“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Се знае јасно каква ке биде процедурата околу решението со името , и тоа го знаеше цел македонски народ во предизборната кампања , каде што Груевски ве прегази вас пиљарите , или си заборавил можда??? Ајде и да си заборавил , размрдај малку таа сива маса во тиквата ако ја имаш , и запрашај се од каде и зашто го имаме проблемот со името , кој не крсти ФИРОМ , од која партија беа тие луѓе и за крај , дали виде на нивното чело да стои предавници ???????
Дали ти кој ја поддржуваш таа иста партија изјави некаде дека си предавник ??????? Затоа не какај глупости , и не се удирајте во гради за гомнениците кои ги направија СДС. Да имаше паметен и саглам политичар во таа гробарска партија немаше да се расправа за името сега .:nenene:

Уште еднаш ќе напоменам.
Предавниците што (по твое) мислеа да го сменат името се политички елиминирани и маргинализирани.
Тоа значи дека немат никаква можност за да направат предавништво во наредните четири години.

Прашањето е:
Дали Груевски ќе стане предавник со амин на народот?
Или народот ќе стане предавник со амин на Груевски?

Што си толку нервозен, нели ова е само дискусија.
Нема потреба од нервоза.

Уште еднаш ќе напоменам.
Предавниците што (по твое) мислеа да го сменат името се политички елиминирани и маргинализирани.
Тоа значи дека немат никаква можност за да направат предавништво во наредните четири години.

Прашањето е:
Дали Груевски ќе стане предавник со амин на народот?
Или народот ќе стане предавник со амин на Груевски?

Што си толку нервозен, нели ова е само дискусија.
Нема потреба од нервоза.

Истите тие предавници не беа дел и претходно па тоа не им сметаше да пропагираат предавство кое го турка небарем горди се на истото.

Секогаш тие ќе си ја играат својата улога, на предавници.

На прашањето:
Народот му даде поддршка на Груевски по заслуга, а Груевски не беше тој што во минатото се залагаше за предавството.

Истите тие предавници не беа дел и претходно па тоа не им сметаше да пропагираат предавство кое го турка небарем горди се на истото.
Секогаш тие ќе си ја играат својата улога, на предавници.
На прашањето:
Народот му даде поддршка на Груевски по заслуга, а Груевски не беше тој што во минатото се залагаше за предавството.

Значи и според тебе повеќе од 1 милион граѓани на Македонија се предавници затоа што не му ја дале поддршката на Гвујо кој допрва се двоуми да стане предавник,иако ја освои власта токму на принципот дека нема да го менува името.Лично јас а верувам уште многу други граѓани на Македонија тоа го доживуваат како чиста дволичност во принцип.Или реалноста вели:
-Вие само верувајте во она што ви го кажувам,а можете да “мижите“ за она што навистина ќе го правам.:toe:

Значи и според тебе повеќе од 1 милион граѓани на Македонија се предавници затоа што не му ја дале поддршката на Гвујо кој допрва се двоуми да стане предавник,иако ја освои власта токму на принципот дека нема да го менува името.Лично јас а верувам уште многу други граѓани на Македонија тоа го доживуваат како чиста дволичност во принцип.Или реалноста вели:
-Вие само верувајте во она што ви го кажувам,а можете да “мижите“ за она што навистина ќе го правам.:toe:

Не вади од контекс. Не ставај зборови со сила.

Немој да правиш поделби на народот. На политичарите слободно, како што милуваш.
Ама не според нив да даваш преносно значење на народот.

Довербата Груевски ја доби заслужено, оправдано.
Ако смени било што ќе ја изгуби истата.

Проста математика, а тие што се апатични и не се политички заинтересирани да учествуваат со својот глас си носат пак друга одговорност.

Не вади од контекс. Не ставај зборови со сила.

Немој да правиш поделби на народот. На политичарите слободно, како што милуваш.
Ама не според нив да даваш преносно значење на народот.
Довербата Груевски ја доби заслужено, оправдано.
Ако смени било што ќе ја изгуби истата.
Проста математика, а тие што се апатични и не се политички заинтересирани да учествуваат со својот глас си носат пак друга одговорност.

Јас најмалку правам поделба на народот,ако не си забележал досега,а тоа дали довербата Гвујо ја добил заслужено од само 25% народ во Македонија е повеќе од дискутабилно.Си се запрашал ли зошто има толку многу “апатични“ и политички незаинтересирани со својот глас да учествуваат во креирањето на Македонската демократија?Можеби токму тука лежи и одговорот на Македонската стагнација во последно време.:toe:

Јас најмалку правам поделба на народот,ако не си забележал досега,а тоа дали довербата Гвујо ја добил заслужено од само 25% народ во Македонија е повеќе од дискутабилно.Си се запрашал ли зошто има толку многу “апатични“ и политички незаинтересирани со својот глас да учествуваат во креирањето на Македонската демократија?Можеби токму тука лежи и одговорот на Македонската стагнација во последно време.:toe:

Токму затоа не гласав за СДС и таа проверена гарда.

25% доверба од цела популација се огромна бројка, смешно е да дискутираме.

Ова веќе наликува повеќе на народно движење отколку само политичка определба.

некако вака?

доста мрчите, дури има разни јунаци ко сите вас тука нема гајле македонија ;)

Токму затоа не гласав за СДС и таа проверена гарда.
25% доверба од цела популација се огромна бројка, смешно е да дискутираме.
Ова веќе наликува повеќе на народно движење отколку само политичка определба.

ВМРО според мене требаше одамна да биде народно движење,а ДПМНЕ само една партија во земјата каде е создадено тоа народно движење.:toe:

ВМРО според мене требаше одамна да биде народно движење,а ДПМНЕ само една партија во земјата каде е создадено тоа народно движење.:toe:

Ја одам на кафе пауза, после ќе те преслушам.:wink:

Ја одам на кафе пауза, после ќе те преслушам.:wink:

Кога сакаш и каде сакаш,всушност јас сум на кафе пауза кога те преслушувам.:smir:

Кога сакаш и каде сакаш,всушност јас сум на кафе пауза кога те преслушувам.:smir:

Ете ти го доле,и за тебе важи ... болдирано

ti ova muabetenje ovde vo rabotno vreme go pravis...ili ti e toa rabota ????

Работа ми е ова де. 50 евра од пост. :helou:

П.С. Од Камчатка ви пишувам.

ti ova muabetenje ovde vo rabotno vreme go pravis...ili ti e toa rabota ????
prema vemeto na postot.....13 47..toe e nekoe swedsko vreme???

ju got him :pos::pos2:

кај мене пиши друго време :)

денес 15:43 <---
Bratot
Цитат:
Напишано од ABC Види го мислењето
ВМРО според мене требаше одамна да биде народно движење,а ДПМНЕ само една партија во земјата каде е создадено тоа народно движење.
Ја одам на кафе пауза, после ќе те преслушам
---------

самиот рече бетон, поарно да бидиме конструктивни, него да мрчиме од старт ;)

ju got him :pos::pos2:

кај мене пиши друго време :)

денес 15:43 <---
Bratot
Цитат:
Напишано од ABC Види го мислењето
ВМРО според мене требаше одамна да биде народно движење,а ДПМНЕ само една партија во земјата каде е создадено тоа народно движење.
Ја одам на кафе пауза, после ќе те преслушам
---------

самиот рече бетон, поарно да бидиме конструктивни, него да мрчиме од старт ;)

Но конструктивноста треба да биде обострана и никако филувана со наметнато едноумие.:toe:

Македонија бележи напредок против трговијата со луѓе
Направен е значителен напредок во изминатата година, стои во најновиот Извештај на американскиот Стејт департмент за борбата против трговијата со луѓе. Со ова Македонија по три години повторно е рангирана во првата категорија на ТИЕР 1 држави кои добро се справуваат со трговијата со луѓе.
Македонија, според Стејт департментот, го подобрила капацитетот за идентификација на жртвите на трговијата на луѓе и се зголемил бројот на осудени трговци со бело робје.
На Македонија и се препорачува да го зголеми финансирањето на засолништа за жртвите, да се применуваат најстрогите казни за криминалците и да се санкционираат соработниците на трговците со луѓе.
Во извештајот на Стејт департментот се наведува дека во изминатата година во Македонија имало 55 судења на трговци со луѓе или 18 повеќе од претходната година.
Идентификувани биле 249 жртви на трговијата со луѓе, од кои 152 биле странски државјанки.

Ајде јатрви продолжете да јадете трици по комшии ,сивилото продолжува :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom