- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.485
- Поени од реакции
- 69.632
Поарно нека ми го земат пасошот отколку на пример ако седам у иста просторија со девојка да треба вратата ширум отворена да стои. Оу уел барем не е Северна Кореја.![]()
?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Поарно нека ми го земат пасошот отколку на пример ако седам у иста просторија со девојка да треба вратата ширум отворена да стои. Оу уел барем не е Северна Кореја.![]()
Па така ми кажаа у овие арапскиве држави не смееш да бидеш сам у просторија со жена што не ти е сопруга или роднина, некаде уопште не смееш а некаде мора вратата да биде отворена ширум.
Може за машки. За женски не сум баш сигурна оти е така.Не тресете зелени, не се нашол таков јунак кој ке му земе пасош на друга личност во Дубаи, и ке го држи во заточеништво.
Законите се спроведуваат таму бетер од Америка.
Па така ми кажаа у овие арапскиве држави не смееш да бидеш сам у просторија со жена што не ти е сопруга или роднина, некаде уопште не смееш а некаде мора вратата да биде отворена ширум.
Oh yeah? Ти да не беше па да не знаеш како е?
Не тресете зелени, не се нашол таков јунак кој ке му земе пасош на друга личност во Дубаи, и ке го држи во заточеништво.
Законите се спроведуваат таму бетер од Америка.
Јас сум бил. Горе доле така е. Сама знаеш дека пасошот ти го чува работодавецот дур не ти среди документи а тоа средување може да трае неколку дена или неколку месеци. Те читам подолго време си таму и сакаш да помагаш (БРАВО) така да мислам дека понудите од тебе се ОК. Објасни малку повеќе во иднина зашто ги знаеш и сама приказните и со право луѓе се сомневаат.
Во Дубаи има едни закони за арапи, други за тие со западњачки пасош трети за тие со азиски.
Каде спаѓаат македонците е добро прашање, што сеуште конкретно тешко е да се одговори. Ако си бил знаеш дека се зависи од колку WASTA (врски) има работодавецот. За некој да има клуб у дубаи верувај му треба а и има МНОГУ WASTA така да ако сака без проблем ќе го држи пасошот колку сака и нема да има проблем во секое време да ја направи девојката крива. Знам неколку случаеви со азијатки кој буквално морале да се кријат и да бараат помош од западњаци/репортери затоа што ни нивната амбасада неќела/неможела да им помогне.
Не е нешто посебно смешно али ипак мислам дека содржината на вторава тема дава перфектен одговор на прашањето
![]()
Mлада си, што не е лошо, но обично млад човек не знае какво значење има фразата да земеш некого на душа. Има работи кои не можеш да ги предвидиш.Си бил и знаеш. . Оние кои не се незнаат. А да, одењето преку агенции им е мноооогу посигурно, пфф .. Вака бар знам каде и со кого ќе работат луѓето
![]()
Mлада си, што не е лошо, но обично млад човек не знае какво значење има фразата да земеш некого на душа. Има работи кои не можеш да ги предвидиш.
Ok чим знаеш.Имав само тазе наполнети 20год. кога стапнав за прв пат во Дубаи .. Моите од дома со плачење ме испратија, пошто и они го имаа истото мислење како 90% од луѓето, дека ќе те продадат негде, дека трага нема да ти се најде бла бла ..
Луѓе, проверете, па после зборете што и како е ..
![]()
Може за машки. За женски не сум баш сигурна оти е така.
Знам неколку случаеви со азијатки кој буквално морале да се кријат и да бараат помош од западњаци/репортери затоа што ни нивната амбасада неќела/неможела да им помогне.