Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Kажи против аргумент, или треба да те разбирам сериозно кога рече дека си глуп.......
--- надополнето: 3 април 2013 во 01:05 ---

Кажи ја вистината тогаш ако ова е пропаганда!!!!!
Vistinata kazana e od mnogu istoricari i naucnici koi albancite ne gi priznavaat to e to....

Албански смешки...

Цитатот не ти е точен, а и страната не е 45, туку 175!

И да не препишуваше само што ти сервирале на албанските националистички странички ќе видеше дека првата реченица е:

"Albanians are one of the ethnological mysteries of the Balkans."

"Албанците се една од етнолошките мистерии на Балканот."

http://books.google.com/books?ei=BbxMUfCNLMeoiALv5oDIBA&id=G2O5AAAAIAAJ&dq=Macedonia, its people and history Pribichevich&q=Albanians#search_anchor

Самите си постираат историчари што им велат дека "Албанците се една од етнолошките мистерии на Балканот", и после Цацко им е крив...

0195046528.jpg

Oxford-Byzantium-Albanians_zps62ae8043.jpg

Превод:

"АЛБАНЦИ, исто и Арбанити, етничка група чиешто потекло е енигма. За обидите средновековните Албанци да се поврзат со тие опишани од Птолемеј нема доволно докази; Виз.(антиските) текстови почнуваат да ги споменуваат од 11 век, и дури и овие текстови се под знак прашање."

.

Vistinata kazana e od mnogu istoricari i naucnici koi albancite ne gi priznavaat to e to....
Јас не познавам такви историчари, кажи некоја книга !!!!
--- надополнето: 3 април 2013 во 09:29 ---
Самите си постираат историчари што им велат дека "Албанците се една од етнолошките мистерии на Балканот", и после Цацко им е крив..

Oxford-Byzantium-Albanians_zps62ae8043.jpg

Превод:
"АЛБАНЦИ, исто и Арбанити, етничка група чиешто потекло е енигма. За обидите средновековните Албанци да се поврзат со тие опишани од Птолемеј нема доволно докази; Виз.(антиските) текстови почнуваат да ги споменуваат од 11 век, и дури и овие текстови се под знак прашање."
.

Untitled.jpg

http://books.google.mk/books?ei=BbxMUfCNLMeoiALv5oDIBA&id=G2O5AAAAIAAJ&dq=Macedonia, its people and history Pribichevich&q=Albanians&redir_esc=y#search_anchor

Еве од твој линк.......

Албанците барем се мистерија но јасно пишува што мислат светската научна елита, а некои се знае што се и пак се прават наудрени......

И стави линк, не копирај готови слики од други блогови и форуми.....
И ништо не пишува за потеклото на албанците, туку дава свое мислење за мислењето на историчарите....

Јас сепак барам да ми најдете историчар кој ве подржува во тоа што викате дека албанците се дојденци,..... и многу долго тоа го барам......но ништо....

:facepalm:

Линкот не е "мој" туку јас го постирав откако твојот нервен сонародник проба да постира нешто тука што ниту го прочитал, ниту го разбрал, и погрешно го цитира, го нашол на некој албански сајт.

puno напиша:
Албанците барем се мистерија но јасно пишува што мислат светската научна елита, а некои се знае што се и пак се прават наудрени......

Повели ЦИТИРАЈ ми каде во исечокот го пишува тоа во болдот?

puno напиша:
И стави линк, не копирај готови слики од други блогови и форуми.....
За што тоа да ти ставам линк?
И што тоа јас наводно сум "копирал од други блогови и форуми"..?

puno напиша:
И ништо не пишува за потеклото на албанците, туку дава свое мислење за мислењето на историчарите....

Ти имаш ли некогаш поминато од забавиште во прво одделение, ама искрено?

Линкот не е "мој" туку јас го постирав откако твојот нервен сонародник проба да постира нешто тука што ниту го прочитал, ниту го разбрал, и погрешно го цитира, го нашол на некој албански сајт.

Untitled.jpg

Јасно е......... никаде не пишува дека албанците се дојденци, или пишува некаде???

Повели ЦИТИРАЈ ми каде во исечокот го пишува тоа во болдот?

Не мислев само на линкот, туку општо....

За што тоа да ти ставам линк?
И што тоа јас наводно сум "копирал од други блогови и форуми"..?

За тие слики кои ги залепи....

Ти имаш ли некогаш поминато од забавиште во прво одделение, ама искрено?

Не, самоук сум.....а вие што имате завршено, ама искрено кажи?

Kажи против аргумент, или треба да те разбирам сериозно кога рече дека си глуп.......

Па од авион се гледа кој е глуп а кој не. Ми викаш треба да верувам во некоја поставена теорија, а не во факти. Јас само пробав да се симнам на твое ниво да видам до кај можеш да одиш.
Ме мрзи сега да барам твои мислења од форумот историја, ама кој прочитал дел од твоите постови сигурно има претстава за твоето (не)познавање од историјата.

Историјата е наука што треба да се базира на факти. Ти си убеден дека треба да веруваш во претпоставака што некој со помош на својата бујна фантазија или корумпираност ја поставил.

Па од авион се гледа кој е глуп а кој не. Ми викаш треба да верувам во некоја поставена теорија, а не во факти. Јас само пробав да се симнам на твое ниво да видам до кај можеш да одиш.
Ме мрзи сега да барам твои мислења од форумот историја, ама кој прочитал дел од твоите постови сигурно има претстава за твоето (не)познавање од историјата.

Историјата е наука што треба да се базира на факти. Ти си убеден дека треба да веруваш во претпоставака што некој со помош на својата бујна фантазија или корумпираност ја поставил.
Дали ти имаш факти дека албанците се дојденци???
Претпоставка??? Било што???

Не барам да ми веруваш мене, туку верувај во сите светски енциклопедии, верувај во претоставките на сите историчари и лингвисти/.....

Јас знам дека не сум познавач на историјата, но знам да читам... и цело време цитирав историчари, но вие не, вие кажувавте свои мислење и импресии добиени до пропаганди...

European influences range from 100% in Croatia, and Bosnia and Herzegovina to as low as 69%
in the Albanians. (Mirabal 2010)

Middle Eastern influences are null in most Balkan collections with the exemptions of Montenegro (3.8%) and Albania (31.0%). (Mirabal 2010)

Middle Eastern=Banu Ghassan; Arabia, Jemen...
cudno...Middle Eastern lugeto se naselile samo vo Shqiperia....pa taka denes sekoj tret Shqiptar e so poteklo od Middle Eastern areata...a za Kosovo, verojatno toj procent bi bil i preku 75%, bidejki tie se mosne homogeni, genetski receno.
Mirabal 2010-Human Y-Chromosome Short Tandem Repeats: A Tale f Acculturation and Migrations as Mechanisms for the Diffusion of Agriculture in the Balkan Peninsula

The Albanian-speaking individuals (from Albania and Kosovo) descended from ~200 ancestors from 0-500 ya; most of these originated from a small village rather than uniformly across Albania and Kosovo.(Ralph 2012)

zatvorete ja temata!

Споени мислења од мод.

QUESTION: where was this small village located?

Mожни одговори:

1. Во Арабија?
2. На Кавказ?
3. Курдистан?
4. Допишете вие.

Помош: на гугл побарајте ирански курди, мажи , па жени.

Што мислиш, помалку од 200 луѓе е реална бројка да дошле пред не повеќе од 500 г. на Балканот.

Тоа со гугл? Што знам. Курдите и Кавказците многу личат на вас.
И вие на нив. Старите рекле-крвта не е вода.

еве да речеме не разбирам англиски дај преведи па ке споделам мислење
--- надополнето: 12 април 2013 во 01:50 ---
па незнам дали пинокио личи на вас или вие него сте го измизлиле со такви носеви незнаеш копје ли е нос ли е секакач за бурек ли е

Losa ti e sporedbata.
Ne se luti, ama na Balkanot se znae koi imaat takvi nosevi.
Isti kako onie od Albanopolis na Kavkaz...
Pinokio dosol od Italia?
Imate ista sudbina?

Sega e 21 vek, velat, mozes da smenis ime, vera, jazik.
No ne i genite...i roditelite...predcite!

Пиши де што е муабетот аман дрш-недај од прееска монолог тераш ...

што ти е бе
ете ти факт, јас не го чачкам, прочачкај го ти...;)
п.с.
некои имаат долга историја, некои имаат пократка историја...
тоа не е проблем...
проблем е што второ споменатите се лажат себеси и другите...
ова е форум историја, не рамковен договор...
никој не плука по вас, имате факт, одбранете се...
кажете за Лека, Ѓеоргија...птоломеј...
тие живееле пред повеќе од 500 г. а вие сте помалку време на балканот...
некако, не се совпаѓате во таа историја....

vidi sto rece Napoleon..The Arnauts and Albanians:LOL:
razlicni luge vo negovo vreme...
koi ste vie?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom