Portal

Иииии, официјално ја најавија Portal 2, со уште една скриена порака (user/pass) во соопштението. По најавување на BBS-от со новите податоци се добива слика во непознат формат која може да биде отворена само со BASIC програм до кој се стига со стариот корисник на BBS-от (backup/backup).

k2imfb.jpg

и насловната страна на априлското издание на GameInformer:

IifOl.jpg

Генијално :)

Portal 2 = EP3?
Можно е. Да ги спојат и да направат една голема игра која ќе се превртува едно 30тина саати. Како ХЛ2.

Веќе е најавено дека Портал 2 ќе биде голема игра, а не кратка како кецот.

Во портал 2 ке има и co-op :vozbud::vozbud::vozbud:

Изиграв неколку Chamber-а што има во Portal: The First Slice..
Интересна игра..

Изиграв неколку Chamber-а што има во Portal: The First Slice..
Интересна игра..

Првите 11 нивоа од целата игра. First Slice ти е всушност демо верзија.

---------------------------------------------------------

A... кој ви е рекордното време што сте ја превртиле играта.
Јас првиот пат за едно нецели 5 саат и во два дена, вториот пат 2,5 накај 3 ми дојде.

Го изиграв првиот дел и е многу интересен, само да знаете какви се соби и загадочни места има!
Инаку на крај ја убив и GlaDOS т.е главниот компјутер на Aperture Science кој ги испоубил сите во институцијата.
Со нетрпение ја очекувам Portal 2, а би било добро да има и Multiplayer, па покрај Portal Gun да има и пушки и други оружја па да биде добра пуканица :)

Го изиграв првиот дел и е многу интересен, само да знаете какви се соби и загадочни места има!
Инаку на крај ја убив и GlaDOS т.е главниот компјутер на Aperture Science кој ги испоубил сите во институцијата.
Со нетрпение ја очекувам Portal 2, а би било добро да има и Multiplayer, па покрај Portal Gun да има и пушки и други оружја па да биде добра пуканица :)

Другпат ставај во спојлер тагови, да не им откриваш работи на тие шо не ја играле. Баш сакав да ја играм, сеа ми го уништи филмот :)

Другпат ставај во спојлер тагови, да не им откриваш работи на тие шо не ја играле. Баш сакав да ја играм, сеа ми го уништи филмот :)

Се извинувам за ова ќе внимавам друг пат, само колку да знаеш џабе ти кажувам јас друго е кога ќе го искусиш ;)

Играва е пуштена бесплатно до 24 мај. Кликнете на install game и тоа е тоа како да сте ја купиле. Иначе тоа видеото прво што се пушта на линкот прв пат го видов пред некој ден. (пуштете го звукот на икончето ако е и исклучен)
"... the impossible is easy. Lets look real world example"... :pos:

Ej Portal 2. Излегува за PC - Windows, MAC PC - OSX, XBOX 360 и PS3.
Трејлер

Гејмплеј видео - фатено зад сцената (од штандот на VALVe најверојатно)

Играва е пуштена бесплатно до 24 мај.

Така се дочепав јас до играва. Беше нешто у стилу, по повод пуштање на Steam нa Mac.
Играта е страшно интересна и оригинална. После долга пауза во играње било што, ја изиграв ептен со мерак :)

Лошо е ако двојката биде прилично подолга... Ќе нема време кога да се сработи нешто :)

Објавен датум на издавање на Portal 2: 9ти февруари 2011.

Извор: било кој портал (:icon_lol:) за видео игри, пример kotaku.

---

Уште една вест поврзана со Портал.
Will Portal 2 Be Supporting Move Or 3D On PS3?

Нема да има ниедно од двете. Туку, ај замислете ја Портал со Кинект. xD
Правам дупка во подот и таванот, рипам во дупката долу паѓам од дупката горе...

Што не ќе ископаш по интернетов.

Инаку двојкава не ја очекувам со нетрпение. Уште една сложувалка претворена во игра. Тие не се баш полнокрвни игри, нема јасен активен опонент/реактант. (последна таква што ја играв, Ico, лошо помина кај мене)
Значи Портал 1 е добра игра, никој неможи да речи дека е лоша, ама сепак надценета според мене.
Туку двојкава може ќе додаде некои поинтересни елементи на игра.

И вака и така со нетрпение не ја очекувам, зафатено е тоа место од една друга руска игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom