После разделба... пријатели нели?

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
to e

da moze da si prijatel ama ke imas samo zdrabo zdravo to e to
a ako vrskata e predolga ne mozes da si
tesko e na srceto
ako e kratka moze
kako prvi drugarti ke ste togas

Е што пријатели после раскинување, кога ќе седнете не кафе ќе муабетите за старите добри времиња поминати заедно?

ako on prv mi se javi ili slicno DA,a ako ne togas nema sansi:pipi:

Мене ми е глупаво да се разминам со некој што ми бил близок и да ја свртам главата,знам и такви али тоа е малограѓанштина,ако не сака да се дружиме ОК али да поминува како поред "турски гробишта" тоа не ми се допаѓа

Многу тешко кај повеќето, јас на пр. немам роблем да останам после се’ пријател но зависи и какво е раскинувањето и причините.

Ако чувствата се замрени и од двете страни, да пријателство е возможно, но ако другата страна сеуште има чувства и само претендира со тоа лажно пријателство да ја врати врската, тогаш не.Иако мислам дека е подобро, кога една врска ќе се заврши, прво да се изладат односите, па потоа да се разговара на тема, пријателство!

Sum ja slusala taa recenica i kaj mene sekogas se ispolnuva...kako na primer so toj sto idev pred godina ipol sea sme najdobri drugari i isto taka so toj sto bev pred edna godina! Sakam da ostanvam bliska so lugeto sto sum bila i nekam da gi izgubam kolku i da me povredile...
ednostavno so toj sto mi e najdobar drugar odseogas sme bile bliski i koga bevme vo vrska i otkako raskinavme...

До сега со сите бифши сум останал на здр а на ништо повеќе зашто никогаш нема да биде она што било некогаш додека сме биле другари

abe jas imam zelba da ostanam,sepak neso mi znacele,ama tie ne mi davaat,premnogu se ponasaat idiotski i nemozes ednostavno kolku i da sakas,sea za sea sum ostanala samo na zdravo i dosta mi e.

По разделба...навидум другари ама у суштина површно здраво(колку да се рече)...подобро речено познанство...Другар ми е некој близок,за муабет,за заебанции итн. кај можам да бидам другарка со некој што ми бил дечко и се завршило па сеа ај да не биде без ич,ќе бидеме другари..некако не ми иде

да после раскинување другарка, но тука секогаш машките испаѓаат кретени и се прават некои и нешто, но сепак се никои и ништо. И откако ќе фатат друга не те познаваат, а сепак нели би требало да сме другари?

Mislam deka tesko,recisi nevozmozno e da ostanes so nekogo prijatel posle vrska.Mozebi e vozmozno da postoi nekoe prijatelstvo pomegu vas no toa bi bilo samo povrsno,poveke bi licelo na pocituvanje na eden sprema drug otkolku na prijatelstvo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom