После разделба... пријатели нели?

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи како завршила врската. Во повеќето случаи се е O.K.

OrTacE напиша:
најчесто ми се дешава да останам пријател со бивша, многу се ретки оние со кои не разговарам после врска .
Што точно се подразбира под тоа "пријател"?

- Да не бидеш непријател
- Да си викаш здраво
- Да се дружиш активно, ама сепак да немате ништо
- Да немате ништо, освен кежуал секс

Мистичен напиша:
За да се случи ова, двајцата треба или да не се сакаат и да им е гајле еден за друг, или премногу да се сакаат.
За првите 2 се согласувам со тебе али за третото...мислиш дека ако премногу се сакаат можат да бидат пријатели??!

Пријателство по врска, звучи лудо но би можело да профункционира, би сакал да се обидам...

RealGirL напиша:
За првите 2 се согласувам со тебе али за третото...мислиш дека ако премногу се сакаат можат да бидат пријатели??!
Извесно време, само меѓуфаза додека повторно станат љубовници или си ги ископаат очите до даска.

Ако сретнам некоја личност на улица со која имам само „Здраво“, тој за мене е познаник. Пријател е нешто поразлично од тоа. Ако со некој бивш партнер имам само „здраво“, тој во мојот свет зазема место кај што се другите познаници. Ако ми е пријател, малку поразлично би било.
А Аурора мислам дека рече, и се сложувам со нејзе дека е клише, начин на кој партнерот ќе те утеши дека не го губиш целосно од твојот живот, дека ќе е тука ако ти треба, дека единствена разлика ќе е само тоа што нема да сте во врска. Но, сето тоа е глупост, замачкување очи. Никогаш после раскинување не може да бидеш пријател со некој, само познаник со кој ќе размениш два-три збора од култура ако се најдеш на улица.

Pa oti da ne..ama pred se zavisi kako zavrsila vrskat..ako si odele so nekoj podolgo vreme glupavo eposle toa da pominete na ulica i da ne si kazete ni edno zdravo a stevrvele niz se i seto

ako si odel so nekogo podolgo vreme posle krajot na vrskata prijateli vo sekoj slucaj.i toa pobliski prijateli zosto taa licnost tebe te poznava najdobro od site

Што подразбирате под „поблиски пријатели”? Или си пријател или не си. Нема поблиски, подалечни.

гледање со омраза или со љубомора може да е пријателство ? не бе во никој случај!!!!!!!!

После дечко, тешко се останува другар. Но сепак, тоа зависи од начинот на раскинување.

Не прајме муабет за другар, за тоа има посебна тема. Тука муабетот е за пријател (има разлика од познаник до пријател до другар, нели?).

Да, но сепак е тешко е да останеш пријател со некој кој што претходнпо ти бил дечко. Така ми кажува моето искуство.

Тешка е таа комбинација,посебно зависи колку интезивно тие две особи биле заедно и колку земале дел од другиот со себе.Здраво и лав муабет ,а можно е и кафенце...да,зошто да не доколку разделбата била „на место”,не не е секогаш така.Обично тие пријателстава остануваат секогаш од едната страна со надеж за обновување на врската (како што во повеќе случаи и испаднало така).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom