sitnici nemora nekoi golemi raboti,togas bi bilo ok.Sitnicite go pravat zivotot,taka?

Па ако сакаш да опстане врската правиш се за истата. Некои нови работи, нешто што до сега не си пробал и на тој начин ќе се изгуби таа монотонија. Сепак кога се има слобода обострана во врската тогаш не ни доаѓа до монотоност и досадност, карање и неразбирање.

а на пр ако двајцата се заедно долго време, а уште подолго се знаат и знаат како дише другиот, живеат блиску и секој ден се заедно?
може да стане досадно и со оној што го сакаш, јас така мислам, зашо луѓе сме и наситни сме од една личност

Jas ne gledam vreme...mislam deka e se do licnosta sto e do vas,ako e interesna,ako ja sakate i ako cuvstvuvate deka e se kako sto treba vremeto e nebitna rabota...ako ste privrzani za svojot partner i ako ve tera da se smeete,da mu gi kazuvate svoite tajni i da bidete najsrekni sigurno nema da sakate da go nemate pokraj sebe i da prekine ubavoto cuvstvo na sigurnost!

Dosadno stanuva koga nema ljubov i nema razbiranje....togas na vrskite odnapred im se gleda krajot...Kompromis naogam samo ako licnosta e vredna za toa,no ne preteruvam...

Najdolga vrska mi e 9ipol meseci...imase razbiranje i ljubov...i jas veke ne ja znam pricinata zosto raskinavme!!:icon_neut

а на пр ако двајцата се заедно долго време, а уште подолго се знаат и знаат како дише другиот, живеат блиску и секој ден се заедно?
може да стане досадно и со оној што го сакаш, јас така мислам, зашо луѓе сме и наситни сме од една личност
druze ne ti drzi voda razmislunanjevo,sto pravime so onie koi se vo brak a?sto pravime potocno so onie sto slavat t.n. srebren ili zlaten brak odnosno 25 t.e 50 god vo brak golemi jubilei se toa zarem ne taka da ako se saka se se moze

Колку време ви треба, додека не го изгустирате партнерот, додека не ви стане досаден.
Имаше некое истражување во кое се велеше дека после 4 години заеднички живот, престанува да постои страста и привлечноста и понатаму единствено навиката и стравот од промените, деца или слично ги одржуваат врските. За мене имам приметено дека овој период ми е многу помал, како е кај вас? После колку време ви пука врска? Или оние во брак, после колку време ви е тешко да го поднесете партнерот, ви треба слобода, простор, не знам што друго? Правите ли компромиси за да успее врската? Колку време ви била најдолгата врска?

Трај си, да не те прочитаат оние со по 6 години и повеќе сериозна врска :)))

Инаку 2 години ми била најдолгата врска , а доста сум толерантна личност иако лесно можам да избувнам. А се додека партнерот ме задоволува и доволно ми посветува внимание, се до тогаш нема да ми биде досаден. Доколку почувствувам занемарување и ладнокрвност одма идеме на секс за една вечер,,,, инаку криза ќе ме фати

Единствената врска која сум ја имала сеуште трае( и немам потреба од нешто ново) и ми нема здосадено од следниве причини:
1. Се сакаме.
2. Се почитуваме и веруваме еден во друг.
3. Мала љубомора (ако нема значи не се сакаме)
4.Нормално постојат мали кавги, ако не би постоеле не ни би било интересно.. скоро во секоја врска се неизбежни ама секој треба да знае како да дојде до решение ако не сака да дојде до крај на врската.
4. Најголема причина што немам потреба од нешто ново е што се плашам да го изгубам највредното што го имам за нешто што не вреди.:toe:

--- надополнето ---

Трај си, да не те прочитаат оние со по 6 години и повеќе сериозна врска :)))

Не ме интересира што покажуваат истражувањата, нема да чекам некое истражување да ми каже кога престанува страста, привлечноста во врската... за мене тоа не важи ... а и може да ме разберат оние кои се во слична ситуација како мене, и може да ме осудат оние кои биле разочарани барем еднаш во љубовта.

Колку време ви треба, додека не го изгустирате партнерот, додека не ви стане досаден.
Имаше некое истражување во кое се велеше дека после 4 години заеднички живот, престанува да постои страста и привлечноста и понатаму единствено навиката и стравот од промените, деца или слично ги одржуваат врските. За мене имам приметено дека овој период ми е многу помал, како е кај вас? После колку време ви пука врска? Или оние во брак, после колку време ви е тешко да го поднесете партнерот, ви треба слобода, простор, не знам што друго? Правите ли компромиси за да успее врската? Колку време ви била најдолгата врска?

Оваа е старо истражување. Според ново истражување може да постои љубов и после 30 години заедно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom