Ако си сватил и ти што си напишал, алал ти вера...

Па Роми се ама Албанци, всушност, Албанци ама Роми, Роми како Роми што се Албанци, односно Албанци што се Роми, всушност Роми што личат на Албанци и т.н.
Кога ќе се најдете во тесно, шашма ви се прави во главата
Јас сум Македонец б.т.в. не сум Албанец ... ако не си знаел, но реално ги гледам работите, не живеам во бајки ко вас ’’патриотчињата‘‘ !
Направи разлика како прво помеѓу генетика и сите останати работи од типот на национална припадност, лингвистика, религија и.т.н.
Ова на сликава твоја беа Ашкалии или Албанизирани Роми и Еѓупци, значи не се Албанци во генетска смисла но лингвистички се, па да речеме и национално и културно и.т.н. Се попишуваат и се осеќаат како Албанци, го говорат тој јазик, на сликата и се облечени како Албанци но не се Албанци ... направи разлика помеѓу прав Албанец(во генетска смисла) и Албанизиран Ром кој нормално си личи на Ром но говори Албански па и се осеќа како Албанец ... Ашкалии(Албанизирани Роми и Еѓупци) се овие !
Јас сум запознал лично во животот минимум 20ина личности со Македонски имиња и презимиња, со мајчин јазик Македонски, православни по вера, лица што се осеќаат и се попишуваат како Македонци, но со типичен Ромски изглед и тоа апла темно-кафена кожа и луѓето мислам дека беа претежно од Источна Македонија !
И кај нас Македонците има мала група на Македонизирани Роми, а исто и кај Албанците, Бугарите, Србите ... капито !
Имам и неколкумина Срби запознаено значи православни со Српски имиња и презимиња, Српски јазик како мајчин, лица што се осеќаат и се попишуваат како Срби но исто така со апла Ромски изглед ... во секоја нација на Балканов па и пошироко има одреден мал процент на асимилирани Роми, а кај Албанците оваа популација е наречена Ашкалии или Албанизирани Роми ... Албанизирани во лингвистички смисол секако, па да речеме и во културен и во национален смисол ... но генетиката си е сосема друга работа ... генетски си се Роми(од километар се приметува), не се ниту Албанци, ниту Македонци, ниту Срби, Бугари и.т.н.
П.С. Незнам каде живееш и дали воопшто во животот си запознал Албанци но Албанците се бела раса исти како нас, а од каде водат потекло е тоа е веќе тема за долга дискусија, тоа што ти тука сакаш да ги претставиш како Роми тоа претставува тешка глупост и лечење на фрустрации ... не сакам да ги бранам Албанците но мислам дека одредени членови тука малку претеруваат во тоа што сакаат да ги претстават дека се нешто сосема друго(демек се Роми што е тотално погрешно), правите Албанци се бели и воопшто не наликуваат на Роми !