Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Најчесто кога си идам од училиште...Тогаш мислам дека најубаво се спие
или па не додека не ти се поремети редот за спиење ::D

Никад не спијам попладне,дури и кога сум најуморна..не знам зашо,ама не ме држи место,не можам да заспијам,се некои други работи се зафаќам да правам..:wink:

Денеска во автобусот кога одев на факс кога ме фати дремка лелеееее ке заспиев:nesvest:добро е што една колешка се качи во бусот и ми збореше цело време,инаку многу ретко да заспијам дење...некогаш ако ме фати дремка поспијам 2-3 часа ама повеке не.

Обично не спијам многу,но сега затоа што сум бремена спијам страшно многу.и ако викале дека трудниците спијат многу во право биле.стануваш од сон и пак ти се спие,лудница!ама ке пројде:toe:

Немам некоја навика да спијам попладне. Е сега од немајкаде, може да заспијам ако иам навечер обврски, па да дремнам сат-време. Но затоа навечер енергетска бомба. Неретко знам да измешам Енергетски пијалок со ќесички нес кафе. :zlo:

Зависи. Порано некако рутински ми беше тоа, па потоа цела вечер неможев да склопам око. Сега не го практикувам тоа бидејќи е губење на време.

После работа, легнам со “намера“ да “не“ заспијам!:toe:

кога сум прва смена обавезно утепувам 4 саати ;)

Секогаш сум прва смена на работа, а после работа идам со друштво на кафе , уствари идам дирекно у кафиќот, и до крјот на денот све ми е со друштво некаде. А некој ден едноставно се враќам од работа и спијам додека не дојде наредниот ден за на работа.

Nikogas ne spijam popladne.Tie nekolku pati vo zivotot koga sum zaspala posle dremkata sum se osekala mnogu neubavo.

Порано спиев на пладне,ама сега не.Не зашто не сакам туку затоа што неможам.И некогаш ако заспијам после се ми се пореметува.

Па само кога сум од сабајле на школо..2 саати ..тука негде..но секогаш кога ќе станам ме боли главата:(

Уф, контрадиткорно прашање за мене. :)
Пред некоја година се бунтував против спиење попладне со оправдание дека е само трошење на дел од денот.
Но сега како што почнав редовно да идам прва смена не ми поминува ден без да дремнам, па и само 30-тина минути. Целта сепак ми е да ја изфрлам попладневната дремка со тоа што ќе легнувам порано, па да си бидам наспан и свеж наутро. Ама младоста не ми дава 100% пензионерски живот да водам, ама ќе пробаме.:icon_redf

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom