Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
100% се сложувам со постот освен за делот дека Шекеринска ке не оправи:icon_lol:

Не треба да се грижиме што поскапеа автобуските билети, треба да се грижиме што поскапи нафтата и бензинот, струјата и парното.
За ноќните линии одлука е на градот дека треба да има ноќни линии и на нивно барање е слободна да не важи за тие линии не на ЈСП. Ова е 100% сигурна информација.

Како студент кој обрнувам внимание на тоа да го купам најјефтиниот јогурт, јајца од Х класа и накапани јаболки за да го поминам месецот без задолжување, покачување од 5 денари за карта е голем удар за мене. Богатата класа пак ќе одат со сопствени возила до факултети и со такси, а јас бидејќи немам друга алтернатива ќе продолжам да се изложувам на нови трошоци.

И не заебавај со велосипед да одам од Карпош до Автокоманда ( каде нема велосипедска патека) во 7 часот наутро, треба да си носам комплет алишта за да се пресоблечам на факултет и термос со чај...

Prijatele, ako ne pamtis ke ti kazam, gorivoto, strujata, i red drugi raboti kolku bea pre nekolku godini? Sto e tolku podobreno sega so zivotniot standard na nas gradjanite pa da ni ja derat sto poveke kozata? Na poslednive izbori se nadevav deka sekerinska ke ne opravi no diktatorive pak pobedija. Ne ocekuvam ama nikakva idnina za nas. 10 godini posle sredno da nemas edna minuta staz. Celo kumanovo pobegna po avganistan i irak, zosto, se prasuvas li? Da ne mu e slucajno arno ovdeka poslednive godini so ogromnive poskapuvanja na se zivo i divo? Ke gi spomenam pak struja i gorivo, edni od najbitnite poskapuvanja, gorivo si placal sigurno 40-50den max porano, sega ti e 80, struja si placal 1200, sega placas 2400den a nekogas i preku 3000. Jas samo taka sporeduvam, kako bilo porano, kako e sega. Da imam rabota i plata od 25.000den(kako sto oni velat prosecna plata vo mkd(ama za kogo, za narodot ili ministrite)), nema da jadam g*mna ovdeka, ama nemam, a zosto, zatoa sto sekade kade sto ke otides sekoj ke te izmaci za e*eni 9.000den koi ke gi zemes na rasparceni 2-3 rati i toa za 4meseci minimum. Eden covek ubavo objasni pred nekoja vecer na jadi burek, pred nekolku godini nafta bila 120$ barel, sega e 90$. Togas bile 300 pati pomali smetkite za parno, sega se ogromni i toa sega koga e poeftina nafta. Koj kogo e*e ovdeka u mozok, preeska slusam malku im bil profitot? Za ziva sreca ne sum u skopje i ne koristam parno pa i za toa da se jadam ziv, gi zalam ludjeto koi se. Na ovaa drzava i treba kompletno rusenje na site vladeacki i opoziciski partii i da dojde nova ekipa koja ke misli na NARODOT(ma da ne veruvam deka toa vo idnina ke ni se sluci), a ne kako ovie na spomenici i barok stilovi. Prost primer zosto ja mrazam ovaa vlada, vo edna vest izjavuvaat, gradot skopje odvoi za ovie spomenici lupam 10 mil. evra, slednata vest ke ja cues, vika, vladata se zadolzi 300.000evra za parking? Znaci za gluposti se odvojuvaat pari, a za pametni raboti se zadolzuva? Koj ke go placa toa, razmislil li nekoj vo glava? NIE, so danoci i so slednite poskapuvanja koi ne ocekuvaat. Ni onie starite ni ovie novive ne se nisto posaglam, seto toa treba da se otstrani od makedonija na besilka. Mozebi sum i za nesto vo greska, ne e namerno.

Јас сум од Скопје не Оправдувам ниедна влада но секаде е така ако гледаме реално на работите според мене мислам дека малце од порано е подобро бар подобра е оваа влада додека беше сдсм на власт се возевме во никакви автобуси дека беше надвор -5 c во автобус беше 5 c најмногу а сега земаа нови автобуси е сега е поголема цената ок е и онака секоја бар 2 год ги покачуваат за 5 ден. Билетите и пак ќе биде по Старо за некои 5 месеци а за да дојде нова Влада која ќе мисли на за овој народ и јас сум за и Бранко и Никола и сите др треба да си дојдат и треба едноставно нова Влада да има која Многу повеќе ќе мисли за народот а инаку Народот во Македонија од секогаш се жалел нема ова нема она и тн. во Куманово не сум бил и незнам таму како се живее во Скопје има работа само работата е што Сите сакаат да бидат Шефови тоа е работата а кога ќе дојдат од Куманово кај мене на работа и имам зборувано работат некои девојки во бутици и кога ќе слушанам нашиве Скопјани како се жалат нема работа вака или онака Знам еден бутик кај што бараше девојка за работа веќе 1 месец од 350.000 невработени да не може да се најде девојче за работа и на крај да дојде девојка од Прилеп а студентка овде е мислам дека Премногу се жалат него ли што бараат работа.
--- надополнето: Nov 16, 2011 11:34 PM ---
Како студент кој обрнувам внимание на тоа да го купам најјефтиниот јогурт, јајца од Х класа и накапани јаболки за да го поминам месецот без задолжување, покачување од 5 денари за карта е голем удар за мене. Богатата класа пак ќе одат со сопствени возила до факултети и со такси, а јас бидејќи немам друга алтернатива ќе продолжам да се изложувам на нови трошоци.

И не заебавај со велосипед да одам од Карпош до Автокоманда ( каде нема велосипедска патека) во 7 часот наутро, треба да си носам комплет алишта за да се пресоблечам на факултет и термос со чај...

Земи си слободна карта и Пријатно Возење :D

од друга страна па и 5 денари немаат некое големо значење на 100 возења 500 денари 500 денари се трошат за пола искачање у град така да не се бунете толку многу пре би да се буниме за ова пензионериве болји нека напраат два три автобуса со ке бидат само за нив него у секој пред некој ден ке го исфрлев еден идиот се качува у 17 што иде до касарна илинден а сака да иде у државна болница и го прашува шоферот дали иде автобусот до државна шоферот му вика не и овој будалава па ке качи пошто нели автобусот му е гага и нели слободно може да фака место заедно со уште 20тина полуживи претставници на неговиот вид е тие се фрката што автобусите личат на пазар и што смрди внатре и што нејкеш да се возиш у нив а не зашто поскапело за 5 денари јебемти 5 енари нема да те збогата т нема да те осиромашат

Добро бе до толку е математички необразован народов по форумиве или општо само сликата е таква? Кога ќе го видам ова не се бунете за 5 денари :tapp:

Убаво ни прават, од денес па до НГ нека поскапи све живо за по 5 денари, секој продукт во супермаркетите, горивото, се, се. Значи ќе немате проблем со тоа зашто нели, 5 денари се.

Добро бе до толку е математички необразован народов по форумиве или општо само сликата е таква? Кога ќе го видам ова не се бунете за 5 денари :tapp:

Убаво ни прават, од денес па до НГ нека поскапи све живо за по 5 денари, секој продукт во супермаркетите, горивото, се, се. Значи ќе немате проблем со тоа зашто нели, 5 денари се.

ЈСП во нивниот профил велат дека годишно превезуваат неверојатни 50 милиони патници. (можно ли е ?)

На годишно ниво автобусите на ЈСП СКОПЈЕ - Скопје поминуваат 15.000.000 километри и превезуваат вкупно 50.000.000 патници.

50.000.000 х 5 денари = 250.000.000 денари/ 61.3 = 4.078.303 евра

Овие 5 денари на Скопјани им коштат , ако не 4м евра , барем едно 3 милиони евра за една година (пошто нели има и пензионери , да ги исклучиме нив од тие 50 милиони патници).

И бензинот коа поскапува не треба да ви е гајле, пошо вие пак ќе ставате за 500 ден. :pos:

И бензинот коа поскапува не треба да ви е гајле, пошо вие пак ќе ставате за 500 ден. :pos:

Да де, еднаш у 4-5 дена 5 денари ако дадеш повише, ехее голема работа :icon_lol:

Глупост невидена! Не одам секој ден на факултет и не ми треба слободна карта, а и да ми треба, секако не ми треба во цената да ми го лупнат некое си возење до околните села, кои никад нема да ги видам!

Оти бе не им го укинат вторникот или петокот на пензионериве? И така луѓето се возат само од кејф и за муабет од типот дали Петко, Трајко или Миле умреле или се уште живи. Или што не стават еден бесплатен ден за студентиве? Што, јас како студент, да не имам повеќе пари месечно за располагање од нив?

Е**ти смотаните нивни автобуси, и е**ти политиката и се во државава.

Е па редно беше да поскапи.Колку време се возите по стара цена.Патем гагата на пензионерите некој мора да ја плати.По која логика на студентите да дадат ден да се возат без пари.Со што допринеле да ја имаат оваа привилегија.Нема ништо без пари бе
--- надополнето: Nov 17, 2011 8:28 AM ---

Секако 5 денари многу голем удар се.И точакот е трошок ќе веслаш од Карпош до Автокоманда,ќе истрошиш некоја калорија па треба да јадеш трошок да направиш да ги надополниш загубените калории.Па уште и чајче во термос па и тоа е трошок треба да го купиш да го свариш ама струја ќе потрошиш.

ОК, да дојдеме до заклучок:
Да, драги граѓани поскапуваат автобусите. Што можеме да направиме друго?! НИШТО!
Ќе си ќутиме и секоја влада ќе не д***и како сака, секако на удар пак се оние што немаат
тоа е стандардно. Ајде ќе се помириме со тек на време, учени сме ние дека од лошо има и полошо и не се буниме, ајт ок на здравје!
Ама бар ЈСП нека бидат фер и нека укинат слободните на вработените нивни, со кој се вози цела фамилија на истите
па дури и на братучеди и други родни им даваат да се возат гратис!
ЧЕКАЈ БЕ КОЈ ТИ К***, ЈАС ДА ПЛАЌАМ ЗА ДРУГИ БЕ? ШТО СМЕ НИЕ ДРУГИТЕ НИЖА РАСА? :mad: :mad: :mad:

Епа велосипед.... Кога во Холандија во зима возат, зошто да не и Скопје, купете најисплатливо е ;) ;) ;)
Jamis%20Diablo.jpg

bike22.jpg

Ова треба да биде иднината на Наше Скопје. :)
А ти во Холандија имаш некојпат преку зима престојувано?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom