Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Maњак извини ако вака ти се обраќам (немам мислење дека стварно си мањак), јас колку што знам македонци што отишле во Албанија за одмор или во Косово има вработени што работат во Косово никој не се жалил досега да каже дека сум провоциран цело време или нешто друго. Наспорти тие се почитувани до максимум не знам само ти викаш дека ние лошо ве третираме, ај пробај ова година иди во Албанија за одмор ама со услов да ни кажеш искрено како си поминал.. не сега за инеат да исмислиш приказни.Сега во врска со односите ти ако за добар однос земаш како некој те третира кога одиш на одмор мислам премногу наивен се покажуваш, односите мислам дека се на ниво на државите-земјите не лично тебе како те третираат, и јас сум добар третиран во Црна Гора во Бугарија па и во Грција ама тоа не значи дека тие земји имат добри односи со Албанија. Јас сум се обидел да почитувам тоа што вие мислите за вас дека сакате луѓето така да ве почитуваат ама молам ти сега бараш од мене почит а мене ме споредуваш со животно епа сега мислам кој испаѓа идиот во случајов. А тоа што се жалите се што сме ви направиле, јас не знам што сме ви направиле, вие сакате вам да ви бидеме услуга во 21 век е не може помина тоа време, во 21 век ни црнците не се више робови. А сега очекувам Rigel Kent што оценка ке ми даде. И Let 3 вистина е дека темата отиде у п.м ама кога имаш типови како Ригел мораш така да пишуваш

MА тоа што се жалите се што сме ви направиле, јас не знам што сме ви направиле, вие сакате вам да ви бидеме услуга во 21 век е не може помина тоа време, во 21 век ни црнците не се више робови. А сега очекувам Rigel Kent што оценка ке ми даде. И Let 3 вистина е дека темата отиде у п.м ама кога имаш типови како Ригел мораш така да пишуваш
Во 2010 година, спроведена е анкета во Косово, Албанија и Македонија за желбите на албанците да се создаде Голема албанија (како на картата) таа идеја е подржана и од албанската академија на науките, На Косово 83% од испитаници сакаат да се создаде, во Албанија 63% а во Македонија 53%.

mapa_0.jpg

Let 3 остај ги тие работи тоа нема да се случи 100% ти гарантирам јас, тоа помина и верувај ми сите сакаме да живеме вака како што живеме, него ке ни отиде животот у п.м гледајќи работите како што ги гледаме и на нас и на вас,некој овде се збогатува ширејќи омраза во ова држава. Не гледаш 200.000 млади надвор гледаат спас, зарем тебе тоа не ти е доволен факт во каква состојба се наоѓаме.

Очигледное дека немаш отворено ни една книига од наука и историја. Постојат многу теории од каде дојдоа албанците а теоријата дека се некакви наследници на Илири е најслаба со докази, ни јазик ни традиција ни топоними ни историја ни археологија... тоа не може да го докаже. Ти повикуваш на “дебата“ а не даваш никаков факт доказ и аргумент освен “хахаха хихихи глупости“
То ти е целото знаење од науката.
Ти па ич не си отворил книга за историја, и знам кои се тие теории.

Имиџот на македонија во странство н е лош, не читаат за македонци дека се разнесуваат во Ирак како бомбаши самоубици, не пиши за нив дека се радикални исламисти, на тв не кажуваат забрадени македонци како викаат АЛЛАХ ЕКЛЕР по улици, не читаат новинарски извештаи за некаква македонска мафија, нема прикаски за татковци кои со малолетни деца заминуваат на џихад во сирија... не е тоа асоцијација кога ќе се спомен - Македонец.
Кажи му го тоа на Кралов што го цитирам ,не мене . Јас знам. ;)

Никаде не го објаснував поимот Шар како персиски збор. А бидејќи Албанците се едно од персиските племиња ти најдобро би требало да знаеш како се нарекува владетел на персиски. :)
Не знам од каде ти е таа идеја дека Македонците се персиски племиња кога никаде не спомнав во мојот натпис такво нешто?!?!
А баш добро се гледа дека поимот САР (Шар) е распространет насекаде онаму каде што допреле Македонците и општо, славјанските народи (како пример само : владетел на Еврејски е “мелек“, но сепак го имаат и изразот “сар“ - имаат и библиско лично име “Сара“).
Само кажи дали си сериозен со постовиве?

Кажи му го тоа на Кралов што го цитирам ,не мене . Јас знам. ;)
е де грешка, али нема везе, шом Лет3 те цитирал - ти скокна рејтингот кај слободните форумџивки (а и оние незадоволни од дечковците)

Само кажи дали си сериозен со постовиве?

Провери кај сакаш и види што значи зборот “сар“, кај се сретнува истиот како “шарату“ и сл. па ќе правиме муабет.
А податоците што ги изнесувам ги има во книги (печатени) напишани од историчари, а не од шарлатани на википедија, па според тоа стојам зад напишаното.
А Албанците како персиско племе ги споменува Херодот - јас само го цитирам (а за да ти го цитирам местото каде што го пишува - треба да ја читам книгата повторно до половина за да го пронајдам тоа, за што немам воља, а и за џабе ќе биде - ти секако пак нема да веруваш).

Провери кај сакаш и види што значи зборот “сар“, кај се сретнува истиот како “шарату“ и сл. па ќе правиме муабет.
А податоците што ги изнесувам ги има во книги (печатени) напишани од историчари, а не од шарлатани на википедија, па според тоа стојам зад напишаното.
А Албанците како персиско племе ги споменува Херодот - јас само го цитирам (а за да ти го цитирам местото каде што го пишува - треба да ја читам книгата повторно до половина за да го пронајдам тоа, за што немам воља, а и за џабе ќе биде - ти секако пак нема да веруваш).
Знаев дека си сериозен, реторичко прашање беше.
Ред Барон ти одговори многу јасно.

Maњак извини ако вака ти се обраќам (немам мислење дека стварно си мањак), јас колку што знам македонци што отишле во Албанија за одмор или во Косово има вработени што работат во Косово никој не се жалил досега да каже дека сум провоциран цело време или нешто друго. Наспорти тие се почитувани до максимум не знам само ти викаш дека ние лошо ве третираме, ај пробај ова година иди во Албанија за одмор ама со услов да ни кажеш искрено како си поминал.. не сега за инеат да исмислиш приказни.Сега во врска со односите ти ако за добар однос земаш како некој те третира кога одиш на одмор мислам премногу наивен се покажуваш, односите мислам дека се на ниво на државите-земјите не лично тебе како те третираат, и јас сум добар третиран во Црна Гора во Бугарија па и во Грција ама тоа не значи дека тие земји имат добри односи со Албанија. Јас сум се обидел да почитувам тоа што вие мислите за вас дека сакате луѓето така да ве почитуваат ама молам ти сега бараш од мене почит а мене ме споредуваш со животно епа сега мислам кој испаѓа идиот во случајов. А тоа што се жалите се што сме ви направиле, јас не знам што сме ви направиле, вие сакате вам да ви бидеме услуга во 21 век е не може помина тоа време, во 21 век ни црнците не се више робови. А сега очекувам Rigel Kent што оценка ке ми даде. И Let 3 вистина е дека темата отиде у п.м ама кога имаш типови како Ригел мораш така да пишуваш

Сум одел повеќе години на одмор во Албанија (скоро секоја година по два пати - на почетокот и на крајот од летото, најчесто во почетокот на септември).
Можам да ти кажам дека видлива е разликата (физичка) помеѓу туристите Албанци (од Косово и Македонија) и староседелците Албанци. Дури, тамошните Албанци едвај ве трпат вас - не ве поднесуваат (ова ти го кажувам пренесено од разговорите со нив).
Затоа и во Драч на пример скоро нема ни една нова градба изградена од косовски или македонски албанци во градот туку сите се надвор од Драч како во своевидно гето.
Одморот е навистина убав и евтин, Албанците се љубезни (како и да не бидат кога во јужниот дел кај Валона се исти и физички и по менталитет како Македонците од Струга и Охрид - а и така се викаат : Цане, Коста и сл.).
Сето е идилично до моментот кога започнаа да идат и на југ “нашите“ Албанци... Се распостилаат по 20 мина на плажа, им пречат на другите, а окрај тоа и се с..ат во водата па потоа пливаат г..вна во инаку прекрасното чисто море. Истото се случуваше и во Грција во ’70-тите години кога масовно од Југославија се одеше на одмор во Грција а тоа ги вклучуваше и Косоварите.

Ти сега извади теорија дека постојат два типа на албанци, само се прашувам со тек на време до каде ке стигнете дали има воопшто граница... јас повеќе не коментирам овде... мислам зло и правам на себеси читајќи ваши глупости, само едно ке ти кажам јас сум бил на одмор во Албанија скоро од 2002 година па наваму од тогаш до сега особено последните 6 години имам сретено не знам колку македонци, фамили кои ме гледа мене како некој спасител. Да им помонгнам што полесно да се снајдат таму. Албанците од Албанија ретко некој знае англиски немој да ме лажеш сега дека си разговарал на англиски или знаат италијански или грчки или вопшто не си бил таму па сега измислуваш приказна или бил некој од "вашите" албанци што многу ги почитуваш па ти помагал. Јас кога идев на плажа сите македонци што дошле порано,рипаат викат ево го нашиот сакаш ова сакаш она да искачиме после некаде ајде на кафе не знам што, стварно немаше потреба да купам нешто на плажа сите ми беа гратис од вас, зборот ми беше само какви лицемери сте и самите не знаете, ама и јас искрено признавам глуп сум што ви помагнав. Да бевте вие на мое место не да помагате, тоа не доаѓа во предвид којзнај какво понижување ке добиев пред сите. Нема што лицемерен народ сте тоа е еден исто така од причините зошто никој не ве сака, познати сте за тоа 1 во регионот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom