Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа тогаш напрајте си атеистичка земја на другиот крај на светот и заедно со Албанците и турците живејте си таму !
Ех дете дете смотано, ти прај си држава со руси бугари грци срби. Си забегал скроз. Биди си ти евреин твој проблем.

Не бе јас сум си македонец не бегам никаде јас и нема да праам држава со душмани ... и не сум забегал јас ,јас сум си човек на место,...тука ти си забегал а забегал и тој што ти го свртел паметот ...:toe:

Не бе смотан мојата религија нема врска со тоа дали ти да цркнеш или не само тоа е мое мислење дека тие што си ја негираат христијанската вера си го негираат и животот за која цел ќе живееш ти бе човек .... а тоа дека верата е штетна тоа се однесува само на исламот бидејки тие не провоцираат цело време и изиграваат мајмуни..... ние христијаните сме мирни луѓе само што некој како вас сатанистите и исламските фундаметалисти не не оставаат да живееме на раат и за тоа вриат војните по Авганистан, Сомалија , Чеченија итн. ...

Кој сте “вие христијаните“ треба допрва да се утврди, руската православна црква вика не постои македонско православие и тоа е ерес...према свештенството на руското православно христијанство ти си еретик и како слуга на сатаната ќе гориш во пеколот...исто и грчко,српско,бугарско...
За мнозинството православни христијани на светот ти си орудие на лукавиот и твојата вера е отпадничка и ерес...
За нив е скоро исто дали си бил ти македонски правослвен христијанин, дали си бил Талибан или член на редот на сончевата порта...
А и во РМ има 3-4 православија, на кое точно се надеваш дека ќе те избави од Адот ?

Кој сте “вие христијаните“ треба допрва да се утврди, руската православна црква вика не постои македонско православие и тоа е ерес...према свештенството на руското православно христијанство ти си еретик и како слуга на сатаната ќе гориш во пеколот...исто и грчко,српско,бугарско...
За мнозинството православни христијани на светот ти си орудие на лукавиот и твојата вера е отпадничка и ерес...
За нив е скоро исто дали си бил ти македонски правослвен христијанин, дали си бил Талибан или член на редот на сончевата порта...

Не јади мед од човек (и ќе го замолам админот да го среди овој паметниот Toecutter (ако има админ воопште на кајгана моментално)) ..., ти си очигледно забегал скроз тоа го имаат речено русите за црногорците кога се оделија од српската православна црква а не за македонците и не збори кога не знаеш МПЦ е признаена од РПЦ пред ~20 години и ситуацијата е непроменета и ај оди таму паси трева на ливада и ајде админите нека му дадат некој бан на овој како што за вакви работи на мене ми дадоа бан од 2 месеци ....,еве вчера се вклучив повторно на кајгана .... :toe:

А и во РМ има 3-4 православија, на кое точно се надеваш дека ќе те избави од Адот ?

A za "tebe" utvrdeno e koj si i sto si ????????
Prosto covek da ne veruva vo toa.

Не бе јас сум си македонец не бегам никаде јас и нема да праам држава со душмани ... и не сум забегал јас ,јас сум си човек на место,...тука ти си забегал а забегал и тој што ти го свртел паметот ...:toe:

Не знам кој ти го свртел тебе паметот детенце. Да веруваш во еврејски народни прикаски за деца.

--- надополнето ---

Не јади мед од човек (и ќе го замолам админот да го среди овој паметниот Toecutter (ако има админ воопште на кајгана моментално)) ..., ти си очигледно забегал скроз тоа го имаат речено русите за црногорците кога се оделија од српската православна црква а не за македонците и не збори кога не знаеш МПЦ е признаена од РПЦ пред ~20 години и ситуацијата е непроменета и ај оди таму паси трева на ливада и ајде админите нека му дадат некој бан на овој како што за вакви работи на мене ми дадоа бан од 2 месеци ....,еве вчера се вклучив повторно на кајгана .... :toe:
А за вакви постови и малку ти е 2 месеца, се надевам за ова ќе добиеш уште 2

Значи колку прост народ има што имам нагон на повраќање... Ако некој се декларира како атеист, тоа значи дека не верува во постоење на Бог. Ниту на христијански, ниту на муслимански Бог. Друго, ако си атеист, не си сатанист и поклоник на Шејтанот. Дај не лупетајте зелени. Се понашате крајно незрело, освен ако не сте детишта што гледаат да ги испукаат пубертетските бубачки тука.
Кога јас би се прашувал со закон би ги укинал религиите, зошто тие се главна причина за војни и омраза меѓу луѓето! Секој кој се смета себеси за атеист треба да се изјасни како таков, а не да се удира во гради само на форум и пред друштво. Мојата определба нема никаква врска со патриотизмот. Мене атеизмот не ме прави ни најмалку помал патриот и од најголемиот христијанин! Сигурно нема да побегнам од принципот само за да го спасам христијанството. Повикот да се попишеме како христијани за да бидеме процентуално побројни од муслиманите е очаен повик за спас на христијанството од пропст!

Тие се фактите, дали ќе молиш кај админи или не, нема многу да смени.Ниту е обичај во настап на тотална игноранција за “својата“ религија да се окривува некој неверник.
http://ru.wikipedia.org/wiki/Македонскаја_православнаја_церковь
Не знам од која македонска правослвна религија си, бидејќи има неколку но еве да претпоставиме дека си од онаа најбројната под јурисдикција на МПЦ.
Како што можеш да видиш, МПЦ не е автокефална црква и како таква не е признаена од ниедна афтокефална црква ниту пак од врховната “вселенска“ во Стамбол.
Се додека не се признае таа е расколничка и еретичка во очите на мнозинството православни христијани кои принадлежат кон авторитетот на афтокефалните цркви.
А ересот е пат кој води кон...адот...
Освен тоа и лажно сведочиш дека МПЦ била признаена од РПЦ а за лажно сведочење во Писмото сосема јасно си пишува што следува...:helou:

Утврдено е од релеватниот фактор по тоа прашање, а тоа сум јас.
Јас се изјаснив по прашањето на темата, повели и ти изјасни се, не се срами, нема од што, “наши“ сме сите тука...:)

Брат џабе ќе се нервираш и ќе си ги кинеш живците нема разбирачка шо да праиме ајде ... :toe:

--- надополнето ---

Не знам кој ти го свртел тебе паметот детенце. Да веруваш во еврејски народни прикаски за деца.

--- надополнето ---

А за вакви постови и малку ти е 2 месеца, се надевам за ова ќе добиеш уште 2

Мојот памет е на место го правам истото тоа што го правам и 3 500 000 македонци низ целиот свет само незнам каде патува твојот памет а прво види како коментар ми напиша на мене Toecutter па после коментирај за мојот :toe: !

--- надополнето ---

Значи колку прост народ има што имам нагон на повраќање... Ако некој се декларира како атеист, тоа значи дека не верува во постоење на Бог. Ниту на христијански, ниту на муслимански Бог. Друго, ако си атеист, не си сатанист и поклоник на Шејтанот. Дај не лупетајте зелени. Се понашате крајно незрело, освен ако не сте детишта што гледаат да ги испукаат пубертетските бубачки тука.
Кога јас би се прашувал со закон би ги укинал религиите, зошто тие се главна причина за војни и омраза меѓу луѓето! Секој кој се смета себеси за атеист треба да се изјасни како таков, а не да се удира во гради само на форум и пред друштво. Мојата определба нема никаква врска со патриотизмот. Мене атеизмот не ме прави ни најмалку помал патриот и од најголемиот христијанин! Сигурно нема да побегнам од принципот само за да го спасам христијанството. Повикот да се попишеме како христијани за да бидеме процентуално побројни од муслиманите е очаен повик за спас на христијанството од пропст!

Прави што сакаше лудаче не сум ја просветител па допрва на твој 30 години или колку ги имаш таму да ти влевам памет ! :toe:

Ме интересира дали има опција “Агностик“ или “Атеист“.

Јас се изјаснив по прашањето на темата, повели и ти изјасни се, не се срами, нема од што, “наши“ сме сите тука...:)

Eh sea mu ebavme majkata, ti si relevanten faktor????

Da kje se pisam hristijanin sekako. Ne gledam pricina da naveduvam nesto razlicno od toa.

Тие се фактите, дали ќе молиш кај админи или не, нема многу да смени.Ниту е обичај во настап на тотална игноранција за “својата“ религија да се окривува некој неверник.
http://ru.wikipedia.org/wiki/Македонскаја_православнаја_церковь
Не знам од која македонска правослвна религија си, бидејќи има неколку но еве да претпоставиме дека си од онаа најбројната под јурисдикција на МПЦ.
Како што можеш да видиш, МПЦ не е автокефална црква и како таква не е признаена од ниедна афтокефална црква ниту пак од врховната “вселенска“ во Стамбол.
Се додека не се признае таа е расколничка и еретичка во очите на мнозинството православни христијани кои принадлежат кон авторитетот на афтокефалните цркви.
А ересот е пат кој води кон...адот...
Освен тоа и лажно сведочиш дека МПЦ била признаена од РПЦ а за лажно сведочење во Писмото сосема јасно си пишува што следува...:helou:

Единствено од Српската православна црква не е признаена МПЦ а од останатите е признаена не видов јас дека пишува дека не е признаена од русите само пишува дека е непризнаена само од србите, ете бе гледаш ли колку си улав сам се местиш копаш дупки и сам паѓаш во нив ..... :pos2:

Прави што сакаше лудаче не сум ја просветител па допрва на твој 30 години или колку ги имаш таму да ти влевам памет ! :toe:

Убаво што се пронајде во постот. Со оглед на разликата во нивото на комуникација кое го имаме не планирам да се замарам со небитни фактори на овој форум. Има многу луѓе како тебе, но барем задржуваат пристојно ниво на комуникација. Моите години не се репер за тоа како треба да се однесувам. Домшното воспитување го гради карактерот на човекот. Некој, за жал, го нема.

Мојот памет е на место го правам истото тоа што го правам и 3 500 000 македонци низ целиот свет само незнам каде патува твојот памет а прво види како коментар ми напиша на мене Toecutter па после коментирај за мојот

Твојот памет е во облаци. 3500 000 македонци православни е утопија. А твојата омраза не наликува на верник како што се декларираш. Тоа е жалното што декларирани има можда 2 500 000 ама прави ни 100 000
А што ти кажал некој друг со него ќе си разговараш

Eh sea mu ebavme majkata, ti si relevanten faktor????

Da kje se pisam hristijanin sekako. Ne gledam pricina da naveduvam nesto razlicno od toa.

Не знам зошто те шокира и нервира,те наведува на пцуење (кое е грев!) едноставниот факт дека јас сум надлежен фактор за себеидентификација, тоа е сосема едноставен концепт и ништо посебно тешко за разбирање...:)

Само христијанин? Има 40.000+ различни видови христијански деноминации, многу малку си кажал ако кажеш само “христијанин“, мистериозно некако делуваш...:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom