Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
A za penzioneri ostanuva li isto za vtornik i petok.

.

Можно е да им ја дадат и средата како награда дека се постојани корисници на бесплатно возење.

Пензионери со редовна пензија ќе се возат без пари, а невработените без плата ќе плаќаат.
Ти е*ам и артилерија, тибам и држава и све.

За тие што се жалите дека со велосипед и пешки не може. Посебно за тие што се на школо!

За да стигнат до училиште треба да поминат 200 километри низ планини, карпи и реки! :(
Напишано од popara на 16 ноември, 2011 во свет - Нема коментари

0539-480x272.jpg
Школото на овие деца од Кина им е одалечено 200 километри, а на тој пат тие мораат да поминат или преживеат 80 километри опасни планински патеки, карпи и диви реки.
Одењето на училиште скоро за ниедно дете не е големо задоволство, а замислете само како би им било најблиското училиште да е одалечено 200 километри.
Децата од кинеското село Пили од провинцијата Ксинџијанг за да стигнат до училиштето треба да изодат токму 200 километри. И како тоа да не е доволно, па плус треба да преживуваат опасни патеки, карпи и диви реки. Децата од кинеското село Пили од провинцијата Ксинџијанг за да стигнат до училиштето треба да изодат токму 200 километри. И како тоа да не е доволно, па плус низ половина од патот треба да преживуваат опасни патеки, карпи и диви реки.
Секоја година пред почетокот на училиштето, наставниците доаѓаат во селото Пили, во кое живеат 416 луѓе од кои 80 се ученици, со цел да ги однесат до интернатот каде остануваат до крајот на семестарот.
На својот пат до училиштето тие се соочуваат со ледени реки, 200 метри долг мост на јажиња, карпи и планини, животот можат да го загубат на секој чекор, а патот им трае цели два дена.

За тие што се жалите дека со велосипед и пешки не може. Посебно за тие што се на школо!

За да стигнат до училиште треба да поминат 200 километри низ планини, карпи и реки! :(

Јаооо.. не дај Боже да ја заборави домашната и да треба да се враќа.

Јаооо.. не дај Боже да ја заборави домашната и да треба да се враќа.

Или ако е дежурен или дежурна да го заборави сунѓерот. Ем ќе треба да се враќа, ем уште една недела дежурство. :pos:

Македонија во транзиција, и сега....

Ова на тебе се однесуваше, незнам дали го свати. Ироничен му беше постот. :)

А твојата споредба нема врска. Пошто децата од некое село таму на Хималаите иделе пешки до школо треба и ние во 2011 година, кога за пари можеш и у вселена да идеш, да идеме пешки/со точак во школо иако живееме во град со милион жители? Не ме заебавај.
И не е точакот решение во мојата ситуација верувај. Да возиш по кеј е лесно. Ама да возиш секој ден 12 километри(во еден правец) од кои 4 се угорница? Yeah right!

За сите што се жалите дека сме немале услови за ништо ;)

pleme.jpg

neandertalec_archiv_10_4.jpg

middle%20stone%20age%20pic.jpg

Irian_01.jpg

bronze-age.jpg

stone-age-times.jpg

13683.jpg

Brat, mislis u kameno doba trebalo da plakaat avtobus? lol

'sides, u toa vreme nemalo pari, najbolje bilo, gladen si? idi ulovi si koj te ebe inace.

[/spoiler]

Brat, mislis u kameno doba trebalo da plakaat avtobus? lol

'sides, u toa vreme nemalo pari, najbolje bilo, gladen si? idi ulovi si koj te ebe inace.

Иди улови без да знае поглаварот, па да те улови тебе после. ;)

Инаку последната слика е од француски филм за камено доба „РРрррр“.

абе дома ќе си седам, и евентуално во маало дружба. скапо стана да поминеш 2 км

Пензионери со редовна пензија ќе се возат без пари, а невработените без плата ќе плаќаат.
Ти е*ам и артилерија, тибам и држава и све.

E toa ti e NEPRAVDA.
Treba obratno,nevrabotenite besplatno vo gratski prevoz, a ne penzioneristana
od dosada pa aj ke se setame i vrtise cel den po avtobusive i zjapaj vo mladezov.
A nevrabotenive kaj bez rabota i bez pari ke placaat za da odat do zavot.
A ionaka tesko ziveat, bar toa da im se dade i da trcaat da barat rabota.
Ima mnogu od niv sto se vo brak imat i deca a dvajcata ne rabotat.
Jas ne sum penzioner,prasav zosto i mene toa mi smeta.
I ne koristam gratski cel den sum na velosiped,ili epten 1-2 pati vo godina.

E##TI PRAVDATA E##TI.

Гласај за Б.Ц он нема да има реформи нема да има Задолжување ама работа и тоа нема да има ќе има пак транзиција.
Prijatele, ako ne pamtis ke ti kazam, gorivoto, strujata, i red drugi raboti kolku bea pre nekolku godini? Sto e tolku podobreno sega so zivotniot standard na nas gradjanite pa da ni ja derat sto poveke kozata? Na poslednive izbori se nadevav deka sekerinska ke ne opravi no diktatorive pak pobedija. Ne ocekuvam ama nikakva idnina za nas. 10 godini posle sredno da nemas edna minuta staz. Celo kumanovo pobegna po avganistan i irak, zosto, se prasuvas li? Da ne mu e slucajno arno ovdeka poslednive godini so ogromnive poskapuvanja na se zivo i divo? Ke gi spomenam pak struja i gorivo, edni od najbitnite poskapuvanja, gorivo si placal sigurno 40-50den max porano, sega ti e 80, struja si placal 1200, sega placas 2400den a nekogas i preku 3000. Jas samo taka sporeduvam, kako bilo porano, kako e sega. Da imam rabota i plata od 25.000den(kako sto oni velat prosecna plata vo mkd(ama za kogo, za narodot ili ministrite)), nema da jadam g*mna ovdeka, ama nemam, a zosto, zatoa sto sekade kade sto ke otides sekoj ke te izmaci za e*eni 9.000den koi ke gi zemes na rasparceni 2-3 rati i toa za 4meseci minimum. Eden covek ubavo objasni pred nekoja vecer na jadi burek, pred nekolku godini nafta bila 120$ barel, sega e 90$. Togas bile 300 pati pomali smetkite za parno, sega se ogromni i toa sega koga e poeftina nafta. Koj kogo e*e ovdeka u mozok, preeska slusam malku im bil profitot? Za ziva sreca ne sum u skopje i ne koristam parno pa i za toa da se jadam ziv, gi zalam ludjeto koi se. Na ovaa drzava i treba kompletno rusenje na site vladeacki i opoziciski partii i da dojde nova ekipa koja ke misli na NARODOT(ma da ne veruvam deka toa vo idnina ke ni se sluci), a ne kako ovie na spomenici i barok stilovi. Prost primer zosto ja mrazam ovaa vlada, vo edna vest izjavuvaat, gradot skopje odvoi za ovie spomenici lupam 10 mil. evra, slednata vest ke ja cues, vika, vladata se zadolzi 300.000evra za parking? Znaci za gluposti se odvojuvaat pari, a za pametni raboti se zadolzuva? Koj ke go placa toa, razmislil li nekoj vo glava? NIE, so danoci i so slednite poskapuvanja koi ne ocekuvaat. Ni onie starite ni ovie novive ne se nisto posaglam, seto toa treba da se otstrani od makedonija na besilka. Mozebi sum i za nesto vo greska, ne e namerno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom